reklama

Ruchy Naszych Szkrabow

to że moje dziecko jest leniwe jest dla mnie istotnym wytłumaczeniem a przekonać się mogę o tym na każdym USG, kiedy wy piszecie że wasze fikołki robią, uciekają, to mój leniuszek może ręką , nogą poruszy i tyle, ostatnio w ogóle nie była zainteresowany ssał kciuk i miał wszystko w wielkim poważaniu ;-)

reklama
Ja pierwsze ruchy poczulam w 15 tygodniu, ale to normalne przy dwojce jest wczesniej i przy drugiej ciazy i to bylo takie wiercenie, ale w zadnym wypadku w ciagu dnia, tylko wieczorem, kiedy kimalam przed TV;-P i tez nieregularnie raz dwa dni z rzedu szalenstwo pozniej 5 zamulka i nagle rano bum;-) Ostra jazda:D Ostatnio zauwazylam,ze wieczorami sie bobasy uaktywniaja,a odczuwam to tak, jakby sobie poczynily trampoline z mojego pecherza moczowego:-p:-p Fenomenalnie doprawdy;-)

Napiszę tylko, że znam ten niepokój gdy dzieć niewiele lub bardzo delikatnie się porusza. Podczas całej pierwszej ciąży moja córeczka ruszała się bardzo łagodnie, miała długie przerwy - nigdy kopniaki nie budziły mnie w nocy, nigdy nie były dla mnie w najmniejszym stopniu bolesne. Dlatego na każdej wizycie u gina mówiłam, że te ruchy delikatne, ze trzy razy spanikowana pojechałam na oddział bo przerwa wydawała mi się zbyt długa itd. Natalia urodziła się całkowicie zdrowa i po prostu jej zachowanie w brzuchu idealnie odzwierciedliło się w czasie pierwszych tygodni po porodzie - Mała spała i jadła a ja odpoczywałam. Wiadomo, trzeba trzymać rękę na pulsie, ale nie panikować.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry