• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

no dobra specjalistki od etstów owulacyjnych :-)
to moje 5 jakie do tej pory wykonałam,dla mnie są negatywne a dla Was ?

w innym świetle ale bez ostatniego bo testy robione do soboty

tu widzę na ostatnim teście kawałek kreski odpowiadajacej kresce kontrolnej

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie ale.macie sny ;)) wow. Hihi

Akuku a nie zalatwilabys sobie monitoringu u jakiegoś pl gina? I np celowala w dziewczynke na 68h przed potwierdzoną owu przez doktorka

Kamila rób tescik! :)

Karola no i ładnie tempka się pnie dmucham i przesyłam fluidki musi się udac! :) A teraz z tym lataniem po lekarzach to współczuję :( mam nadz ze wszystko będzie dobrze!

Ja dziś do pracy nie poszłam bo jak się całkiem doprawie przez to lazenie to dopiero będzie :/ leczę się czosnkiem cytryna i cebula masakra

Wiecie co powiem Wam ze to pierwszys raz ze sie tak przejmuje... i nie wiem co by bylo jakby testy Ovu weszly w gre czy badanie szyjki czy jeszcze co innego:baffled:

Wiecie co wczoraj na FB kolezanka wstawila zdjecie prawie 3 miesiecznej corki i ta mala trzymana jest za raczke i opis mam prawie 3 miesiace i jeszcze troche i bede sama siedziala:szok::szok: niektorym to naprawde rozumu brakuje:wściekła/y: napisalam jej ze na wlasne zyczenie psuje tej malutkiej kregosłup bo do 6 mies powinna plasko lezec i glownie na brzuchu to skasowala moj opis:baffled: - mozecie to uznac za wtracanie ale ja jestem fizjoterapoeutka wiec mnie raza takie rzeczy:no:

Witajcie ale.macie sny ;)) wow. Hihi

Akuku a nie zalatwilabys sobie monitoringu u jakiegoś pl gina? I np celowala w dziewczynke na 68h przed potwierdzoną owu przez doktorka

Kamila rób tescik! :)

Karola no i ładnie tempka się pnie dmucham i przesyłam fluidki musi się udac! :) A teraz z tym lataniem po lekarzach to współczuję :( mam nadz ze wszystko będzie dobrze!

Ja dziś do pracy nie poszłam bo jak się całkiem doprawie przez to lazenie to dopiero będzie :/ leczę się czosnkiem cytryna i cebula masakra

takie długie celowanie przed owulacją by musiała chyba poprzedzić badaniem nasienia znowu,bo prawie 3 doby to sporo

Wiecie co powiem Wam ze to pierwszys raz ze sie tak przejmuje... i nie wiem co by bylo jakby testy Ovu weszly w gre czy badanie szyjki czy jeszcze co innego:baffled:

Wiecie co wczoraj na FB kolezanka wstawila zdjecie prawie 3 miesiecznej corki i ta mala trzymana jest za raczke i opis mam prawie 3 miesiace i jeszcze troche i bede sama siedziala:szok::szok: niektorym to naprawde rozumu brakuje:wściekła/y: napisalam jej ze na wlasne zyczenie psuje tej malutkiej kregosłup bo do 6 mies powinna plasko lezec i glownie na brzuchu to skasowala moj opis:baffled: - mozecie to uznac za wtracanie ale ja jestem fizjoterapoeutka wiec mnie raza takie rzeczy:no:

ja fizjoterapeutą nie jestem ale wiem co powinnam wiedzieć i też mnie takie opisy wk....a jak widzę na ulicy dzieciaki siedzące (które nie powinny) robię taką minę że taka mamusi wie o co chodzi...bo nie mogę wytrzymać :no: najlepiej lubię gdy mój facet idzie ze mna to na głos mówię "o matko,biedne dziecko czy ta matka ma rozum że świadomie niszczy dziecku kręgosłup,przecież powinno leżeć a nie siedzieć by sie popisywać" :-) ale są takie mamusie,jakiś czas temu mieszkała koło mnie pewna mama która miała córkę,mój usiadł mając 5 miesięcy (podciagał się) samodzielnie w wieku 6 a jak ona to widziała zaczęła swoją sadzać :szok: mój zaczął wstawać mając 7 a jej nawet sama nie siadała to do chodzika ją dawała-mówiłam,tłumaczyłam że nie wolno bo pokrzywi jej nogi albo jeszcze gorzej,odpowiedzią było "ale ona lubi być w chodziku" dzisiaj ta trzylatka przewraca się o własne nogi bo ma krzywe :no: a kiedyś koleżance powiedziała że się wymądrzam :baffled:
Jeszcze jeden widok mnie wkurzył,dzieciaczek w mojej ocenie nie więcej niż 5 miesięcy,dawałam mu trochę ponad 4 :szok: siedział zapięty w spacerówce,przekipnięty w jedna stronę bo nawet nie umiał równowagi utrzymać-zwróciłam uwagę oczywiście :no:

Kamilko Jako fizjoterapeutka odpowiedz mi na moje pytanie,bo często widzę wózki z przypiętym samym nosidełkiem,czy malutkie dziecko max do 3 miesiąca może jeździć w takim czymś ? wg mnie lepsza gondola, nosidełko używałam gdy jechałam na większe zakupy samochodem i szybkie wyjście do lekarza...

