reklama

Sposoby na zasypianie

Kinga, szczęściara z Ciebie!!
Ja nie narzekam, bo Maks przesypia noce, budzi się gdzieś koło 4 na jedzenie, czaesem później i spi dalej ale rano siosrtra czasem już o 7 wyspana :(
marzy mi się pospać do 11 ::) ::)[

reklama
U nas spanko w nocy i po nocy poodonie jak u Kingi :) Dziś wstałam z Filipem o 12:30 ;D Tylkoe teraz jakiś marudny jest, może to przez to, że pogoda się zmieniła, chłodno i deszczowo. Co 30-40 minut budzi się i woła jeść, pociągnię chwilę cyca i zasypia i tak w kółko. Jak się obudzi kolejny raz to mu zmierzę temp. -mam nadzieję, że będzie ok.

I tu w koncu trafilam - utknelam na kilku watkach i sie nie rozwijam ;)

Lolo spi od 19.30 do 7.30 (joj fajnie to wyglada ale az tak kolorowo nie jest) budzi sie ok 24, pozniej ok 3, 5.30 no i o 7.30 czasem o 8ej. To chyba przez te upaly sie rozregulowal, bo juz byl moment gdy w nocy jadl co 5 godzin.
W ciagu dnia spi ok 12tej 15tej 17.30 po ok 45 min (oczywiscie roznie bywa jak wychodze z domu bo wtedy spi wiecej, wozek i auto to jak "narkotyk" dla niego)
Ale mam problem w ciagu dnia, Lolo przyzwyczail sie do spania w wozku, a ja bardzo chcialam nauczyc go spac popoludniami w jego lozeczku, no i niestety nie wyszlo. Ale problem dotyczy czego innego, a mianowicie maly nie potrafi sam zasnac, bawi sie w najlepsze ale przychodi moment ze jest zmeczony i wtedy trzeba z nim troche (ok 2 min) pojezdzic wozkiem i dopiero zasypia, macie moze jakies patenty na samodzielne zasypianie w ciagu dnia???

izka u mnie też w ciągu dnia najczęściej synuś zasypia w wózku
też chciałabym to zmienić..

ostatnio byłam u babci (mieszka obok)
moja szwagierka miała go na rekach i słuchałyśmy przy kawie opowiadań babci
Maksiu był najbardziej zasłuchany :) no i zasnął :)

ciocia zaniosła go po chwili do łóżeczka i spał dalej
więc najlepiej byłoby babcie zapraszać w porach snu ;D ;D

ja czekam na "marudny" moment, przewijam (albo sprawdzam, czy nie trzeba zmienić pampersa) i troszkę kołyszę (ok 5-10 minut). potem odkładam albo na nasze lóżko, albo do łóżeczka.
Karola zasypia sama

Filip w ciągu dnia jak jesteśmy w domu to leży w swoim łózeczku albo ostatniot to zaczęłam praktykować - sadzam go w foteliku samochodowym tamgdzie jestem, ale jak jest w łóżeawi się albo z miśkami na karuzeli albo z zebuloo czy z pieluszką i po pewnym czasie po prostu sam zasypia. Czasem jak słyszę, że marudzi, bo nie może zasnąć daję mu smoczek, kładę na boczku i zasypia.

Emilka niekiedy sama usypia w ciagu minuty a niekiedy steka kweka wierci sie wypluwa smoczka i beczy i trwa to nawet ze 20minut ale taki juz urok bobaska raz tak innym razem inaczej
a jesli usypia to tez kłade ja na boczku i przytula sie buzia do pieluszki i zamyka oczka

zapomniałam dopisac ze dzis probowałam pocichutku szeptac jej kołysanke do uszka i w sumie usnac od tego nie usnela ale bardzo sie wyciszyłai uspokoiła przed snem z zaciekawieniem spokojnie lezala a ja nuciłam

reklama
Jak widzę w dzień, że Mała jest marudna i chciałaby spać t odostaje pierś lub herbatkę i w kimono. Aktualnie sypia na łóżku rodziców, ale sypia w domu ;D A nocki...marzenie. Zasypia ok.20 pobudka na jedzonko ok.4 i śpi do 7. A potem trochę zabawy i małe kimanko tak do ok.9. :D Dziś wstałyśmy o 9:30 :laugh:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry