reklama

Sposoby na zasypianie

Ja juz przenosze maluszka po karmieniu do swojego łóżeczka. I ide spac do drugiego pokoju bo lepiej się wysypiam bo tak kazdy ruch i ja juz nie spie no i bezpieczniej w lozeczku niz mialabym go sama zostawic w moim

reklama
A ja dziś w nocy otrzymałam potwierdzenie tego, że ważnym powodem, dla którego Filipek w nocy się nie budzi jest to, że śpi sam w pokoju. Przyjechała do nas wczoraj teściowa, spała w dużym pokoju (w którym my śpimy od akiegoś czasu), a my w sypialni z Filipem. Obudził się jak wróciłam z pracy i nie chciał za cholerę zasnąć, w końcu musieliśmy go wziąć do naszego łóżka, poprzytulać i dopiero zasnął i można go było przenieść do łóżeczka. Potem o 6, kiedy budzik zadzwonił Marcinowi obudził się, ale po chwili zasnął z powrotem. po 7 obudził się, pogadal troszkę do siebie, pobawił się sam ze sobą i ochraniczem :D i dopiero o 7:50 zaczął marudzić=wołać, aby ktoś w końcu do niego przyszedl :)
Dziś jeszcze też tak śpimy - zobaczymy jak będzie.

A ja miałam dziś pobudkę o 2.00 rano. Łukaszek sprawiał wrażenie wyspanego i wcale nie miał zamiaru zasnąć. Jak tylko odchodziłam, to wrzask, a jak mnie miał na oku to sobie po prostu gadał i machał miśkiem rozbawiony. W końcu się poddał, po zgaszeniu światła, ale nie tak od razu. Za to pospaliśmy do 8.30

Marlenka to tak jak my;-)
przeważnie 7, 7;30 Maksiu już wyspany a dzis obudził się o 6:30
przesikany (nie polecam pampersów z biedronki:wściekła/y: ) wziełam go do siebie do łóżka, miejsce było bo tatuś już o 5 pojechał do pracy, przewinełam, zrobiłam mleczko i spaliśmy dalej
no i o 8:30 obudziła nas Ola:-)

:szok: Mamaoli niedawno też miałam pobudkę przesikanego misia. Chyba wieczorem źle założyłam pampersika, bo tak jakoś bokiem wszystko było mokre. Oczy na zapałkach a tu musiałam przebierać wszystko...

Nie przewijacie dzieciaczków w nocy?? JA to jakoś odruchowo przy pierwszym budzeniu rozpakowuję GIgę...no ale od kilku dni przy przewijaniu płacze jak opętana :-( I budzi przy tym siebie, mnie i pewnie kilku sąsiadów...spróbuję może dziś jej nie przewijać..

Ja nie przewijam od kiedy Mateusz przestał robić w nocy kupkę:-) Jak był mały robił przy każdym karmieniu więc w nocy czasem 2 się zdarzały. Teraz pampers wystarcza mu na całą noc.

reklama
u nas różnie, Agata zawsze budzi się o 24, więc wtedy ekspresowo jej zmieniam pieluszkę, a potem dopiero o 6 jak wstaje, kupkę robi zawsze w dzień

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry