reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

ja mu to wszystko napisalam ze chodzi o zdrowie dziecka ze duzo ryzykuje olewajac te badania ze psuje mi nerwy i przez to moge stracic dziecko to mi odpisal doslownie ( nie wiem czy mnie nie zablokuja :-)) s.p.i.e.r.d.a.l.a.j. :-D:-D:-D:-D w glowie mi sie to nie miesci :-D nieskromnie piszac jakies tam wyksztalcenie mam no ale tego nie potrafie ogarnac swoim rozumkiem jak tak mozna :-Dchyba jestem za glupia zeby zrozumiec co sie kryje w miejscu gdzie powinien byc mozg u tego czlowieka :szok:

reklama
Hej :)

Ja od prawie 6 tyg moja perelke mam po tej stronie brzuszka.
Jakos zyjemy ale czasu na wszystko barkuje, musze pozew napisac, bo tatus okreslil sie ze jednak uzna mala ale jak bylysmy w szpitalu to nawet sie nie zainteresowal a rodzina mu info przekazala.
Tak wiec jakiekolwiek skrupoly puscily i tatusiowi postaram sie prawa odebrac na jednej sprawie odrazu :)

ja mu to wszystko napisalam ze chodzi o zdrowie dziecka ze duzo ryzykuje olewajac te badania ze psuje mi nerwy i przez to moge stracic dziecko to mi odpisal doslownie ( nie wiem czy mnie nie zablokuja :-)) s.p.i.e.r.d.a.l.a.j. :-D:-D:-D:-D w glowie mi sie to nie miesci :-D nieskromnie piszac jakies tam wyksztalcenie mam no ale tego nie potrafie ogarnac swoim rozumkiem jak tak mozna :-Dchyba jestem za glupia zeby zrozumiec co sie kryje w miejscu gdzie powinien byc mozg u tego czlowieka :szok:

zostaw sobie na pamiatke i czytaj do bólu,dobra terapia zeby zrozumiec ze tak naprawde nie warto sobie glowy zawracac takimi palantami ,przeciez to patalachy ,ktore nie potrafia wziasc odpowiedzialnosci

ja teraz spa lazienkowe,manicure ,pedicure , i naprawde robie dla dobrego samopoczucia :) i polecam kazdemu ,dosc zmartwien i trzeba sie wziasc za siebie dla siebie :)

Raczkowa jak to przeczytałam to az mną zatrzęsło:wściekła/y: co za popaprany typ!! zęby mu przestawić to mało! ojj jakby mi tak napisał to by były jego ostatnie słowa w pełnym uzębieniu:wściekła/y: Póki co to raczej mi sie zdarzyło używać podobnych słów jak sie o cos pytał udając zainteresowanego:-D to sie tak nie raz moze wyrwac w nerwach ale nie w takiej sytuacji! ale co on wogole sie nie podczuwa do dzidziusia czy jak? nie chce go uznac? w głowie sie nie miesci jak taki moze byc obojetny na kwestie zdowia własnego dziecka.. ile on ma lat?? a jego rodzice tez maja takie podejscie jak on? moze jego matka zna grupe krwi?
szczerze to w takiej sytuacji bym mu napisała ze mam nadzieje ze kiedys to samo usłyszy od dziecka. I nic wiecej sama pierwsza bym sie nie odezwała.
A tego slicznego smsa zostaw sobie na później moze ci sie przydac kiedys w sądzie. Ja staram sie takie fajne teksty kolekcjonowac bo nigdy nic nie wiadomo.:no:

matitka jak są do tego podstawy to dlaczego miec tu jakies skrupuły. Potem zjawi sie po paru latach i powie ze ma pełne prawa, ze byl niby dobrym ojcem.. wiesz jak to jest..
ja tez pomału zaczynam nad tym myslec bo nie wyobrażam sobie sytuacji ze on kiedys przyjdzie i powie ze zabiera dziecko na jakis czas bez mojej zgody.. a chyba moze tak zrobic mając pełne prawa:-(

emilka87 przeczytałam Twoją historię i normalnie jakbym czytała o sobie :-D:-D Tylko ze ze strony Pana Dawcy u mnie było tak że jak byłam chyba w 8 tygodniu zapadł się pod ziemie i odzywał od święta a pózniej zainteresowała miesiąc przed rozwiązaniem. Teraz widział małą dwa razy i ot taki tatuś :-D Lepiej być samemu i te góry przenosić. Dasz radę, ja dałam to i Ty dasz a maleństwo będzie Twoim największym szczęściem zobaczysz :-)

Raczkowa u mnie spier*** było na porządku dziennym teraz też jest ale z mojej strony jak np chce zobaczyc mała ahahaha dawca z siedmiu boleści a pfff

A u mnie mała ma moje nazwisko. SZanowny Pan dawca nawet nie wspomnial o uznaniu malej wiec co się bede prosić :D. Dziadków moja mała na oczy nie widziała zresztą ja też
:-D aaaaaa no cyrk :-D

Ostatnia edycja:
Raczkowa mi też szczena opadłą jak szanowny przyszły tatuś odpisał, szok. Tak że jak będzie Ci smutno i za nim zatęsknisz przypomnij to sobie!!! I poklep brzusio od cioci z netu żeby mały się za bardzo nie denerwował razem z tobą ;-)
Matinka i dobrze zrób porządek z prawami itp. Pisz na bieżąco jak Ci idzie bo ja też w końcu muszę się kiedyś zebrać i zrobić z tym porządek, ja złożyłam tylko o alimenty nie wiedziałam że to można od razu załatwić. A tak z innej beczki chyba masz błąd w suwaczki.
katerinka111 dobre podejście trochę Spa każdemu się należy J
Emilka87 chyba teoretycznie może np. przyjść do przedszkola i zabrać dziecko w końcu ojciec z pełnymi prawami dlatego chcę wystąpić o odebranie najpóźniej do przedszkola teraz z małym koś jest 24h to teraz nie ma jak J

boszeee kidy to było, ale ten czas leci, a ja jeszcze wtedy głupia byłam i wierzyłam że będziemy razem :-D:-D:-D:-D

u mnie nie minęło jeszcze 5 misięcy od tego czasu, ale też się zastanawiam kiedy to było i jaka ja głupia byłam :-):-):-)

kurde a ja do tego wiesniaka (nie obrazajac ludzi z pieknych wsi) mam nadal jakas taka dziwna akcje ze nie chce go urazic i zrobic mu przykrosci no normalnie sama mam ochote strzelic sobie z liscia w twarz :-D

O boshh, ale jesteśmy głupie, ale ja też tak mam:szok::wściekła/y::wściekła/y: Ale może to wynika z faktu, że jestesmy poprostu dobrymi ludźmi?

powiedz mu ze jest idiotą bo nie zdaje sobie sprawy z powagi sytuacji, ze tu chodzi tylko o zdrowie waszego dziecka a to powinno byc dla niego najwazniejsze. Wazniejsze niz jakiekolwiek inne zajecia..

Mówiłam do swojego tak samo, używając prawie identycznych słów i co? Jak grochem o ścianę!:wściekła/y: Oni nie posiadają mózgów, więc na darmo te nasze umoralniające słowa!:tak: A ja nawet nagrałam jak do mnie mówi, że on musi pracować, a nie zajmować się dzieckiem (dodam, że musiałam iść wtedy do szpitala i nie mialam z kim małego zostawić). No cóż dla niego to było nie istotne... Liczy się tylko on:wściekła/y:

zostaw sobie na pamiatke i czytaj do bólu,dobra terapia zeby zrozumiec ze tak naprawde nie warto sobie glowy zawracac takimi palantami ,przeciez to patalachy ,ktore nie potrafia wziasc odpowiedzialnosci

ja teraz spa lazienkowe,manicure ,pedicure , i naprawde robie dla dobrego samopoczucia :) i polecam kazdemu ,dosc zmartwien i trzeba sie wziasc za siebie dla siebie :)

moja siostra mówiła mi tak samo, żebym zapamiętała sobie każde jego złe słowo i wzięła do serca jakim jest człowiekiem

A ja tez wzięłam się teraz za siebie. Przynajmniej ze swoim wyglądem czuję się teraz lepiej i ogólnie mam humor jak nigdy :-):-)

A tego slicznego smsa zostaw sobie na później moze ci sie przydac kiedys w sądzie. Ja staram sie takie fajne teksty kolekcjonowac bo nigdy nic nie wiadomo.:no:

matitka jak są do tego podstawy to dlaczego miec tu jakies skrupuły. Potem zjawi sie po paru latach i powie ze ma pełne prawa, ze byl niby dobrym ojcem.. wiesz jak to jest..
ja tez pomału zaczynam nad tym myslec bo nie wyobrażam sobie sytuacji ze on kiedys przyjdzie i powie ze zabiera dziecko na jakis czas bez mojej zgody.. a chyba moze tak zrobic mając pełne prawa:-(

dokładnie moja kolekcja dowodów sądowych tez rośnie hehe :-)
mając pełne prawa oczywiście, że może tak zrobić

matitka o widzę że tu zdążyłaś napisać zanim mały postanowił się obudzić;-) przy dziecku jakoś czas płynie sto razy szybciej już nie pamietam życia przed NA SZCZĘŚCIE :-D:-D:-D:-D:-D:-D

A dlaczego zachowujemy się zbyt kulturalnie w stosunku do eksów choć oni chamsko może dla tego że jesteśmy poprostu kulturalne :-D:-D:-D ja tam nie zamierzam się zniżać do jego poziomu nie do twarzy mi z takim zachowaniem, ja to nawet muszę bardzo się wkurzyć żeby bluzgnąć, choć jak pracowałam z chłopami na budowie to co drugie słowo, ale poprostu oni inaczej nie wiedzieli że mówię poważnie :-D:-D:-D:-D

kolekcjonuje wszystkie jego smsy i jak wystrzele w sadzie to z butow wyskoczy :-D:-D najbardziej bym sie cieszyla jakby do sadu jeszcze jego mam przyszla bo ona sadzi ze to wszystko moja wina to by posluchala jakiego ma super syna :szok: emilka pytalas ile on ma lat to stary kon 31 a w glowie echo :tak:boje sie tylko ze na rozprawe to on sobie adwokata zalatwi a mi szkoda kasy na to :dry: szukalam jakiegos darmowego prawnika ale tylko pismo moze mi napisac a nie reprezentowac w sadzie co za beznadzieja :dry:

a jak to jest z tymi prawami rodzicielskimi na jakiej podstawie moge je ograniczyc ?

reklama
Raczkowa stary koń powiadasz hmmm mój PAn dawca ma 33 i totalny zanik mózgu :-D:-D

Właśnie ja też nie wiem jak z tymi prawami, bo ja też chyba w końcu formalnie będę musiała wszystko pozałatwiać, żeby sobie nie przypomniał za kilkanaście lat, że córka może alimenty na niego płacić hehe:-D

Do góry