reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Sierpień 2010

reklama
joamar - trzymam kciuki by dalej było pozytywnie!
Wg moich norm laboratoryjnych, twój wynik odpowiada 5 oraz 6 tygodniowi :) Może więc owulka się jednak przesuneła?:)

Ja siedzę jak na szpilkach - jeszcze godzina do powrotu męża z pracy i wyjazdu do lekarza.
:) Mój lekarz też nie jest optymista, nigdy nie pociesza tylko stawia suche fakty. Dlatego tak sie boje :)

Esch jestem żyje tylko że ledwo męczy mnie masakrycznie senność i mdłości i jestem coraz bliżej pierwszego pawika:eek::eek: przez weekend albo jakoś czasu nie było albo sił co by pisać a że teraz póki co mieszkamy z moimi rodzicami a ponieważ zamierzamy im powiedzieć w święta to muszę się nieźle nakombinować co by się póki co nie zorientowali no i resztę moich sił maksymalnie wykorzysttuje Majka :tak:
Marzenixx bardzo mi przykro :-(
joamar oby więcej dobrych wieści:tak:
fiufiu wiesz ja się bardzo cieszę że nie rozumiesz większości obaw że jesteś w ciązy kiedy chciałaś bo ja nigdy i nikomu nie życzę żeby się przekonał jak to jest nie możesz zajść w ciażę a wszędzie widzisz brzuszki wózki itp. i musisz walczyć z własnym ciałem i umysłem które stają się najgorszymi wrogami wiesz ja też mam swoje obawy bo moja pierwsza ciąża do tych najłatwiejszych nie należała wiadomo zwariować się dać nie można ale z drugiej strony czasem tylko tutaj na forum można to z siebie wyrzucić :tak:
no i to w tym odcinku na tyle postaram się odezwać później :tak:

Kochane
Mam do was pytanie... czy robiłyście już badania na toksoplazmozę i cytomegalię?
Jeśli nie to ja wam te badania gorąco polecam... generalnie są to wirusy zwierzęce, które u dziecka mogą wywołać wady, a we wczesnej ciąży poronienie im wcześniej wykryte tym może uda się zapobiec nieszczęściu....
U mnie w pracy koleżanka poroniła z tego powodu więc pierwsze co poszłam zrobić jak się dowiedziałam o ciąży to te badania.. Zaczęło się od krwaienia, potem okazało się, że płód nie rozwija się prawidłowo przez toksoplazmozmę. Z moich badań okazało się, że cytomegalię kiedyś przechodziłam i mam przeciwciała, a toskoplazmozy nie przechodziłam więc muszę na nią uważać... Koszt obydwu badań to 84 zł i robi się je kilka razy w trakcie ciąży.
Rozważcie to...
Ehtele ja właśnie poroniłam przez toksoplazmoze mimo iż badania robiłam na samym początku ciąży i brałam antybiotyk na to cholerstwo :-( moim zdaniem najlepiej zrobić te badania przed planowaną ciążą :tak: no ale my teraz już po fakcie więc trzeba teraz szybko zrobić te badania. Ja dzisiaj dostałem skierowanie na toksoplazmoze ale na cytomegalie już mi nie dała i chyba zrobię ją na własny koszt mimo iż przed ciążą wyniki miałam dobre!

Gratulacje i koniecznie wklej zdjęcie USG Twojej fasoli:-)
Paula - czekam na zdjęcia, ja mam nadzieje swoje dzisiaj odebrać, na razie czekam do wieczora
Dziewczynki ja nie miałam dzisiaj usg tylko samo badanie ginekologiczne :tak: usg mam 22 grudnia :tak:

Dziewczyny jak na razie jestem szczęśliwa- dzwoniłam po wyniki Bety i wyszła 791,35 więc chyba dobrze. Teraz czekam na czwartek i zobaczymy czy przyrost będzie. Jak na razie moja nadzieja wzrosła.:tak::tak::tak:
Joamar to dobry znak! :tak: oby tak dalej! trzymam kciuki! :tak:

Ja siedzę jak na szpilkach - jeszcze godzina do powrotu męża z pracy i wyjazdu do lekarza.
:) Mój lekarz też nie jest optymista, nigdy nie pociesza tylko stawia suche fakty. Dlatego tak sie boje :)
Polianna trzymam kciuki za wizytę! napewno wszystko jest wporządku :tak: koniecznie daj znać jak wrócisz! :tak:

Nie przejmuj się słoneczko, ja mam takiego dołka od kilku dni, muli mnie od rana do wieczora i jak tu się cieszyć dzidziulkiem:(

no wlasnie.. :/

Kochana! To może jest poprostu zbyt wcześnie!??
Jsteś pewna,że owu si Tobie nie przesuneła?? Przecież ja też byłam na usg w 5tyg i 6 dniu od OM i nic nie było widać! Tylko że u mnie owulka przesuneła się dość znacznie (napewno minimum tydzień).
Idź na usg ponownie za kilka dni albo znów zrób betę!

pewnie ze tak. :tak:straszą Was Ci lekarze tylko. ja sie tym bardziej cisze, ze mi usg najpierw zlecil i bede je miala dopiero pod koniec 7tc, czyli w piatek.

Esch jestem żyje tylko że ledwo męczy mnie masakrycznie senność i mdłości i jestem coraz bliżej pierwszego pawika:eek::eek:
dokładnie..mam to samo :/ i tylko bym spaaaała. w dodatku ta pogoda, wilgoć. brrr :|

na pomidorowa mnie wzielo wiec chyba ugotuje, chociaz tak mi sie nieeee chce. leze w lozku i ogladam durne B&B :p. dobrze ze jutro krocej zajecia :]

Dziewczęta mam pytanie...
planuje wizytę u fryzjera i chciałam sobie zrobić saunę na włosy... nie umiem nic znaleźć, czy to może szkodzić???
Proszę o informacje...

reklama
Do góry