reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

pam dzieki :) sorry ze zadam glupi pytanie ale tak naprawde jak lekarze obliczaja termin porodu czy tydzien ciazy? Od dnia ostatniej miesiaczki czy jak ? ja sie w tym wszytskim gubie , mi na wyniku bety kobieta zaznaczyla drugie tydzien ciazy ... ja sie w tym wszystkie gubie... Przepraszam kobity jestem pierwszy raz w ciąży bo o tej pierwszej(pozamacicznej) to sie dowiedziałam i za pol godziny juz byłam operowana i nie przechodzilam przez obliczanie itd...

Tiluchna ja ci zycze zeby okres szybko sie konczyl a wraz z jego koncem przyszły Twoja plodne dni i zebys nie musiała na nie czekac nie wiadomo ile:P

Ja myśle że Edytka tak o nas myśli ze po prostu dziecia zamiast kotletow kobity z forum smaży :P

reklama
pandorka napisz mi czy tez mialas jakies dolegliwosci bolowe przy tym miesniaku, ja np mam promieniujacy bol w okolicach szyjki, ktory idzie sobie na pochwe i juz do glowy dostaje, zwazywszy, ze pieprzona hipochondryczka jestem na dodatek tego wszystkiego :baffled::-(:sorry2:

smerfiku na moim przykladzie ci odpowiem, otoz miesiaczke mialam 16 marca, a termin porodu na 23 grudnia, czyli od miesiaczki chyba tydzien do przodu, a i tak matylda urodzila sie 27 grudnia, tak wiec oblicz sobie.

Smerfik hehehehe :-D dobre

kochana, liczy sie od dnia ostatniej miesiaczki
a bete pewnie ci napisali do kiedy beta zaczela rosnac ;) tak mi sie na chlopski rozum wydaje
nie bojta sie
w jakimkolwiek kalulatorze wpisz date ostatniej miesiaczki i ci wyjdzie w ktorym tygodniu jestes:tak:

Kasoku - a co ci lekarz powiedzial na tego miesniaka?? bo ja juz nie pamietam:zawstydzona/y:

Pam -
a na wyciagniecie implantu czemu tak dlugo musisz czekac?
u nas w Gp to pielegniarka usuwa antykoncepcje
mi zabukowala na 'za tydzien' wizyte..
przeciez to nie musi byc lekarz :dry:

Smerfik- drugi tydzień od zapłodnienia musieli w laboratorium zaznaczyć. Tydzień ciązy wyznacza się z pierwszego dnia cyklu jak i z terminu USG (bo np. owu się przesunęła i się te dwa terminy mijają). Ale wstępnie licz od dnia pierwszego @:-) O Tiluchna odpisała :-D

a no lekarz powiedzial mi, ze ma centymetr i mam sie wyluzowac i mam zajsc w ciaze i mam sie u niego pojawic jak bede w stanie blogoslawionym, szyjka czysciutka i odpowiedniego koloru, macica jest nierownomiernie wyscielona sklonna do robienia sie miesniakow i tyle, nawet cytologi mi nie pobral, bo stwierdzil,ze zajmie sie tym jak zaciaze...OSZALEJE ZARAZ.

Tiluchna u nas musi byc lekarz bo to sie wyciaga prawie ze operacyjnie bo trzeba znieczulenie dac rozciac skore i wyciagnac... a moj sie jeszcze przesunol wiec pewnie pod usg beda mi robic...

Smerfetka do dnia ostatniej miesiaczki dodaj tydzien i od tej daty odejmij 3 miesiace.... czyli np. moja ostatnia miesiaczka byla 3 wrzesnia wiec do tej dady + tydzien czyli 10 wrzesnia minus 3 miesiace czyli by whcodzilo na 10 czerwca. a tydzien ciazy od ostatniej @. mi tez sie wydaje ze chodzi im o 2 tygodnie od zaplodnienia czyli 4 tydzien ciazy

ale ja w ciazy nie jestem... buuuuuu:zawstydzona/y:

reklama
hehe jesteście kochane , wiem zadaje banalne pytania ale im dłuzej o tym mysle to tym to dla mnie trudniejsza...ja nie moge uwierzyc ze normalnie po ludzku jestem w ciąży wyszedł mi test sikany , beta z krwi a ja nadal normalnie w szoku jestem... i po prostu zaczynam sie gubic w tym ,tu na wynikach mam zaznaczone 2 tydzien ciąży a wlasnie mi sie wydało ze liczy sie od dnia miesiaczki .. hehe dlatego nie nadarzam :) ale tak jak mowici po prostu zaznaczone jest od kiedy beta zaczela rosnac :P

Przeliczylam to w kalkulatorze i pisze " jestes w 5 tygodniu ciąży a porod 19 sierpnia :)"

a kiedy powinnam powtorzyc beta?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry