reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2010

reklama
rozalko ;) to i tak niewiele waży. Moja mała już 14.5kg, siostrzniec (miesiąc młodszy) też 14kg dobił :) I kto mi uwierzy,że ta moja córa taki niejadek... ja nie wiem skąd ona bierze ten tłuszczyk jak obiadów żadnych ni chce tknąć.

Starlet- dziekuję za odpowiedź! Mała wczoraj cały dzień bez pieluchy. Były wpadki jak zasikana kanapa i przebieranie kilka razy ale mała sama wie kiedy chce jej sie siusiu i siada sama potem klaszcząc sobie brawo ;) Dzisiaj od rana dwie wpadki, po których chyba znów zaczęła rozumieć. Problm jedynie zaczyna się gdy ma cokolwiek na pupie- majtki,spodenki... zapomina się wtedy. Może to jeszcze kwestia wyćwiczenia? :) I tak ciesze się z postępów. Z dnia na dzień.
Nocka hmm...podłożyłam już ceratkę pod prześcieradło,ale jakoś nie potrafię sobie tego wyobrazić :/ ona budzi się z tak wielką pieluchą,że chyba pływałaby w tych siusiach :( Pewnie racja,że to kwestia konsekwencji. Przez kilka dni spróbuję ją jednak trochę przetrzymać bez pieluchy,dopiero później może ściągnę na noc. Za jakiś tydzien będzie miała łóżko( póki co łóżeczko) i może też jej będzie łatwiej wychodzić??
Ona tak ma,ż takie umiejętności jak chodzenie czy siusianie nabywa później ale za to w ekspresowym tempie. Chodzić zaczęła jak miała 14 miesięcy, ale za to w drugim dniu już sama biegała.

kasia2506 - Też tak słyszałam z tym ZUSem. Tylko zastanawiam się nad jednym - płacisz powiedzmy 2500tys za ubezpieczenie np. w lipcu. W sierpniu przechodzę na macierzynski i ... na macierzynskim również chyba trzeba płacić te 2500tys + 800zł ?? HGmm...trzeba by się było u kogoś kompetentnego dowiedzieć.

kiniusia - ;) Ojjj wybieranie obrączek w ciązy ;) a raczej rozmiaru- to była katastrofa. Na początku zamówiłam rozmiar mniejsze,ale potem zadzwoniłam,że jednak mają zrobić większe i dobrze!! Pomijając kwestie,że spuchłam i ostatnie 2 miesiące ciązy nie mogłam ich nosić to palce nigdy nie wróciły do takiej smukłości pomimo utraty kilogramów.
Pomyśl nad tym...

cayra - dobrze,że zapisał! Przytomny lekarz. Ja nie dostałam nic a potem był strach czy wszystko w porządku bo to była moja pierwsza opryszczka w życiu.W szpitalu się dziwili,że nie dostałam żadnych leków.

Brzuch mam naciągnięty do granic możliwości.. :( Pierwsza ciąża pozostawiła po sobie mnóstwo rozstępów i teraz tylko wypatruję nowych. Jeszcze jakieś 13 tygodni... ojj, za 11 będzie można spokojnie rodzić ;) (wg OM to właściwie za 9tygodni ale to się nie liczy). Powoli nie mogę się doczekać.

dziewczynki to mam jeszcze jedno pytanie czy macie moze namiary na dobrą kosmetyczkę z okolic Katowic, Sosnowca?

co do piersi- to miałam badane na samym początku ciąży i pewnie gdzieś pod koniec też będą macane przez lekarza....

polianno u nas tez tak bylo, ze jak nie miala na sobie ciuszkow to sie lepiej pilnowala. Tylko wtedy mielismy duzo cieplej niz jest teraz wiec moglismy sobie na to pozwolic.

witam się! u mnie dziś piękne słońce, żyć się chce... usypiam Olka i idę szwędać się po ogrodzie.. później mam do zrobienia dwie rabaty + sadzenie i sianie kwiatów. BO SKO!

polianna ależ Twoja gwiazda szybko łapie... ja mam z moim gamoniem ten problem, że on w ogóle nie chce myśleć o siadaniu... Nawet nie da się namówić na czytanie książeczek tak, żeby go zagadać i żeby odniósł pierwszy sukces, żeby było co wspominać później i co oklaskiwać... Teraz znów musze odczekać jakiś czas bo po ostatnim chodzeniu bez pieluchy nie daje sobie zdjąć z pupy nic... masakra jakaś. o kupie nie wspominam - nie wiem co przegapiłam jako mama, ale są dni kiedy strasznie mnie to dołuje że jakoś ta nauka nam nie idzie za bardzo...

gratuluję wczorajszych wizyt i trymam mocno kciuki za dzisiejsze. Fajnie że mamy mnóstwo dobrych wiadomości o naszych lokatorach :D:D:D rosną nam dzieci już coraz większe... Przyznam że też troszkę nie mogę się doczekać porodu.. choć do zrobienia jest jeszcze tyyyyyyyle rzeczy przed...

Dzień dobry dziewczyny :-)
Cały wczorajszy dzionek mnie nie było i za chwilę standardowo muszę Was doczytać :tak::-)
Chciałam się Wam pochwalić, że mamy już swoją datę ślubu, wczoraj byliśmy w urzędzie. :-D 18 czerwiec 2010 o godz. 12.20, co prawda do nie sobota, tylko piątek, ale to nic:tak::-)
Mam jeszcze jednego newsa :-D Jak powiedzieliśmy rodzicom M., to dostaliśmy złote obrączki po dziadkach M. , przyszła teściowa (pierwszy raz od prawie 8 lat wykazała taki gest) dołożyła swoje 2 złote pierścionki (ma ich od cholery), poszliśmy do jubilera i będziemy mieć złote GPS-y :-D Dokładamy tylko 200 zł. za robociznę i będą :tak:
Mały wczoraj się tak wiercił i wystawiał po kolei wszystkie części swojego ciałka, że aż mnie brzuch potem pobolewał, ale jestem przeszczęśliwa.:-D
No dobrze, mykam do czytania Waszych postów i w między czasie do porządków i gotowania. :tak:
Gratuluję udanych wizyt i trzymam mocno kciuki za dzisiejsze. :tak:
Miłego dzionka i słoneczne pogody :tak: ( w Łodzi standardowo szaro, buro i ponuro :wściekła/y:).
no to super.. jakie dobre wieści.. nie bedziecie musieli potem znow kupowac :-)
gratulacje ustalenia daty slubu

Ja dzis mam wizyte.. a w zasadzie to zaraz wychodze bo mam na 11:40

No juz jestem słoneczka :-)
a oto wieści z USG:
hmm niema ich zbyt wiele bo lekarz mi nie napisał wymiarów małego :crazy:
Powiedział tylko ze jest wszystko w normie :tak:
mam jedynie wage malego i to mnie martwi :no:
wazy 830g i wydaje mi sie ze to bardzo mało :no::no:

I znam płeć:-) było bardzo dobrze widac.
To SYNUŚ :tak::tak:

i oczywiście musiałam mu juz cos kupic tak skromnie ;) dodam fotki ;) tylko niewiem czy moge tutaj czy na innym watku??
Ewelinka gratulacje z synusia, wagą się nie amrtw, każdy dzidziuś ma swoje rozmiary, przecież genetycznie też dziedziczy:):)

:-) dzień dobry sierpnióweczki !!!

Pogoda nadal kiepsciutka , az sie nic niechce tylko spac...... niedlugo musze sie szykowac bo jade do energi okaze sie ile mam do zaplacenia mam nadzieje ze mniej niz dwa miesiace temu ??? oby... a tak czuje sie w miare dobrze malenka ciagle daje mi popalic z czego sie ciesze :-D
mam pyt. gdy jestem na l4 ostatnio juz mi nieprzysylaja odcinkow z wyplaty i odcinko zusowskich a w szpitalach tego wymagaja juz niewiem co jest potrzebne legitymacja ubezpieczeiowa czy te kwitki bo widze ze ciagle sa jakies problemy..... kiedys bylo dobrze bo byly legitymacje ubezpieczniowe wazne z pieczontka na pol roku a teraz lipa ...

STARLET- gratuluje udanej wizyty ;-)

ewelinka 2106- ciesz sie ze wszystko z malenstwem ok , wage jeszcze nadgoni bez obaw moja wazy 900 g

pozdrawiam
Bogusiu legitymacja ubezpieczeniowa jest do końca roku jeszcze ważna jeśli masz starą i masz miejsce na stempelki to możesz ją stemplować i okazywać w szpitalach, przychodniach, niestety ważna jest tylko miesiąc, więc trzeba pilnować dat, ja tak robię i gitara:):)

Dzień dobry dziewczyny :-)
Cały wczorajszy dzionek mnie nie było i za chwilę standardowo muszę Was doczytać :tak::-)
Chciałam się Wam pochwalić, że mamy już swoją datę ślubu, wczoraj byliśmy w urzędzie. :-D 18 czerwiec 2010 o godz. 12.20, co prawda do nie sobota, tylko piątek, ale to nic:tak::-)
Mam jeszcze jednego newsa :-D Jak powiedzieliśmy rodzicom M., to dostaliśmy złote obrączki po dziadkach M. , przyszła teściowa (pierwszy raz od prawie 8 lat wykazała taki gest) dołożyła swoje 2 złote pierścionki (ma ich od cholery), poszliśmy do jubilera i będziemy mieć złote GPS-y :-D Dokładamy tylko 200 zł. za robociznę i będą :tak:
Mały wczoraj się tak wiercił i wystawiał po kolei wszystkie części swojego ciałka, że aż mnie brzuch potem pobolewał, ale jestem przeszczęśliwa.:-D
No dobrze, mykam do czytania Waszych postów i w między czasie do porządków i gotowania. :tak:
Gratuluję udanych wizyt i trzymam mocno kciuki za dzisiejsze. :tak:
Miłego dzionka i słoneczne pogody :tak: ( w Łodzi standardowo szaro, buro i ponuro :wściekła/y:).
Wow wow Kiniusia no gratulacje , proszę jak ładnie załatwiliście i obrączki będą złote, no suuuper.
W którym urzędzie masz ślub na al. Piłsudskeigo??? Pytam z ciekawości, ja tam miałam:):)

Witam Mamuśki!!!
Wróciłam od mojej dr gieni, zbadała mnie na samolocie, szewek trzyma.....jejku jak się cieszę, bo obawiłam się czy tam w środku wszystko gra, ale tak.
Ponadto mam sie b.oszczędzać, o szkole rodzenia mogę zapomnieć i dostałam skierowanie na ten "pioruński" pomiar cukru , mam kupić 75 ml i iść z tym rano do laboratorium i tam 2 godz. posiedzieć.
Moje pytanie brzmi: brałyście jakieś cytyny o co chodzi???? Proszę mi napisać, wiem, ze mam byc na czczo i wziąść ze sobą tą glukozę, którą mam sama zakupić i co dalej??????
Aaaa pani dr chciała posłuchac jeszcze tętna małego, ale jak jej zasadził kopa w to KTG to już wiedziała, ze jest ok:)

Na 17.30 jadę jeszcze na USG maluszka, a teraz przyszła ekipa remontowa i zaczyna się "sajgon" w mieszkaniu brrrr!!!!!

Ewelinko wierszyk naprawdę śliczny, miły dla ucha.
Nektarynko powodzenia:)

Ostatnia edycja:
reklama
Ewelinka gratulacje z synusia, wagą się nie amrtw, każdy dzidziuś ma swoje rozmiary, przecież genetycznie też dziedziczy:):)

Bogusiu legitymacja ubezpieczeniowa jest do końca roku jeszcze ważna jeśli masz starą i masz miejsce na stempelki to możesz ją stemplować i okazywać w szpitalach, przychodniach, niestety ważna jest tylko miesiąc, więc trzeba pilnować dat, ja tak robię i gitara:):)

Wow wow Kiniusia no gratulacje , proszę jak ładnie załatwiliście i obrączki będą złote, no suuuper.
W którym urzędzie masz ślub na al. Piłsudskeigo??? Pytam z ciekawości, ja tam miałam:):)

Witam Mamuśki!!!
Wróciłam od mojej dr gieni, zbadała mnie na samolocie, szewek trzyma.....jejku jak się cieszę, bo obawiłam się czy tam w środku wszystko gra, ale tak.
Ponadto mam sie b.oszczędzać, o szkole rodzenia mogę zapomnieć i dostałam skierowanie na ten "pioruński" pomiar cukru , mam kupić 75 ml i iść z tym rano do laboratorium i tam 2 godz. posiedzieć.
Moje pytanie brzmi: brałyście jakieś cytyny o co chodzi???? Proszę mi napisać, wiem, ze mam byc na czczo i wziąść ze sobą tą glukozę, którą mam sama zakupić i co dalej??????

Na 17.30 jadę jeszcze na USG maluszka, a teraz przyszła ekipa remontowa i zaczyna się "sajgon" w mieszkaniu brrrr!!!!!

tak wez sobie cytrynkę pomaga :)

Do góry