reklama
Milla
Mamy marcowe 06
my dzis mielismy wesele i Kuba opiekowala sie babcia. Obudzil sie o24:30 i nie chcial butli. Trzeba bylo sie natancowac zeby wypil, ale wypil i spal potem az do 7:30 jednak sycace mleczko sztuczne. Po moim budzi sie co 2-3h. No ale co tam. Woli cycusia to jeszcze bedzie go miec jak najdluzej.
pytia
Fanka BB :)
U nas od wczoraj cyrki z usypianiem w dzień. Wczoraj po półtorej godzinie bezskutecznych prób w końcu wzięłam Jaśka na spacer i... zasnął w ciągu 5 minut. Martwię się trochę, jak to będzie zimą, bo Jaś w dzień w ogóle nie zasypia w łóżeczku, tylko w wózku, a ostatnio tylko w wózku i na powietrzu.
Wlasnie dziewczyny mialam sie was pytac:jesli wychodzicie wieczorem z dziecmi na spacerek zeby usnely to po kompieli
czy wtedy ich wogole nie pluskacie
No bo ja codziennie kapie Briana i boje sie z nim wychodzic na spacer wieczorem a wiem ze tak napewno by usnol:-)
Przeczytalam tez dzis w mojej extra gazecie wydanie spacjelne Dziecko "Pierwszy rok zycia" ze jesli dziecko nie moze usnac lub jesli nie moze spac w nocy to napewno jest to spowodowane zabkami i bolem dziaselek otoz pisze tam aby podawac przed spaniem dziecku paracetamol w plynie lub w czopkach i ze to usmiezy bol i napewno lepiej zasnie i przespi wiecej godzin
czy wtedy ich wogole nie pluskacie
No bo ja codziennie kapie Briana i boje sie z nim wychodzic na spacer wieczorem a wiem ze tak napewno by usnol:-)
Przeczytalam tez dzis w mojej extra gazecie wydanie spacjelne Dziecko "Pierwszy rok zycia" ze jesli dziecko nie moze usnac lub jesli nie moze spac w nocy to napewno jest to spowodowane zabkami i bolem dziaselek otoz pisze tam aby podawac przed spaniem dziecku paracetamol w plynie lub w czopkach i ze to usmiezy bol i napewno lepiej zasnie i przespi wiecej godzin

Osinka
Marcowa Mama Agatki 2006
my wychodzimy z Agatką na spacer o 17 albo 18, po powrocie do domu ok. 19 robimy szybką kąpiel, karmienie i spanie
po kąpieli bałabym się wychodzić, powietrze jest już bardzo zimne
po kąpieli bałabym się wychodzić, powietrze jest już bardzo zimne
Emcia
Marcowa Mama '06
Maggusia, my tez wychodzimy na spacerek przed kapiela! Po kapieli to juz tylko cyc i spanko!
A z tym paracetamolem to ja bym Elli codziennie na pewno nie podawala, bo jakby nie bylo to jest lekarstwo i obciaza watrobe!
A z tym paracetamolem to ja bym Elli codziennie na pewno nie podawala, bo jakby nie bylo to jest lekarstwo i obciaza watrobe!
pytia
Fanka BB :)
Oj, po kąpieli to mi się jeszcze nie zdarzyło wyjśc z Jaśkiem na spacer
, bo u nas rytuał przewiduje już tylko jedzonko i spanko :-)
Ponieważ wieczory są już chłodne, przesunęliśmy nasz ostatni spacerek na troszkę wcześniej niż zwykle i spacerujemy tak mniej więcej między 17 a 18.
, bo u nas rytuał przewiduje już tylko jedzonko i spanko :-) Ponieważ wieczory są już chłodne, przesunęliśmy nasz ostatni spacerek na troszkę wcześniej niż zwykle i spacerujemy tak mniej więcej między 17 a 18.
ch_aga
Mama Misia, Żona Miśka
Muszek też nas dziś zaskoczył: o 16.00 dostał cyca, o 18.00 pół słoiczka deserku, o 19.30 wykąpaliśmy go. Potem zaczęliśmy gadać ze szwagrem przez internet a Muszka trzymałam na kolanach. Po około pół godzinie gadania Muszkowi zaczęła główka opadać do przodu i fik - śpi
Zasnął bez cycania na siedząco. Przed chwilą się obudził i dałam cyca, ciekawe jak długo pośpi 
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Wczoraj ubralam Selinke przygotowalam wszystko na spacer i posadzilam ja w hustaweczce i poszlam zniesc wozek, przychodze a Selincia spi :-) znioslam ja do wozka i nawet nie mrugnela oczkami.
Dzisiaj po sniadanku troche sie pobawila i jak juz zaczela byc marudna to zanioslam ja do lozeczka przymknelam rolete puscilam jej plytke a ona przytulila sie do swojego dinusia /misiu przytulanka/ i zasnela :-) nawet nie jeknela. Nie chce zapeszac ale oby tak dalej.
Dzisiaj po sniadanku troche sie pobawila i jak juz zaczela byc marudna to zanioslam ja do lozeczka przymknelam rolete puscilam jej plytke a ona przytulila sie do swojego dinusia /misiu przytulanka/ i zasnela :-) nawet nie jeknela. Nie chce zapeszac ale oby tak dalej.
reklama
Magusia co do zabkopowania to sa preparaty homopatyczne, ktore podaje sie dziecku podczas zabkowania /i roznych innych dolegliwosci/, sa nie szkodliwe bo calkowicie naturalne. Ja pytalam sie naszego lekarza i on nam poleca wlasnie te leki na poczatek zanim poda sie dziecku paracetamol lub cos podobnego. Mysmy teraz przy 3 dniowej goraczce tez dostali lek hom. do zbijania goraczki i pomoglo.