• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

krowkabordo
boże... dużo zdrówka dla dzieciaczka!!!!

karola
mój znowusz myśle że będzie miał fajną prace ale co z tego i tak sie nie nazbiera na kupno mieszkania nawet połowy. jezu boje się w sumioe jechać ze będe chciała wrócić a to bez sensu. kurde jak ja sobie poradze w takim wielkim miescie sama. jezyk znam w sumie nie jakoś super idealnie ale nigdy nie miałam styczności nawet z anglikami porozmawiać. tylko raz zamerykańcem ale się wstydziłam troche i to było kupe lat. masakra jakaś. boje się ze języka w gębie zapomne. nie wiem czy sobie psychicznie poradze z tęsknotą za dzieckiem...

ja piernicze czemu taka okazja się nie znalazła jak mój m pracy nie miał... zamęcze was dzisiaj

reklama
az ukradkiem z pracy pisze :P

Missiiss - a masz zaufanie do tych ludzi????

sluchaj, Lodnyn do betonowa dzungla :)
sa dwie strony
1 - prace sie zawsze znajdzie - wiekszosc nielegalnie, sprzatania, kafejki itd
2 - facetowi o wiele latwiej znalezc prace w londynie, - na budowach zawsze ktos szuka
3 - ja ucieklam z londynu - ani sie nie dorobilam tam - zycie jest cholernie drogie (na to co sie zarabia) nienawidzilam miasta, balam sie o dzieci i szkoly do ktorych by poszly... niestety na dzielnice typowo 'angielskie' mnie stac nie bylo
bo wynajem za domek w takiej dzielnicy to niebagatela £1500 meisiecznie
a dom zeby kupic? od 300 tys w bardzo kiepskiej dzielnicy

dlatego ucieklismy do malego miasteczka 2h od londynu

jezeli ufasz tym ludziom, i jezeli wiesz ze praca jest na 100000000% (bo ja znam wiele przypadkow gdzie rodzina rodzine wykolowala a znajomi znajomych to juz wogole) to zastanow sie

jezyka sie poduczysz szybko
jak sie idzie na zywiol to trzeba..

wiesz.. jestem ci nieznajoma ale moze sie rozejrze czy nie znalazloby sie cos w fabryce u nas w miasteczku?
tak na spokojnie hm?
tansze zycie, piekne okolice.. bez panikowania

Ostatnia edycja:
missiissku z pewnoscia jest to wazna decyzja w twoim zyciu, pamietaj jednak, ze zawsze chcialas tam pojechac, a nuz sie uda i sciagniesz rodzinke, albo wrocisz, a twoj maz bedzie mial tu fajna prace, a miasto jak miastop, wrocek tez jest niemaly, wiec dasz rade zobaczysz.

DZIEWCZYNY ZERKNIJCIE JESZCZE RAZ NA TEN MOJ WYKRES CZY JEST JAKAS SZANSA NA TO, ZE TA OWU BYLA??????JA JUZ FIKSUJE NORMALNIE, ZALAMKA, WIEDZIALAM,ZE TAK BEDZIE JAK ZACZELAM MIERZYC, AJ AJ AJ :(

Ostatnia edycja:
Kasoku- anabelka fachowiec Ci pewnie odpowie! Ja się na tyle nie znam by móc Ci odpowiedzieć jednoznacznie. ale &&&& zaciśnięte są!:-)

Mississis- mówisz, że robota pewna hmm ciężka sprawa. Ja bym pewnie olała. Za bardzo bym tęskniła za dzieckiem. No i za mężem też;-). Językiem sie nie przejmuj, myślę że byś się otworzyła raz dwa. Przeanalizujcie z emkiem za i przeciw i podejmijcie decyzję. My (baby) z pewnością będziemy Cie wspierać nie ważne jaką decyzję podejmiesz.:tak:

Missiiss - ja tez zorbilam podobnie
a wieku 22 lat rzucilam studia i w tydzien wyjechalam z kraju z malym plecakiem i £5 w kieszeni - wlasnie do Londynu
ale nie bylam w zwiaku, nie mialam dzieci
zachaczylam sie katem u ludzi, wynajmowalam - fotel! przed 2 tyg
spalam na fotelu pod recznikiem :)
do czasu az nie znalazlam pracy i wtedy zaplacilam i dostalam lozko hehe
8 lat pozniej mam domek w spokojnym miasteczku - wiec wiem ze mozna
ale gdy ma sie rodzine juz trzeba wazyc wszystkie za i przeciw

Krowko - biedactwo noooo:-( te wirusy sa okropne!
to juz nie jak kiedys male przeziebienie
teraz to jakies mutanty:wściekła/y:
mam nadzieje, ze juz lepiej??

Karola - jezusiu... pekniety oczodol??? i co teraz??
jakies kolejne zabiegi??
jak dobrze, ze poszlas jeszcze na konsultacje..
serio teraz trafic na dobrego lekarza to sukces
a przeciez chodzi o nasze zdrowie.. czesto zycie..
nie rozumiem czemu tak sie dzieje :no:

kasoku
- a kiedy mialas pozytywny tez owu?

Karola to nastepnym razem powiedz że możesz być podejrzewasz itd testu jeszcze nie robilas ale staracie się bez żadnych innych szczegółów muszą ci ochronę zapewnic jeśli jest możliwość ciąży!!! co za babsztyle wrr a to mowilaś do tej co ci rtg robiła?

Anabelka oo jak fajnie macie blisko siebie zaraz się okaże że wszystkie dziewczyny w pobliżu mieszkają obok was Ciebie Kasoku i Limonki a blisko mnie nikogo haha

to się przeprowadź hehe :-)

Dziewczyny trzymajcie kciuki za mój płodny śluz,rano coś mi poleciało i przed chwilą chlapło mi jeszcze na majtki,chyba w końcu zaczyna się coś u mnie dziać,bo jeśli to jest to,to mój śluzik płodny się pojawił czyli wodnisty :-)

Buhaa anabelka bez przesady :-) chociaż wczoraj się naogladalam o francji i hiszpanii i mi się marzy sloneczko i takie klimaty ;)

Mississ a co mąż.na te pracę?! Wyjazd?Wiesz studia to nie problem przerwę możesz zrobić na jakiś czas dogadać się i skończyć jakoś z daleka , najgorzej rozstanie z rodziną czy ty dasz radę, i rodzina - ja też jak wyjechalam to było ciężko u znajomych w salonie spalismy ale pojechaliśmy oboje razem - teraz też juz wszystko się ułożyło - łatwo nie będzie ale da się radę ;) a nie da rady żeby to mąż pojechał a nie ty i utarł drogę ?

Krowka super że juz blisko do końca anty :) biedny Jaś - zdrowia dla niego ja niestety mam też coś takiego buu

Kasoku - ciężko stwierdzić bo może znów ci się przesunął cykl i temp jeszcze skoczy cholera wie zaserdu**** co drugi dzień jeszcze ze 3-4 razy co by być bezpiecznym ;)

Kasoku jezeli od 3 dni to chyba jeszcze przed skokiem jestes.. bo widze 3 niezmienne a gdyby to bylo to to 5 dni temu to musialby byc pozytyw jeszcze wczesniej
serduszkuj co 2 dni - tez tak mysle :tak: a na pewno wskoczy

reklama
tili
5 funtów w kieszeni i mały plecak ?? podziwiam cię kobieto !!!!!!! chyba bym się nie odważyła :tak: właśnie boje się że kurcze za wynajem zapłace 450 funtów a mam mieć 5 na godzine ze nawet nic nie odłoże bo w wielkim miesćie trzeba przecież zyć jeszcze a zapewne to drogie miasto w to nie wątpie. boje się też tak jechać na wariata bo wiadomo zaufania jakiegoś mega nie mam bo nie dawno się poznaliśmy gość miał problemy w orange z tp więc mu pomogłam i tak chyba się chce odwdzieczyć. natomiast napewno wolałabym na spokojnie i do mniejszego miasta. mam troche rodziny w uk i w niemczech i jak mąż stracił prace to popisałąm do nich oczywiście nikt się nie odezwał , nie przepraszam jedna kuzynka która powiedziała ze zapyta sąsiadów czy męża mojego przenocują za kilka groszy i pomoże mu coś znaleźć a tak to nikt się nie odezwał więc nie mam na kogo liczyć. boje się troche też żeby właśnie nikt mnmnie nie wyrolował. nie wiem tak naprawde jaka tam jest praca jaka jest mentalność anglików ten kraj to jedna wielka czarna magia ale wyjechać bym chciałą i dorobić się kiedyś czegoś w życiu. a u was w fabryce tak na super trzeba język znać ?? co wy tam w ogóle produkujecie , na taśmach ludzie pracują ?? jezu nie wiem jak ja bym Ci się odwdzięczyła jeżeli by coś wypaliło.

nie wiem kurcze dziewuchy moje kochane :-( kompletnie nie mam pojęcia co robić. myśle że jakieś 2-3 miesiące bym wytrzymała jakos bez rodzinki a może a nóż by się udało ich szybko ściągnąć i znależć prace obydwoje. trudna strasznie decyja. dziękuje wam wszystkim za wsparcie i rady . mam totalny mentlik we łbie... jestem gotowa odłożyć staranka zeby tylko kiedyś kupić sobie ten dom czy mieszkanie w polsce czy w uk ale żeby mieć swoje i nie liczyć grosza tak jak teraz -700 na debecie przyjdzie wypłata zzeruje mi się i 600 zł na koncie zostanie i znów tak w kółko. mąż ma 1400 narazie więc też kokosów a w tym miesiącu tylko kuronia dostał 600 zł . ledwo koniec z końcem wiązemy a może taka szansa i okazja rzeczywiście się przyda?? czemu jasnowidzem nie jestem jak to się zakończy ?

kasoku
mi się wydaje że z tego co zapisałaś coś już było ale móie zobacz co jutro będzie jaka tempkajeżeli do góry pojdzie to ja stawiam że owu była w ostatni dzień najniższych tempek a może masz za niski progesteron ?? dlatego stoi ?? kurcze nie wiem lekarzem nie jestem cieżko mi coś powiedzieć. najgorsze jest takie właśnie jak stanie w miejscu i się pinda nie chce ruszyć.

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry