Madame JS
Fanka BB :)
Ja miałam i jedno i drugie - tzn. z USG i ze zdjęciami rentgenowskimi. Piankowe okazało się niezbyt skuteczne... więc trzeba było zrobić drugie.I to jest tą pianką czy kontrastem miałaś ?
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Ja miałam i jedno i drugie - tzn. z USG i ze zdjęciami rentgenowskimi. Piankowe okazało się niezbyt skuteczne... więc trzeba było zrobić drugie.I to jest tą pianką czy kontrastem miałaś ?
Moim zdaniem nie jest niezbędne. Miewam boleśniejsze okresy... a samo wprowadzenie - no cóż, podobne trzeba przeżyć np.przy inseminacji, a tam nikt znieczulenia raczej nie podaje...bez znieczulenia miałaś, tak?
Ja czekam na @ i będę dzwonic umawiać termin czyli gdzies pewnie w połowie maja. Dzwonilam wczoraj do kliniki i 1200 bez znieczulenia a jeśli się chce to można ze znieczuleniem i wtedy 650 zł dodatkowo plus jakies jeszcze dodatkowe badania. I zaczelam się zastanawiać czy to znieczulenie jest niezbędne czy da sie wytrzymać bez?
Czasem nie rozumiem w sumie tej polityki... Kolonoskopia w znieczuleniu miejscowym albo czasem na żywca, punkcja jajników z użyciem żelu - ale niektóre lżejsze badania są np. w sedacji.no mnie właśnie gin o żadnym znieczuleniu nie mówił. I tak zaczelam drążyć temat i coś o tym znieczuleniu pisało. I sie wystraszylam trochę bo nic nie powiedział i byłam ciekawa czy jest do wytrzymania.
Rozumiem, że z krwi badania?Mnie w badaniach wyszła obecność przeciwciał, wskazywałoby to na jakieś stare zakażenie bezobjawowe. Naprawdę nie wiem, jak i skąd i gdzie... Ale gdy powiedziałam o tym lekarzowi ogólnemu, od razu wystawił skierowanie na badanie dla mojego męża, zwłaszcza, że się staramy...
to ja np wiedziałam, ze to moze boleć, niektóre dziewczyny opisywały to jako najgorszy bólwżyciu. Ale chyba wyparłam to z głowy i założyłam, ze mnie nie będzie boleć xDJa tak się obczytałam na temat HSG tzn. bólu, że panicznie się boję tego badania![]()
miałaś już HSG?to ja np wiedziałam, ze to moze boleć, niektóre dziewczyny opisywały to jako najgorszy bólwżyciu. Ale chyba wyparłam to z głowy i założyłam, ze mnie nie będzie boleć xD
tak, pisałam wyżej, miałam sono hsgmiałaś już HSG?
Ja dostałam ketonal domięśniowo przed i miałam robione solą fizjologiczną. Jajowody miałam drożne, ból jak na @ tylko dużo mocniejszy był jak lekarz balonik uszczelniał na szyjce ale to ja chyba mam taką wąska szyjkęjak przebiega to mniej więcej sobie przeczytałam w teorii. Miałaś ten zabieg?
Byłam ciekawa bardziej tego czy jest bolesny itd. Mi mówił lekarz że bez znieczulenia i mam teraz lek przed nim. Zdaję sobie sprawę że nie pewno nie będzie przyjemnie zresztą jak większość badań ginekologicznych.
U nas badana byłam tylko ja a leczeni obaj bo dla facetów to bardzo bolesne badanie. Szczoteczką pobierają wymaz z cewki moczowejCzyli wystarczy, że u mnie wyszłoby, że mam np chlamydie to partner nie musi robić badań? Czytałam, że leczeniem powinny zostać objęte dwie osoby.