reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ruchy naszych maluszków

Moja dzidzia po dzisiejszym testowaniu zakupionego wózeczka też nieźle wiruje w brzuszku.... chyba już wie że kupiliśmy dla niej nowy środek lokomocji ;)
swoją drogą to nieźle się zmachałam testując wszystkie możliwości wózka...

reklama
Wlasnie przeczytalam ze okolo 23 tc. mozna juz wyczuc lekko uciskajac brzuch gdzie jest glowka, nozki...``??? Ja tam sie boje uciskac, ale jak mala kopie to wiem ze musi byc albo raczka albo nozka a najpewniej lokiec bo wali niezle ;D Czy wy wiecie gdzie wasze skarby maja glowke a gdzie nozki???

Moje ostatnio jak byłam na USG to siedziało sobie na pupci czyli główke miałam pod piersiami a teraz to naprawdę nie wiem dzisiaj np.wyczułam że leży sobie w poprzek co chwila jest inaczej ułożone albo mi się tylko tak wydaje :)

Moj Smerfik tez sie jeszcze kreci, czasem czuje jak sie obraca :) A wczoraj tak nozka jezdzil po brzuchu i pepku,ze Bartek sie przestraszyl.Jakby mi mialo cos z brzucha wylezc za chwile, taki maly obcy :laugh:

Moje maleństwo tez cały czas szaleje..czasem sie zastanawiam kiedy odpoczywa:):):)Ruchy wydają mi sie z każdym dniem mocniejsze i coraz czesciej da sie okreslic..czy to byla rączka..czy nózka..i gdzie jest główka.Mój Michał przyłozyl ostatnio głowe do brzucha i lekko ucisnął...co wywołąło nie małe zainteresowanie ze strony malucha..zaczął odpowiadac z kazdej strony..A mój kochany stwierdzil ze nasza pociecha obemuje całym soba jego twarz...i delikatnie bada co gdzie jest:)Jakie to niesamowite że taki maluszek umie juz reagowac na bodźce zewnetrzne:)niedlugo mój kochany i maluch bedą sie jeszcze bawic przez mój brzuszek:)hehe...

Od wczoraj ruchy mojego synusia odczuwam troche inaczej niz do tej pory.
Nie jest to jeden kopniaczek raz na jakis czas tylko kilku sekundowe cwiczenia . Tak jakby cos mi sie trzeslo w brzuchu .
Tez tak macie ?

Ja wczoraj jak się położyłam to miałam wrażenie że moje maleńswto próbuje podnieść główkę bo tak mnie pukało w dół brzucha ;)ono bardzo nie lubi jak ja usiądę albo się położę najbardziej jest szczęśliwe jak chodzę bo wtedy go bója i może sobie spać ;).Ale fakt faktem że ruchy naszych maluchów zaczynają się trochę zmieniać :laugh:

Ja też mam takie trzęsienia się brzuszka, dzidzia mnie kopie przeważnie teraz w 2 miejscach naraz i są to szybkie ruchy aż sama jestem zaskoczona i zdziwiona tym co on tam wyprawia, chyba przemeblowanie jakieś robi hahahaha :D

Oooo, ja też tak mam a myslałam że zwidy jakieś mam z tym trzęsieniem :)
Mam też czasem wrażenie że się moje maleńśtwo się prostuje bo głowkę czuję w jednym boku u nózki w drugim.
A jak fiknie koziołka to czuję się jak na rolercosterze, choć ostatnio dawno nie fikał chyba za duży jest ;)
I generalnie jest bardziej niespokojny po Coli a głupia mamusia raz na miesiąc musi sobie golnąć Cherry Coke:)

reklama
Moj ma takie ruchy juz od dluzszego czasu, raz kopie a innym razem tak fika ze nie wiadomo co on tam wyprawia! Najsmieszniejsze uczucie mam od jakichs 3 dni kiedy rozpycha sie pod moim pepkiem! Siedzi sobie dokladnie na tej wysokosci ale to chyba jakis akrobata bo tez czuje go z dwoch bokow! A czasami nawet jak czuje go u gory to potrafi tez mnie kopnac calkiem na dole brzucha!!! Juz sie zastanawialam czy on taki duzy, czy moze mam dwojke w srodku i nic o tym nie wiem???!!!

Do góry