reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

nie Ananbelko- ja jeszcze narazie dalam sobie na wstrzymanie z wykresami i pomiarami temp. po czesci dlatego ze to troche nie dla mnie- nie nadaje sie do takich pomiarow:P
u nas na żywioł- plus/minus kalendarzowe obliczenia cyklu, ostanio testy owulacyjne, od miesiaca biore odpowiednik polskiego castangusa....
staramy sie ok 6 cykli- bezposrednio po odstawieniu tabletek anty zaczelismy...

reklama
w lutym mam przyjść do niej na kolejną wizytę,bo skoro mam takie długie cykle to należy mi się jakieś badanko chyba w takim cyklu.Chyba w kolejnym cyklu zdecyduję się na monitoring,w tym przebadam tarczycę,prolaktynę...zastanawia mnie długa faza fulikularna

Anabelko - ja tez mam bardzo dlugie te fazy, mam srednio 5 cykli w roku, i u mnie w poprzednim cyklu dominujacy pecherzyk 19mm byl dopiero w 31dc :sorry2: tyle ze gin po prostu powiedziala - ze taki moj urok, dopoki jest owulacja..
w tamtym cyklu owu byla, w tym.. zobaczymy:tak: nie trace nadziei:-D

Edytko gdzie jestes??? Sloneczko??

Ostatnia edycja:
Mnie zaczlo w cyckach mrowic, I mialam mocny bol podbrzusza, ale tak baardzo nisko I inaczej niz zwykle...

mnie mrowienie mówi działaniu progesteronu czyli fazie lutealnej :-) czyli dobrze,progesteron pracuje i podnosi się jego poziom :-)

tiluchna a nie miałaś nigdy torbieli na jajnikach ? bo wiesz co może i jest taka nasza uroda,ale gdyby sprawdzać poziom hormonów w danych dnia cyklu to nie będą w normie bo u Nas wzrost jest powolny i będzie inny np w 10,12 czy 14 dniu cyklu niż u kobiet które mają cykle np max 32 dniowe
No ale ja najpierw zaszłam w ciąże w cyklu prawie 60 dniowym a potem w ponad 40 dniowym.

Wiecie co trzymajmy się w kupie na tym wątku to będzie dobra energia :-D :-)kiedyś byłam na innym forum również w takiej grupie wsparcia i wyobraźcie sobie że z 7 osób z tematu 6 zaszło w ciąże i to w ciągu 6 miesięcy starań i mogliśmy potem o naszych dzieciaczkach pisać dalej :-) jedna za druga zachodziła hehe

Ostatnia edycja:
W skład spermy wchodzą takie związki jak:putrescyna,spermina,spermidyna i kadaweryna, witamica, prostagladyny,lipidy,aminokwasy,enzymy,hormony steroidowe,witamina B12,fruktoza,cholesterol,mocznik,cynk,wapń,magnez,selen

więc serwujcie facetom kawał mięcha,posypcie to im jakimiś pestkami z dyni,zafundujcie tabletkę z magnezem,dajcie szklankę mleka potem wcisnijcie w nich jakąś pomarańczę i może sperma będzie bardziej odżywcza dla nich haha

tiluchna nie martw się jak znowu tu zajrzysz to zapewne będzie znowu naskrobanych postów tyle że będziesz musiała nadrobić to zanim napiszesz coś nowego :-)

Ostatnia edycja:
Mamolinka? Limonka? Karotka? Missiiss?????
Miciurka, Pandora, Krowkabordo, Kasoku, Emalia????
i reszta dziewczyn?
musze zmykac bo juz koniec pracy ale odezwijcie sie :tak:

Jestem kochana. dziękuję za pamięć :*
U mnie 12dc. Testy owu nadal negatywne. Od wczoraj staranka :) Może nowy rok przyniesie nowe wieści :) Oby. Trzymam za wszystkie kciuki :*

.śluzem się aż tak nie kierujcie,ja miewałam suchuśko w owulację,owulacja wtedy była potwierdzona dzięki usg a ja miałam sucho ale przy takiej suchosci też zaszłam w ciążę,druga ciąża była przy wodnistym śluzie,bo ciagnącego się nie widuję za często

Anabelka to mnie pocieszylas tym wpisem, bo ja jakos dwa cykle juz nie widzialam sluzu i zachodze w glowe???:confused:
:confused::confused::confused::confused:

Witam dziewczynki, dzisiaj u mnie ohydna pogoda leje jak scebra i jest brrrr...mnie bola krzyze jak na poptezna @ a tu 15 dc, w ogole chodze wsciekla na swoj organizm, bo czuje sie jak stara baba obolala wszedzie...

macie racje zbierzmy sie wszystkie do kupy i moze sie poszczesci z tymi kerskami, ja juz zyskalam dobra kumpele w aptece, bo tylko latam i kupuje testy, chociaz wiem teraz ,ze oprocz mojego nawalenia, nawalil i moj m, wiec na co ja licze???na CUD :-D

reklama
.śluzem się aż tak nie kierujcie,ja miewałam suchuśko w owulację,owulacja wtedy była potwierdzona dzięki usg a ja miałam sucho ale przy takiej suchosci też zaszłam w ciążę,druga ciąża była przy wodnistym śluzie,bo ciagnącego się nie widuję za często

Anabelka to mnie pocieszylas tym wpisem, bo ja jakos dwa cykle juz nie widzialam sluzu i zachodze w glowe???:confused:
:confused::confused::confused::confused:

Witam dziewczynki, dzisiaj u mnie ohydna pogoda leje jak scebra i jest brrrr...mnie bola krzyze jak na poptezna @ a tu 15 dc, w ogole chodze wsciekla na swoj organizm, bo czuje sie jak stara baba obolala wszedzie...

macie racje zbierzmy sie wszystkie do kupy i moze sie poszczesci z tymi kerskami, ja juz zyskalam dobra kumpele w aptece, bo tylko latam i kupuje testy, chociaz wiem teraz ,ze oprocz mojego nawalenia, nawalil i moj m, wiec na co ja licze???na CUD :-D

śluz zapewne będziesz miała w głębi,bo skoro pojawiają krwawienia to hormony pracują a jak pracują to wydzielać muszą śluz gęsty dla zatkania szyjki,potem musi zmienić się na przepuszczalny i po owulacji znowu na gęsty by ponownie zatkać szyjkę.A jeśli śluzu masz malutko to ph musi się zmieniać z kwaśnego na zasadowe w dni płodne.
Ja mam odczucie mokrości,ale to nie ten śluzik który być powinien więc oznaczam go jako niepłodny,jajniki cisza więc to nei ta pora,chyba że to już 2 dzień wyłazi z emnie sperma którą mój tam zostawił :-) no ale będziemy mieli przerwę w staraniach od 8 stycznia na...nie wiem ile,to zależy ile dni będę z dzieckiem w szpitalu,będę jedynie temperaturę mierzyć i badać szyjkę bez staranek :-) teraz to się cieszę że mam długie cykle bo może w te dni nie wypadna mi dni płodne,mój się ostatnio śmiał i powiedział że zrobi mi dzidziusia po kolejnych swoich urodzinach,bo syna zrobiliśmy po jego urodzinach w lutym jak leczył kaca :-) był jeden stosunek na cały cykl więc wyobraźcie sobie siłę tych plemniorów które na kacu płynęły do celu :-)
No i mój facet poddał mi się i teraz ja mu będę mówić co ma jeść i zakazywać,więc zabrałam się do roboty,będzie tylko zdrowa dieta no i żegnaj piwko i chipsy :-D :-D :-D :-D :-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry