reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Sierpniowe mamy 2015

reklama
Hej laski!!!
Wlasnie wrocilismy po tygodniowej wizycie u tesciow, caly dzien was nadrabialam. No i oczywiscie moj piekny post ze wszystkimi odpowiedziami poszedl na marne... Ale nic to. Ciesze sie, ze wszystkie zdrowe i jakie ciekawe tematy! (Anney, trzymam kciuki za Jozia).

Uwielbiam moj domek!!! Koty lataja po katach, remont za pasem, ale wlasny kat to wlasny kat!
Pogoda byla do bani, wiec wrocilismy wszyscy przeziebieni. Na szczescie do Pon mam wolne wiec jakos ogarniemy dom i siebie.

Jeszcze wam chcialam napisac, ze jako urodzona optymistka UWIELBIAM byc w ciazy. Czuje sie tak wyjatkowo, czekajac na ten upragniony moment, te przygotowania, ta perspektywa nowego, ekscytujacego zycia. Oczywiscie to krotkie chwile pomiedzy obciskiwaniem kibelka, kluciem i rozciaganiem brzucha, skurczami, palaca zgaga, bezsennoscia, znienawidzona waga i niemoznoscia spojrzenia w lustro... Ale i tak to lubie.

Lunera widać ze wyjazd udany :) a w domku to faktycznie nie ma to jak u siebie :)

A ja nie wiem czy sie chwaliłam ze zakupiłam poduchę ciążowa bo znalazłam za pol ceny a po za tym juz miałam problemy ze spaniem i pomyslałam ze czas spróbować.. Cieżko mi było sie ułożyć, a jak w nocy sie obudziłam to juz o matko z godzinę sie układałam i masakra ogólnie.. O dziwo za mną juz dwie noce z poducha i musze przyznać ze czuje różnice i lepiej mi sie śpi, przespałam do rana.. Najgorszy problem miałam z wstawaniem na mierzenie cukru o 3 bo potem zasnąć to była tragedia a teraz sie przytulam do podusi i bach! śpię :D

Ostatnia edycja:
U nas dziś 100-dniowka :p
Co do spania często w nocy się budzę co jest bardzo wykanczajace takie spanie na raty... Ból z lewej strony w środku biodra, czasem chodzenie jak kaczka, zgaga " pierwszy raz w życiu ", zatkany nos, duszności. Humory mam zmienne że masakra, a często mnie wkurza pytanie " który miesiąc??? Taki mały brzuch..
;/
No chyba jak narazie dość tego wypisalam... Pogoda robi się ładna ale co z tego jak zacznie się moja alergia...
Pozatym wszystkim czuje się bardzo dobrze i byle do sierpnia :-*
Zdrowia dla wszystkich Kinderek i maleńkich Niespodzianek <3

Dziewczyny może któraś z was orientuje sie co do picia pokrzywy? Przed ciążą piłam herbatke z pokrzywy a teraz to sama juz nnie wiem, w internecie zdania są podzielone. Nie chce zaszkodzic maluchowi ale czy np dwa kubki tygodniowo mogą zazkodzić?

Hej dziewczyny,

Za mna dwa ciezkie dni bo latanie po lekarzach, badaniach, zakupach i jestem wykonczona ahhh

Bylam w srode u ginki i niestety mam poczatek infekcji takzd dostalam globulki i sie lecze. Luteine zostawila ta dopochwowa ale na czas leczenia infekcji moge tylko rano przyjmowac a widczorem biore jeszcze podjezykowa co by dawka byla zblizona do tej co byla.
Malego nie widzialzm bo stwierdzila ze 2 tyg temu bylo usg i zd czuje ruchy to nie trzeba. Szyjka niestety mi sie skrocila do 29 mm wiec nadal jest zagrozenie przedwczesnym porodem wiec dalej rygor oszczedzajacego trybu zycia aczkolwiek moge chodzic ale oczywis ie bez szalenstw.

Magdus wiedzialam ze z Liwia wszystko bedzie dobrze, lobuzie jeden :-)
Martwi mnie tylko ta Twoja szyjka troche malo 25 mm, moja ginka wyslala mnie do szpitala jak mialam 22 mm bo zagrazalo to przedwczesnym porodem i teraz zreszta tez. Moze bierz magnez profilatycznie i oszczedzaj, odpoczywaj na maxa

Anney kurcze oby u Jozka to tylko skok wzrostowy, zdrowka zycze

Wszystkim brzuchatka zdrowka zycze i sil i duzo racosci, sobie zreszta rez :-)

Hej!
Dzisiaj się okazało, że mój mąż na początku lipca będzie jechać na 4 tyg do Holandii... czyli będę musiała mocno zacisnąć nogi, żeby młoda jednak do sierpnia wysiedziała w brzuchu:) ale dobrze, że jedzie, kasa większa jest bardzo potrzebna w tej chwili.

Byliśmy w Ikei, mamy wybrane łóżko, komodę i stoliki nocne do sypialni, kinkiety i baterię do łazienki, zlew i baterię do kuchni, biurko dla chłopa, lustro do przedpokoju i prawdopodobnie we wtorek czekają nas porządne zakupy, tylko musimy furę od teściowej pożyczyć, żeby za transport nie płacić:) nasze gniazdko zaczyna nabierać kolorów:)

Miłego dnia!

reklama
Akuku podziwiam Cię! Naprawdę. Dobrze, że masz kochanego męża [emoji4]

Anney & & & & za Józia.

Lunera obyście jak najszybciej wszyscy wyzdrowieli.

Lucalew życzę by infekcja jak najszybciej minęła ( ja też się leczę) i szyjka wydłużyła. Oszczędzaj się.

Kasietta zaciskaj nóżki [emoji4] Super że jest postęp w pracach. Nie mogę się doczekać przeprowadzkowych zdjęć jak już u Ciebie i innych dziewczyn będzie wszystko gotowe [emoji4]

Ja dziś byłam na glukozie i tak jak sądziłam. Samo wypicie nie zrobiło nam nie większego wrażenia bo ja bardzo "słodka" dziewczyny jestem [emoji12] Na wypadek omdleń lub żołądkowych rewolucji był ze mną mąż, ale na szczęście poza słodkimi odbiciami nic mi nie było. Trzymajcie mocno kciuki za wynik. Poznam go 13 maja.
Kupiłam sobie dziś trzy bluzki ciążowe. Niestety na jedynej jaka mam z długim rękawem znalazłam dziś tłustą plamę [emoji17] Znacie jakieś sposoby by taką doprać?? Dodam, że bluzka już była prana.

Do góry