Ostatnia edycja:
Miciurka ja sie staralam przed owu potem doszlam do czasu ze staram sie w kazde dni by w koncu sie udalo :/:/
Ja juz naprawde nie mam ochoty sie starac na dziewczynke bo nie chce by to trwalo tak.dlugo...
Mam cykle regularne w miare wiec wiem kidy powinna byc owu, wiec jak sie staram w kazdr dni I nie wychodzi.to tymbardziej.nie wyjdzie jak jeszcze zkrove tr satarnka...
Ja mieszkam na polnocy.szkocji... a najblizszego gina.mam.chyba gdzies w anglii.bo kiedys byl w edim.ale.juz nie ma ?? Zreszta nie wiem... Tak czy.siak musialabym byc np. Od 10 dnia cyklu az do owu.gdzies w poblizu bo jezdzic.nie bede... Ehh
Teraz 15 marca bede w.pl... Ale tylko 2 dni na slub brata.lece wiec.nic.nir.zalatwie...

Kamilka zgodze sie z tym ze nic.na sile...aczkolwiek.moj Alex mial.4 miesiace jak.sam.siadal.i wstawal.trzymajac sie szczebelek.lozeczka ... Jak mial 9 miesiecy chodzil...
A Victor mial 6 miesiecy jak usiadl a chodzil.jak mial niecale 9...
Niektore dzieci sie rwa by siadac I jezeli ona dala.jej palce.a mala sama usiadla to jeszcze ok...gorzej jak ja ciagala za te raczki... A zapewne tak bo niecale 3 miesiace...
Dodam jeszcze ze moje maluchu od.urodzenie unosily glowki na brzuchu...i jak nosilam to tez jak takie starsze trzymaly te glowki.:-)

anabelka ja zwykle przez to jakies kontakty trace ale ja nie jestem upierdliwa mnie denerwuja takie ekstremalne sytuacje:no::baffled: i ile ta matka ma rozumu to mi jej najzwyczajniej szkoda:baffled:

Sa pewne podstawy :
-dziecko powinno lezec plasko spac bez poduszki do 6 miesiaca zycia
-od ok 3 tygodnia obowiazkowo jak najczesciejk powinno lezec jak najdluzej na brzuszku\
-noszac dziecko w pionie powinno sie podtrzymywac je za plecki nie pod pupe
-nie przyczepiac do wozka zabawek czesto powstaja wady wzroku bo dziecko nie cwiczy wzroku bliz- dal

tyle glownych co pamietam na swiezo:tak:

anabelka fotelika samochodowego powinno sie uzywac glownie do podrozy ewentualnie do szybkich zakopow bo leppiej wpiac faktycznie w stelaz ale nie tak by dziecko glownie w tym jezdziło :baffled: gondola i jeszcze raz gondola- poto one sa zeby w nich wozic dzieci chodzic na spacery.

Ostatnia edycja:
anabelka ja zwykle przez to jakies kontakty trace ale ja nie jestem upierdliwa mnie denerwuja takie ekstremalne sytuacje:no::baffled: i ile ta matka ma rozumu to mi jej najzwyczajniej szkoda:baffled:

Sa pewne podstawy :
-dziecko powinno lezec plasko spac bez poduszki do 6 miesiaca zycia
-od ok 3 tygodnia obowiazkowo jak najczesciejk powinno lezec jak najdluzej na brzuszku\
-noszac dziecko w pionie powinno sie podtrzymywac je za plecki i pod pupe
-nie przyczepiac do wozka zabawek czesto powstaja wady wzroku bo dziecko nie cwiczy wzroku bliz- dal

tyle glownych co pamietam na swiezo:tak:

no to dobrze robiłam :-) mieliśmy tylko karuzelę nad łóżeczkiem ale w nogach a nie nad samą głową :-)
Poduszki też nie dawałam,ale łóżko miałam dźwignięte by zapobiegać ulewaniu,na nic mi się zdała akurat taka profilaktyka bo refluksu nie miał za to teraz ma,ale od przepajania w stanach odwodnienia:no: mój za to długo preferował nogi podkurczone przy leżeniu,nawet gdy już zaczynał wstawać,jakby chciał wiedzieć że je ma i trzymał na widoku hehe

Ostatnia edycja:
reklama
Anabelko ja bym ten ostatni za pozytyw wziela :-)

też się tam zastanawiam,dzisiaj nie mam już testu bo zamówiłam 5 na przetestowanie ich najpierw,potem kupiłam więcej ale czekam na nie,mam nadzieję że dzisiaj dojdą,w sumie powinny jeśli ten ktoś wysłał je w tym dniu w którym pisał że zostały wysłane,głupio że mam ciagle 2 kreski gdybym miała jedna a potem by sie pojawiły 2 to możliwe by mogło być że LH poszło do góry,a tak muszę się wpatrywać w kreski :-) teraz to czekam na temperaturę i będzie wiadomo czy testy okłamały czy nie,no ale czas współżycia obiecujący :-) zresztą jak u każdej z Nas :-)

Mój mi wczoraj powiedział że mało wyprodukował hehe a i dobrze bo się ze mnie nie leje jak ostatnio,wylało mi się na majty w sklepie przy kasie,dobrze że nie było widać :-p

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry