reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

Karola - moze bedziesz miala jak ja, u mnie 18 dni minelo od owu zanim okres przyszedl :baffled:
i bardzo mi przykro.. wiem jak to jest sie rozczarowac
bo przy dlugich cyklach tylko jedno miota sie po glowie - ciaza..

Akuku - jeszcze pojdzie do gory, zobaczysz:) u wielu sie tak waha

natomiast u zadko kogo stoi w miejscu:wściekła/y:

kupilam sobie dzisiaj nowy termometr , do 2 miejsc po przecinku - moze mam za male wahania by bylo widac
a moze na prawde jest zepsuty ;-) a moze taka moja natura
mimo to , usmiech na buzi i jedziemy dalej

caly zcas jest szansa ze owu znowu bede miala 32 dnia cyklu hehe
jak tak bedzie i tempka pojdzie w gore znaczy sie ze taka na prawde moja natura i nie bede w nic ingerowac juz wiecej ;-)

Lori - mam pytanie, Ty pisalas ze dodaje sie kreske jak pomiary brane sa z roznica godziny, czyli jezeli jednego dnia mierzylam o 5.10 i bylo 36.5 a w pozostale o 6 rano i byly 36.6 to wlasnie do tej z 36.5 powinnam dodac 0.1 tak?

Ostatnia edycja:
reklama
wiem juz miKasiaczek pisala. moj na poczartku grudnia mial USG jader i badania robione bo go jadro bolalo ale nic nie znalezli lekarz powiedzial tylko ze produkuje on bardzo duzo spermy i powinnien ja "uwalniac" minimum co dwa dni. I ma wysoki testosteron ale nie za wysoki. Akurat wtedy bol zaczol sie jakos po tygodniu celibatu. Dostal jakies tabletki i teraz jest spoko. Ja mu badam jajka co drugi dzien ale nie ma zadnych gozkuw ani nic i nic go nie boli.
Pozatym jak polalam test tej firmy woda z kranu tez wyszedl pozytywny. Dzis kupilam Clearblue i kazalam mu siknac o wyszedl negatywny wiec mysle ze jest spoko.

ja też mojemu jajka badam ale średnio raz na 2 -4 tygodnie.Nie ma to jak delikatne kobiece dłonie :-)

dzięki emalia ale powtórzyć teraz czy poczekać jeszcze kilka dni? w piątek wybieram się do Gina, jeśli by coś się tam kluło to Gin to jakoś wypatrzy?

do wymacania ew ciąży ginekolog jest w stanie wykryć 5-6 tygodniową ciążę,patrząc do środka nie jest w stanie tego określić bo szyjka macicy wygląda na ogół jak przed okresem w wczesnej ciąży
Usg powinno coś więcej podpowiedzieć

Karola bardzo dziwny masz ten spadek aż o 7 kresek i skok,nie brałas czegos na obnizenie temperatury ?

Akuku - ja pamietam jak mnie jeden z ginów dobił po ostatnim poronieniu. Poszłam do niego po receptę na różne badania żeby zrobić na NFZ co się da a on do mnie "Pani ja wypisze co chcesz, ale nawet nie chcesz wiedzieć jakie brudne kobiety do mnie przychodzą, bakterii to pewnie cała masa a zdrowe dzieci rodzą" ... no to mnie pocieszył, ja o siebie dbam, badania robię często. Kontroluje co się da i ciul, a taka chleje, jara, nie myje sie i wszystko jest dobrze. Gdzie tu sprawiedliwość.

zobacze jaka bedzie jutro tempka, jak pójdzie do góry to zrobie pierwszy test po jutrze, czyli w 10 dniu po owu więc i tak szybko. Dzisiaj moja tempka taka sobie, myslalam że będzie o jeden stopien wyżej.
Tez jestem ciekawa co u ciebie jutro wyjdzie, puki co grunt że nie spada :tak: zrób sobie pod wykresem dodawanie komentarzy bo dzisiaj z pracy chciałam Ci coś napisać a się nie da :-p

gdyby to byly pierwsze objawy to te mulenia byłyby delikatne, a mi jest mega mega mega mega niedobrze :baffled:

ja tez sie urodziłam pod koniec grudnia i tez za wczesnie...mama sie poślizgneła jak wychodziła z autobusu i sie urodziłam ... smieje się że skutki pozostały do dzisiaj :-D:-D:-D

aha melduje że moje dziecko dzisiaj zrobiło zadania juupi. Prosze trzymać kciuki za moją konsekwencje !

zrobił 3 dosyć długie ćwiczenia i dwie strony rysowania ślaczków :) ... ale dzisiaj juz sie nie obyło bez protestów.

znam takie osobiście i to 3,jedna to paliła,piła kawy nie żałowała...a dzieck ozdrowe no i kolejne w drodze.
Kiedyś przychodząc do mojej ginekolog w sprawie terminu wizyty (chodzę państwowo i prywatnie do jednej) i położna zapytała czy już chcę bo się zwolniło miejsce powiedziałam że jasne,że nawet fajnie a ona mi powiedziała że dużo osób tak z marszu nie chce...no kurde myję się codziennie,nie tylko jak wybieram się na badanie.Osttanio to mnie całkowicie przebadała,węzły chłonne,piersi,zrobiła cytologię :-) w lutym mam przyjść do niej na kolejną wizytę,bo skoro mam takie długie cykle to należy mi się jakieś badanko chyba w takim cyklu.Chyba w kolejnym cyklu zdecyduję się na monitoring,w tym przebadam tarczycę,prolaktynę...zastanawia mnie długa faza fulikularna

tiluchna narazie nie boję się,zapewne zacznę gdy zajdę w ciąże ;-)

dzien dobry dziewczynki witam się po dlugiej przerwie swiątecznej, dopiero wróciliśmy z polandii...
meczące satakie rodzinne spedy....
okres mi się spoźnia....zrobilam wczoraj test - bo jakis tam mialam paskowy niby czulosc 25UI/ml ale wyszedl negatywny...okres niby powinien wystapic wczoraj....
siedze i czekam....aczkolwiek po negatywnym teście to chyba czekać można tylko na @ :(

Witajcie dziewczyny , widze z testujących sporo się nazbierało... nie jestem w stanie tego wszytskiego oganac ,bo mnie tu dwa tygodnie nie było chyba....

Moze ktoras z was mnie poinformuje czy fasolek przybyło?
Ale mnie boli glowa normalnie jakas makabra...wogole to sie dziwnie czuje....

Normalnie pierwszy raz w życiu rano miałam mdłości! :-p W pierwszej ciąży nigdy mi się to nie zdarzyło! Mam nadzieję, że to nie objaw zatrucia czy infekcji, ale jednak może się udało?!
Już miałam przed oczami wizję siebie rzygającej na stół przed 20osobową klasą :cool2:

Karola bardzo dziwny masz ten spadek aż o 7 kresek i skok,nie brałas czegos na obnizenie temperatury ?

kurcze nie przypominam sobie, żebym brała coś na obniżenie temperatury, w cały świat ta moja tempka :baffled: test negatywny, a tempka nadal wysoka.... chyba wychodzi na to, że prędzej jakieś choróbsko mnie złapie niż ta tempka na fasolkę będzie... :baffled:

dziewczyny- a moze jednak sie udalo- spooky, karola??? moze i u mnie tez ???
kurcze fajnie by bylo..mimo ze tetsy nam negatywne powychodzily- ale nadzieja jakas tak sie tutaj rysuje iu kazdej z nas!!!

reklama
nie,tak myśleć nie wolno
Oczywiście życzę Wam zaciążenia ale wmawianie nie jest dobre...zmienia się tok myślenia,stres...i wychodzi odwrotnie niż jakby się chciało.
Ja kieruję się instynktem bo on mnie nie zawodzi,w obu ciążach czułam że jestem i to przed potwierdzeniem (przeczucie) teraz tego nie miałam,niby owulacja była ale po terminie okresu z negatywnym wynikiem i po spóźnioym okresie doszłam do wniosku że owulacji nie było pomimo że ból jajnika był,bo tak naprawdę czujemy tylko rosnący pęcherzyk który jest coraz większy a nie wiemy czy pękł czy też nie i czy wydostała się w pełni dojrzała komórka...
Facet jaja ma jak byk,spermy dużo i kochaliśmy się przed,w trakcie i po owulacji i nic z tego nie wyszło...śluzem się aż tak nie kierujcie,ja miewałam suchuśko w owulację,owulacja wtedy była potwierdzona dzięki usg a ja miałam sucho ale przy takiej suchosci też zaszłam w ciążę,druga ciąża była przy wodnistym śluzie,bo ciagnącego się nie widuję za często.

die_perle
masz gdzieś wykresik czy w ciemno próbujesz ?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry