reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Sierpień 2010

Witam!
Melduję się po wczorajszej wizycie u ginki:tak: Z ciążą wszystko w porządku, małej serduszko bije, we wtorek idziemy na USG więc się dowiemy ile waży i jak się rozwija:tak: Co do mnie to wyniki badania krwi wyszły kiepskie-hemoglobina spadła do 10,4 i muszę teraz brać żelazo... Pewnie dlatego jestem cały czas zmęczona:eek: Poza tym mam brać Aspargin na te moje skurcze łydek i pośladków;-) No i ginka wyjeżdża na wakacje-nie będzie jej od 4 do 20 lipca, a w razie jakby coś się działo dostałam telefon do jej kolegi-ginekologa:tak: Coś mi się wydaje, że chodzi do niego Bogusia86 :tak: Następna wizyta dopiero więc 22.07, a więc już w 37 tygodniu:cool2:
Noc średnia-Basia chyba przeziębiona, bo znowu się zlała-nie mam już pościeli na zmianę:no: Po tej całej akcji nie mogłam usnąć chyba z 1,5 godziny, ale za to pobudka była dopiero o 7.30:cool2:
Zaraz jedziemy do ZDiUM-u w sprawie wjazdu do naszego przyszłego domku-coś za długo się tym zajmują i potrzeba interwencji kobiety w ciąży;-):-D
No i od rana dostaję życzenia i prezenty od moich bliskich, popołudniu idziemy do restauracji na kolację-marzyło mi się meksykańskie jedzenie i M spełnił życzenie swojej 30-tki:tak::-):-D
A Was zapraszam na torta
moz-screenshot-6.png
tort_na_blog.jpg

Gratuluję wszystkim udanych wizyt i zdrowych dzieciaczków:-)
Ehtele-ja miałam karuzelkę z Canpola-melodyjka-"Panie Janie"-dało się wytrzymać;-) Niestety została zdemolowana przez małą Basię:sorry:

reklama
Witam Was brzuchatki ;-)

Navijka - ciesze sie , ze u ciebie w sumie wszystko wporzadeczku :-)

Ewelinka2106 - kupiłam jak narazie 1 op wkladek laktacyjnych jest tam 50 sztuk firmy johnona placilam 18 zl mysle ze wezme co najmiej 30sztuk tak na wszelki wielki wypadek bo nigdy nic niewiadomo tez mam 6 sztuk to wyprobownia z firmy tommee tippee byly gratis jak kupowalam laktator tej firmy

Pati1982 - u mnie tez czasem zdarza sie ze ma mdlosci i po tabl. ascofer tera moj gin zmiejszyl mi dawke bo wczesniej kazal mi brac 3 razy dziennie po 2 tab. a teraz biore 3 razy dziennie po 1 tabl. i mam nadzieje ze bedzie lepiej

Ehtele -ja osobiscie karuzeli nie kupuje bo dostane od bratowej rozowa z misiami melodia jest ladna wczesniej podobaly mi sie misie z fischer prise ale drogie sa i sobie darowalam gdyz te same [*******y wychodza naprawde wiele----- a twoja karuzela dosc ciekawa :-D
PS teraz pisze wiekszymi literkami abys juz na mnie nie krzyczala hahahaha

Cimajdka - no widzisz wiedzialam ze wszytko bedzie dobrze ciesze sie ze mordka ci sie usmiechnela :-)

a u mnie tak sobie od rana zabek boli ktory w srode mi robila dentystka mam nadzieje ze przejdzie bo czasem az mnie glowa boli ... a tak noc tez kijowa bo ciagle sie budze o 3 nad ranem i sie wierce niemoe znalezc optymalnego miejsca aby sie wyspac ale coz tak juz bedzie chyba do konca ciazy :-:)szok: a teraz ide sobie wypic jakas herbatke owocowa

ehtele dziękuję :* co do melodyjki to on z zainteresowaniem obserwował karuzelkę, trudno powiedzieć czy melodyjka mu odpowiadała czy nie, ale nas już po którymś nakręceniu wkurzała... zobaczymy jak sprawdzą się te 3 klasyczne co mamy w tej karuzeli - kiedy zaczną nas dobijać :D

Witam!Wczoraj mój starszy miał zakończenie roku,dzisiaj Zuzia-poszła z babcią-jak będzie tak w następnym roku dobrze uczyć się to ma zapewnioną srebrną tarczę bo są od 5,0.Wczoraj to mówię Wam,jak dużo było dzieciaków ze średnią wyższą niż 5,0-koleżanki córka miała 5,75.Bartosz niestety nie doskoczył,miał tylko dyplom za zawody sportowe ale Zuzia dziś przyniesie kolejne z paskiem i książki dostanie(byli z panią wczoraj w księgarni i sami mogli sobie wybrać te na nagrody za 15 zł).
Jeszcze wczoraj jak otwierałam lodówkę wypadła półka z jajkami i wszystkie-12 poszły,była jajecznica.I opowiadałam mamie o Ciamajdce jakie ma przeboje ciamajdkowe w ciąży-mam nadzieję że nie gniewasz się?

hej kochane :-):-):-)

na szczescie pogoda dzisiaj troszke gorsza. mozna spokojnie oddychac. wczoraj troszke malo pisalam (nie wiem czy ktos zauwazyl :-)), ale strasznie sie czulam. brzuszek tak strasznie bolal i ciagnal w dol. takze duuuuuzoooo lezalam i dolowalam sie :-:)-:)-( czasami mam ochote jakis wozek sobie kupic i polozyc na nim moj brzuszek i tak chodzic. M wrocil dopiero o 19.30:wściekła/y::wściekła/y: zanim sie wykapal i zjadl - prawie 21:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: i znowu malo mogl mi pomoc. no ale.... lepiej niech teraz popracuje wiecej, a potem szybciej do domku przychodzi. zrobilismy male przemeblowanie w szafie (ale fajnie brzmi). chcemy jedna polke dokupic (dla mam), a ze szafa ma tysiac dziurek po bokach to mozna te poleczki poprzestawiac. potem naklejilismy ostatnia naklejke na sciane - tzn miala byc ostatnia bo tez mamy problem z odklejajacymi sie naklejkami - tak jak Pajkaa. tyle ze my mamy zwykle, nie piankowe. mamy ogolnie dwa rodzaje - jedne super trzymaja, jedne masakra. dzisiaj rano wstalam i zerwalam gow... :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: tak sie wkurzylam. posiedzialam juz na ebay i wybralam nowe. zobacze co M powie ;-);-).
ethele - ladniutka karuzelka :-):-) my kupilismy fisher price rainforest:
KARUZELA FISHER PRICE K3799 RAINFOREST+PILOT+BONUS (1089779494) - Aukcje internetowe Allegro

jest fajna, super prezentuje sie na lozeczku, fajne melodyjki - mozart, bach, odglosy lasu. mi sie podoba, czy Olivierkowi sie spodoba?? nie wiem :-D:-D:-D
ciamajdko - ciesze sie, ze juz wszytsko dobrze miedzy Wami :tak::tak::tak: no i jak zwykle niesamowity plan dzialania na dzisiaj - tylko nie za duzo!!!:-) slodkie te pluszaczki!!!
starlet - super, ze wszystko w porzadku u lekarza :-D:-D no teraz to juz prawie wszystkie zblizamy sie do momentu, w ktorym ciaza bedzie donoszona :szok::szok::szok: kurcze normalnie nie wierze, ze tak szybko to zlecialo
kasia - STO LAT KOCHANA; WITAMY WSROD 30TEK :)

Ostatnia edycja:
ciamajdka - te pluszaczki sa piekne poprosimy o melodyjke ale chyba tez bedzie ladna

Kasia2506- Wszystkiego najlepszego nasza droga solenizantko dużo zdrowko i radosci i wiele milosci :-):-):-)

sto lat sto lat !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kasiu, serdeczne życzonka ode mnie i małego bąbla ;)

my dzisiaj mamy dzień prasowania :) cała sterta małych ciuszków :D wczoraj wyprałam dwie pełne pralki, część już sucha, więc włączyłam jeszcze jedną z intensywnymi kolorkami. w kolejce jeszcze kocyki i ręczniki :p

mały dzisiaj wariuje, już drugi raz ma czkawę, właśnie mi brzuchol fika na wszystkie strony, bo Gabi chyba tego nie lubi :p

a jeżeli chodzi o muzyczkę dla maluchów to my znaleźliśmy coś innego. Jest cała seria płyt CD Muzyka Bobasa, skomponowana specjalnie przez belgijskiego kompozytora R. Lapa. http://www.muzykabobasa.pl/?id=1
Polecali nam tą muzyczkę do wspomagania rozwoju również w przypadku dzieciaczków z MPD, ADHD czy autyzmem. Mąż poszperał w internecie i zassał ;P także, będziemy puszczać naszemu małemu do zabawy i zasypiania. Polecam.

reklama
Do góry