• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

reklama
anabelko - nie uwyzwalam testow bo w tym cyklu sie nie staralam:-D
kochalismy sie (maz mnie dzisiaj uswiadomil) 2 razy bez zabezpieczenia
jeden raz mam zaznaczony a drugi raz.. chyba byl nawet wczesniej
a potem gumeczki
wiec nie ma mozliwosci ciazy...
teraz juz sobie kupilam testy owu na nowy cykl:-D

tamten miesiac odpuscilam glownie z powodu neuralgii

ja w ogole sie dziwie bo moje cykle byly dlugie a tak o to
3 do tylu 52 dni
poprzedni 40 dni
a ten wychodzi 30 pare..
wiec stabilizuje sie wszystko:tak:

hmm jak poogladalam wykresy wczoraj to sporo dziewczyn mialo maly wzrost ( w sensie stopniowy - a nie zadne skoki 0.2) w fazie lutealnej a skonczylo sie to plusikami wiec dla mnie juz chyba nie ma zadnych wytycznych czy skok jest czy nie , chyba najwazniejsze zeby temperatura poszla w gore
a jak pecherzyk nie pekl to znaczy ze nie bylo owulacji???
to czemu temp poszla do gory??

nie pytaj mnie,bo dla mnie to czarna magia :-) wiem że przedłużająca się faza lutealna może oznaczać niepęknięcie pęcherzyka,nie wiem jak to możliwe bo moja jak i Wasza teoria to taka że jest skok LH potem pęcherzyk pęka i progesteron rusza w górę co podnosi temperaturę,ale nie wiem tak samo jak Wy jak może być w przypadku zaburzenia tego.

Miałam 2 razy w życiu monitoring,raz owulacja była a innym razem nie a temperatura poszła przy obu,może dzieje się to tak że pęcherzyk jest duży,LH wysokie ale pęcherzyk nie pęka a LH spada a po nim wzrasta progestron i temperatura...zapewne czytałyście że skok temperatury nie zawsze oznacza przebytą owulację.
w 1 cyklu z monitoringiem miałam cykl 50 dni,w 35 miałam usg i usłyszałam że pęcherzyk pęknie tego dnia lub następnego,37 skoczyła mi temperatura więc pęcherzyk pękł z 35 na 36 dc lub 36dc
w 2 cyklu miałm ponad 40 dni,temperatura skoczyła mi 2 dni po tym jak miała wystąpić owulacja ale potem były torbiele na jajniku i potwierdził się brak owulacji.

Akuku badaj o stałej porze,jak się otwiera to fajnie,powinien pojawić się śluz płodny,ja miałam brudzenie zapowiadające śluz płodny,wczoraj moja szyjka była bardziej otwarta niż przedwczoraj,więc idziemy łeb w łeb :-) hehe a jak się uda nam to się będę śmiać z terminu porodu :-)

Stres podnosi prolaktynę,stymulacja piersi również ją podnosi więc i prolaktynę chyba powinnaś zbadać.
Ja z alkoholu nic nie piję,bo dla mnie to śmieszne pić alkohol w trakcie starań,chociaż i 3 tygodnie nic w ustach nie miałam :-D
Jak ważysz ponad 100 to się martw a jak nie to aż tak się nie martw :-D ja mam dietę na przytycie,ale hemoglobina nadal na niskim poziomie,kurde od dzisiaj jeszcze wątróbkę będę zajadać :-D

kurcze zrobilam test owu i jest negatyw, ale kreska jest juz mocniejsza od wczorajszej, czyli lh cyba rosnie ???oby, jutro jazda az do poniedzialku odcedzanie kartofelkow z zolnierzykow.

Ja zrobilam test owu I pozytywny I zla jestem na mojego bo chcialam dac szanase I chlopcom I dziewczynkom a tak to jak juz to tylko chlopiec... Tak wlasnie zrobilismy Vikiego w dniu pierwszego.pozytywnego testu owu...
Ahh wszystko mnie dzis wkurza :/:/

no co tyyyy Akuku:-D:-D
nie nastawiaj sie ze przed owu tylko dziewczynki a pozniej juz chlopcy:-D:-D:-D kochajcie sie dzisiaj, ale tak ze oboje chcecie, bez przymusu i bedzie dobrze:tak:

a ja chodze i sprawdzam te pieprzona szyjke hehe jak glupia:zawstydzona/y::-D:-D
a moze sie pokaze cos, ze sie otwiera albo moze poczatki @
ale nic
prawie zamknieta
no nic to czekam dalej:wściekła/y:

anabelko - serio testu nie mam co robic
nie wierze w niepokalane poczecia:-D:-D

jeszcze jedna mozliwosc jest ze te dwie zaburzone temp co mam (podobna temperatura) obie byly po alkoholu co moglo sztucznie zaburzyc i normalnie temp byla by 0.2 nizsza
w poprzednim cyklu mialam prawie 3.66 caly czas
gdybym te dwie obnizyla wlasnie do takiego poziomu to owu mogla byc dzien pozniej niz na wykresie i w sumie dzisiaj moglby byc moj 14 dzien i jutro spadek

i chyba tego sie bede trzymac;-)
tyle, ze ja juz chce sie zaczac starac i to mnie denerwuje

Ostatnia edycja:
Tilli ja sie nie nastawiam ze przed owu tylko dziewczynka a po owu tylko chlopiec ale podobno przed owu zwiekszam sznase na dziewczynke a jak jest to sie nie dowiem... Ehh dzisiaj sie juz chyba nic nie wydazy :/:/ nic na sile :-(

spokojnie:tak: stworz atmosfere, wez go sposobem
na delikatnie
a najlepiej nigdy mu nie mow ze masz wlasnie dni plodne ;-)
co 2 albo 3 dni podobno najlepiej:-)
no wezcie sobie dzisiaj wspolna kapiel przy swiecach:tak:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry