smerfiku ja tez uwazam ze nie powinnac tlumic emocji... kazdy zasluguje na pocieszenie... zawsze przychodzi czas kiedy to rosnie ta zlosc, bezradnosc i pozniej czlowiek wybucha. Placz tyle ile masz ochote, nigdy nie przestaniesz myslec " co by bylo gdyby" ale kiedys bedzie to latwiejsze. Mam kolezanke ktora "wpadła" w pierwsza ciaze- mimo wszystko cieszyla sie bardzo... donosila ciaze ale neistety urodzila martwe dziecko

wiem tylko ( bo mieszkalam w uk i nie bylam na pogrzebie) ze trzymala trumienke dziecka i nie chciala dac jej zakopac

naprawde baaardzo to przezyla.... zaszla w druga ciaze (baardzo chciala tym razem) i urodzila druga zdrowa coreczke... teraz wpomina mysli kocha i dalej nie potrafi sie z tym pogodzic, ale mimo wszystko cieszy sie zyciem... neistety los jej nie obdarowal bo jej partner okazal sie nie tym... nie bede wchodzic w szczegoly ale chcial jej odebrac dziecko... na szczescie po kilku latach wygrala.
powiem tylko tyle ze zycie nie jest sprawiedliwe i nikt nie zasluguje na to by stracic dziecko czy to na poczatku czy na koncu ciazy

starm sie nie czytac takich smutnych rzeczy nie ogladac nie wiedziec bo serce mi peka
kiedys jak bylam w ciazy z Alexem chyba, lecialam do pl podejrzec go na usg, szlam prywatnie wiec szukalam dobrego ginegkologa i znalazlam same dobre opinie...az jedna negatywna i ta spowodowala ze znalazlam innego...
ten lekarza prywatnie idealny a kobieta ktorya chodzila na nfz chyba w 25 tyg. zaczela rodzic... a on jej powiedzial ze ciazy do 26 tyg nie ma wiec plodu sie nie ratuje... dziecko sie udusilo skomlalo... przepraszam ze to pisze ale wtedy wlasnei bylam w polowie ciazy
tak naprawde cala ciaze my kobiety bedziemy sie martwic, neistety... ale okrutnie denerwuje mnie to ze te co nie planuja nei chca rodza zdrowe dzieci oddaja..zabijaja

wiecie co chyba lepiej bylo jak nic nie wiedzialam niz teraz... za duzo dla mnie

kochane zmieniam temat bo plakac mis ie chce juz

kupialm castangusa i jest napisane na ulotce zeby nie stosowac w czasie ciazy ani wtedy kiedy o nia sie staram ?? wiec jak to ejst ??
kupilam sobie jeszce trying for a baby

tam jest zestaw witamin i teraz sie zastanawiam czy prac tylko to czy oprocz tego co bralam wczesniej ??
jejku glowa mnie boli dzisiaj.