• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

a ja dzisiaj spełniłam zachcianke wczorajszą na loda Mcflurry z lionem mmmmmnnn...

wszystkim kobitkom życzę najlepszego z okazji naszego święta!!!!!!!!!!!!!!

reklama
a ja właśnie wstałam z popołudniowej drzemki..:-) i mam straszna ochotę na knedle.. albo na pierogi z jagodami...:-D ide pobuszować po zamrażarce i po prasować:-)

Ale mnie dziś ciągną te więzadła macicowe, czuję lekkie kłucie po bokach brzucha z małymi przerwami już od paru godzin...tak długo mnie jeszcze nigdy nie trzymało. Mam nadzieję, że to normalne...

Hej nie znamy się, na innym watku dziewczyna podala linka. To jest nowe rozporzadzenie odnosnie opieki okoloporodowej. Wchodzi w zycie 7 kwietnia tego roku wiec warto sie zapoznac, szczegolnie od str 12. Teraz szpitale beda musialy sie do tego stosowac takze warto sie z tym zaznajomic bo wiadomo jak to jest. Ja jeszcze mojemu kaze to przeczytac i wydrukowac najlepiej zeby jakby co to wiedzial co i jak. Moze w koncu bedzie u nas mozna rodzic po ludzku... http://www.mz.gov.pl/wwwfiles/ma_str...k_24092010.pdf

Ja ostatnio znaczy ...cały czas jestem śpiąca.Niby nie jest tak strasznie jak w 1 trymestrze-gdzie spalam na stojąco ale ogolnie...moge spac w ciagu dnia a potem o 10.00 być w łózku i spac jak zabita.Wstaje 5.45 ,to troche wczesnie ale nie ma tragedi ..tez tak chodzicie jak takie przetrącone?

Dzięki Lemoniada, a nie pamiętasz może co Ci na to dali i jak często i czym nawilżałaś? Mi niestety nic nie powiedzieli, bo w kolejce czekało z 50 osób i cała wizyta i badanie trwało z 7 minut. Dostałam antybiotyk Floxal do oka, a na pytanie czy mogę to stosować w ciąży, dostałam odpowiedź, że i tak nie mam wyboru. Super. O nawilżaniu nic nie powiedzieli, ale najgorsze, że ja do tej pory nawilżałam, bo mam suchość oka.

Lenka, ja też brałam na początku antybiotyk, więc to standardowa "procedura".
Dostałam też maść do oka z vit A więc w naszym stanie pewnie odpada (nazwy nie pamiętam, z uwagi na vit A oddałam mojej mamie :))
Generalnie okulistka powiedziała mi, żeby stosować raczej żele nawilżające niż krople, ja brałam Vidisic (nie wiem czy w ciąży można to brać, pewnie powiedzą Ci w aptece) No niestety, ja też mam syndorm suchego oka. Jeżeli Cię to pocieszy, to od roku mam rogówkę w porządku i więcej "ataków" nie było, natomiast bezwzględnie skontroluj stan rogówki za jakiś czas. Pewnie już poczytałaś w necie czym to grozi jak się temat zapuści :)

Witam sie brzuchatki..:-)
Troche poznoo..ale Wszystkim babeczkom wszystkiego co najlepsze i nie tylko w tym dniu.;-)
U nas dzisiaj taka super pogoda 15 na + a ja nawet nie mialam sily ruszyc sie z wyrka..ale za to bylo sniadanko,obiadek,deserek podany do lozka:D

Dali ja tak chodze caly czas..i to dopiero od 2 trymestru,w 1 jeszcze jako tako sie czulam..a teraz masakra,nie dosc ze spac bym mogla non stop,to dokuczaja mi inne i to nawet nie ciazowe dolegliwosci:-(

malinowa-troche mnie pocieszyłas bo myslalam ze moze czegos mi brakuje...podobno jak malo żelaza to sie spac chce...ale mialam wyniki dobre(robione z 2 miesiace temu)pozostaje oddawac sie z roskosza przyjemnisci spania.Siedze oczy mi sie zamykaja,nic nie mam siły zrobić ...ale glupio mi tak ciagle spać .Chodze do szkoły nie pracuje cieżko fizycznie więc czym ja sie niby tak męcze.

reklama
Moje samopoczucie znów strasznie sie poprawiło. Mdłości minęły, mogę jeść wszystko. W dzień nie śpię, ale za to w nocy 12 h;) Czuję się taka pełna energii, a jak już będzie wiosna to chyba skrzydeł dostanę:-D Dzisiaj jeszcze byłam oglądać wózki i naszczęście moje typy się potwierdziły. Brzusi rośnie, a ja jestem taaaka szczęśliwa:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry