reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

Dziewczyny apropo ksiezy to moja kolezanka miala romans z ksiedzem:szok::szok::szok:
robili ,,te,,swinstewka na plebani........jak sie Madzia o tym pochwalila to stracilam szacunek i zaufanie do panow w sutannie.ot moje zdanie.....
modle sie sama,do spowiedzi nie chodze ...poniewaz jestem po rozwodzie i rozgrzeszenia za cudzolostwo nie dostane....
problemu z chrztem syna nie mielismy -grubsza koperta rozgrzeszyla nasze grzechy:tak:

reklama
"grubsza koperta rozgrzeszyla nasze grzechy" - doskonałe podsumowanie....

bo niby dlaczego za wszystkie sakramenty trzeba tyle płacić? np ślub, na zapowiedzi daj kasę co by kawałek kartki z Waszymi nazwiskami wydrukowali, kościelnemu daj kasę by Ci Kościół raczył otworzyć, Księdzu za mszę oczywiście, organiście za granie, i za milion innych rzeczy... nawet nie orientuję się za co jeszcze trzeba płacić....

a jak już nawet nie ślub, rok temu zmarł dziadek mojego Marcina, oczywiście po pogrzebie rodzina poszła zamówić msze w jego intencji, wypisali od kogo mają być te msze, trochę tam ludzi było a Ksiądz im na to, że po 50zł od pary, czyli np. od córki z mężem- 50 zł, od syna z żoną- 50 zł, od wnuczka z narzeczoną - 50 zł, od sąsiada- 50 zł..... czujecie? za to, że na koniec mszy odczyta jedno zdanie.....

i wiecie co, było zamówione chyba z 10 mszy ogólnie, a do tej pory ja wiem o jednej..... a o reszcie to słuch zaginął...

no comment.

uczył mnie kiedyś ksiądz, który nie ukrywał, że lubi kasę, był młody i (nie dało się ukryć) bardzo przystojny, wysportowany (trenował sporty walki) i jeździł najnowszym modelem Mercedesa cabrio..... żel na włosach, czarne okulary przeciwsłoneczne i taka fura.... no i kobitki też lubił co tu ukrywać.... a że mieszkamy na wsi to za długo u nas nie pobył.... za bardzo rozbrykany był i rozrywkowy i go przenieśli.... potem chodziły słuchy, ze zrzucił sutannę bo dziecko w drodze.

Ostatnia edycja:
Są ludzie i ludziska. U nas co łaska jest za wszystkie sakramenty. Jak za ślub ktoś chce dać więcej niż go stać to nie przyjmuje. Mój tato zmarł jak byłam w 7 miesiącu ciąży dokładnie 29 grudnia 2010. W jego intencji było duuzzo mszy, Do tej pory co najmniej jedna w tygodniu jest. Proboszcz, który teraz jest jest naprawdę ok co nie mogę powiedzieć o poprzedniku, który tylko przykrości potrafił robić.

Ogladalam ten film jak urodzic I nie zwariowac I powiem szerze ze widzialam lepsze :-) jak dla mnie za bardzo przebarwione... Ale moze byc tylko zaluje ze zaplacilam za niego. :-)

Strasznie mnie oko swedzi ehh...

Jutro musze poorasowac bo mi sie deska ugina :-P hehe

Dobranoc laseczki :-)

Ogladalam ten film jak urodzic I nie zwariowac I powiem szerze ze widzialam lepsze :-) jak dla mnie za bardzo przebarwione... Ale moze byc tylko zaluje ze zaplacilam za niego. :-)

Strasznie mnie oko swedzi ehh...

Jutro musze poorasowac bo mi sie deska ugina :-P hehe

Dobranoc laseczki :-)

uuu a po co placilas????
no historie sa totalnie przrysowane ale o to chodzi, w koncu to komedia:tak: nic co tam bylo nie wzielam na powaznie:-p
ale tez bym nie placila:baffled: ja sciagam z internetu

ide sie szykowac do pracy, do wieczorka laski i milego dnia:-D

Tili- tempka bajeczna i trzymam kciuki żeby tak zostało :) Jak znajdziej chwile w ciągu dnia to się odezwij. Miłego dnia kochana :)

