reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

emilka spokojnie da sie wszystko zalatwic, ja skadalam pierw pozew o ograniczenie praw, a po pol roku o odebranie.sprawy poszly dosc szybko i bez wiekszch komplikacji.

tyle ze polecam zosatwiac, meile, smsy itp dowody braku zianteresowania dzieckiem, neiuprzejmosci

reklama
emilka87 no moj dawca stwierdził że załatwimy wszystko polubownie będzie płacił na małą i się nią interesował no hmmm widział ją miesiąc temu, a pieniedzy nie daje a ja sie nie upominam bo narazie mam a jak sie skoncza to moze w koncu becikowe załatwie.

Dziewczyny czy samotnej matce nalezy sie cos procz becikowego? Bo jak daja to nie pogardze
:-D

inamorate wszystko zalezy od dochodu i od tego czy masz ojca w akcie urodzenia
jak nie masz to jak sie zalapiesz nalezy ci sie zasilek dla samotnej matki plus rodzinne
a jak masz to tylko rodzinne, ale do tego sa potrzebne i twoje dochody i ojca.
do rodzinnego i zasilku dla samotnej matki jest bodajrze 504 zl na osobe a w mopsie jest cos kolo 375 zl dochod na osobe zeby dostac ajkies zasilki, tyle ze mops nalega na zlozenie wniosku o alimenty.

inamorate ​dokładnie tak jak u mnie! mój dawca tez jak narazie był na etapie ze onn nie chce nic przez sąd załatwiac wszystko polubownie miedzy nami, ale cos mi sie nie wydaje dlatego wole sie juz orientowac jak to jest:)

ollka22 ha ja aktualnie bezrobotna w poniedziałek jadę się rejestrować do urzędu :-D a dawcy w akcie urodzenia nie mam bo można było tylko podać ojca o dawce nie pytali ehehhe :-D

inamorate bo oni maja zle sformulowane pytania... nie kazdy facet jest ojcem, czesc to tylko dawcy.... do niczego innego sie nie nadaja:-):-)

to jak pojedziesz to up t wejdz do mopsu podpytaj co ci sie bedzie nalezalo, bo u nas bez aliemntow to ciezko cos zalatwic, jedynie zasilke dla samotnej matki i rodzinne

reklama
a pójde popytam :tak: no ja o alimenty nie podaje powiem że nie wiem kto jest ojcem bo miałam bardzo bogate życie towarzyskie ehehehe a co mi tam :-D

Do góry