U mnie wzrost o 3 kresczki. Zobaczymy jak sie to potoczy w tym cyklu. Póki co już mam dość przytulanek na jakiś czas :-D

Tili- tempka bajeczna i trzymam kciuki żeby tak zostało :) Jak znajdziej chwile w ciągu dnia to się odezwij. Miłego dnia kochana :)

U mnie wzrost o 3 kresczki. Zobaczymy jak sie to potoczy w tym cyklu. Póki co już mam dość przytulanek na jakiś czas :-D

jestem juz jedna noga w bucie i reka w kurtce:-D
Emalia -widzialam!!! na Twoim wykresie:-D:-D (napisalam komentarz)
bardzo podobnie mamy - 4 temp takie same i potem skok - no i przytulanki codziennie hehe

bede podgladac z telefonu w pracy ale odezwac sie nie dam rady:sorry:

Dzien Dobry kobitki :) Dlaczego mi rano jest tak smutno ;( Wstaje i od razu przychodzi mi ze juz nie jestem w ciąży:( Tak bardzo bym chciała zobaczyć te II kreseczki znowu na tescie i w końcu uslyszec drugie serduszko w sobie .... Mam nadzieje ze się doczekam.... buuuu

Milego dnia wam życze .... odezwe sie jak mi sie humor poprawi :)

reklama
dzien doberek :)
u mnie @ dalej sie nierzkrecil wiec jestem lekko wkurzona...;/

a'propos ksiezy itp. pierwszy slub mialam "tylko" cywilny gdyrz jestem osoba tzw "niewierną" "bezboznikiem" "poganinem" i "grzesznicą" oraz pare innych epitetów..- no jestem w kazdym badz razie ateistką, młodej nie ochrzcilam na poczatku - bo nie odczuwalam takiej potrzeby,, potem moi rodzice jeczeli a ze ja bylam stosunkmowo mloda wiec stwierdzilam dobra- poszlam na zachrystie czy jak to sie tam zwie- i mowie ze mala ma tyle a tyle i ze chcialam ja ochrzcic- ksiadz costam popatzryl postekal- i ze skrzywiona mina mowi- a pani bez slubu!- a ja jak bez slubu ja mezatka jestem przeciez-a on w swietle kosciola i dla boga to zyje pani w grzechu- a ja na to ze w swietle prawa poslkiego jestem mezatkom i od kiedy prawo kanoniczne jest ponad prawo RP? popatrzyl na mnie znowu jak na jakiegos szatana wcielonego i westchąl i mow..."no dobra ochrzcimy to dzieco, to nie ejgo wina ze ma taka matke" no i wtedy to mi piana na usta wyskoczyla- nie bedzie mnie zaden pedal w kiecce obrazal( przepraszam ale wlasnie wtedy to mialam w glowie) powiedzilam mu zeby sobie wsadzil te swoje sakramnety w swoje swiete 4-litery - i o ile w ogole Bog istnieje to mam szczera nadzieje ze mu sue za takie cos kiedys do dupska dobierze.Ksiadz szczelil karpia a ja wstalam i wyszlam. i tyle z właczania mej latorosli do rodziny katolickiej:P
moj drugi maz jest katolikiem- mamy tez "tylko" cywilny bo ja poprostu nie wyobrazam sobie zebym w kosciele grala cala te szopke jesli nie wierze - to jest brak szacunku do religi, wiary innych ludzi i calego tego sakramentu moim zdaniem- maz nie mial problemu mamy cywilny...mloda dlaje nieochrzczona...ale pare miesiecy temu przyszla powiedziala ze chce isc do komunii- bo chodzi na religie- a my placimy podatek koscielny (w niemcach sie placi podatek od wiary w boga) no to poszlismy ja zapisac- powiedzielismy ze ona nieochrzczona- na co ksiadz powiedzial nie ma sprawy- chca panstwo ja chrzcic u nas czy wpolsce- ja ze tutaj- a on zaden problem Bog zawsze sie cieszy kiedy ludzie do niego przychodza i chca wstapic do jego rodziny- no i tym sposobem w wieku lat 9- wprzyszla sobte moje dziecie bedzie ochrzczone..a ja zaraz jade w miasto kupic jej naszyjnik z Schuztengelem na pamiatke chrztu:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry