• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

kochana... jakie £5?? jak najnizsza krajowa jest £6.28 bodajrze? a w Londynie jeszcze wyzej bo Londyn to panstwo w panstwie:sorry2:

sluchaj, nie mowilam tylko o firmie w ktorej ja pracuje ale ogolnie w miescie, bo to miasto przemyslowe, jest sporo fabryk na uboczu
kartki na rozne okazje, fabryka stali najwieksza w UK, sporo
a u mnie akurat konwertujemy material gabkowy w rozne rzeczy
wejdz sobie na stronke Home
a umiesz szyc na maszynie?
no spytam sie
a co do jezyka
jesli chodzi o shop-floor to tyle by zrozumiec polecenia i umiec sie ewakuowac w razie pozaru:-p
ale wiadomo czym lepszy angielski tym lepsze perspektywy i wiekszy zakres szukania..
a jak w ogole stoisz z angielskim>

i tu nie chodzi o odwdzieczanie sie;-)

wedlug mnie najlepiej przyjechac i zapisac sie do wszystkich agencji pracy i probowac samemu, byle by miec punkt zaczepienia czyli miec gdzie zanocowac:tak:

reklama
Karola nie martw sie tym rtg :) mojej koleznaki mama w wieku 40 lat jakos zaszla w ciaze (wpadka) i miala wykryta jakas chorobe (o ciazy nie wiedziala) co chwile badania rtg itd...dopiero w 3 czy 4 miesiacu test zrobila...martwila si ebardzo czy dziecko sie zdrowe urodzi i jest zdrowe :)
u Ciebie jeszce implantacji nawet nie bylo wiec nie mysl o tym- bo Twoje nerwy napewno gorzej szkodza niz to rtg w tym momencie :)
a z tymi lekarzami to masakra jakas ;/;/ trzymam kciuki by wszystko wyszlo na dobre - ale wiesz z tego wszystkiego ladnie sie zakonczy Twoj wykresik :)

mam nadzieje ze i mi sie uda(ło)

missiiss angielskim sie nei przejmoj ja przylatuja kupilam bilet autobusowy z lotniska w 2 strony hahaha bo nie wiedzialam o co facetowi chodzi ?? jakie single ?? jakie return ?? hahaha
do pracy na pierwsze spotaknie szlam i mowilam kali jesc kali spac... a pytali czy pisze po angielsku a ja of course heheheh

a teraz gadam bo musze i naprawde nawet nie iwem kiedy mi to weszlo :)
zobaczysz bedziesz chlonac jak gabka :)
jesli chodzi o ta prace to cos mi nei pasi ze za 5 F bo chyba najnizsza krajowa jest wyzsza... dowiedz sie najpierw co to za praca :)
i wiesz co moze faktycznie wyslij Twojego m:) niech sie na budowe zalapie na poczatek :)

sluchajcie mykam do kolezanki na kawe z dziecmi :)

a oczywiscie jak mnie nei ma to wy pisdzecie tak duzo heheh

dziewczyny ! UDALO MI SIE JA TO CZUJE :):) SERIO.... (WMAWIAM SOBIE HAHAHAHA_

Tili
no to fajne miasteczko, jakieś perspektywy napewno są. a co do mojego angielskiego hmmm cieżko okreslić na jakim poziomie wiesz na studiach mam 5 w szkole też 5 miałam ale to wioadomo co innego w szkole a co innego jak się człowiek spotyka twarzą w twarz z angielskim językiem i gwarą. wiadomo że tak jak my się uczymyw polsce po angielsku tak nie brzmi w rzeczywistości angielski z ust anglika. ale jak oglądam jakieś filmy to rozumiem większość słów też potrafie wyłapać co jak tłumaczą ale to wiadomo jak jest to każdy potrafi. kiedyś przed maturą miałam na 3 miesiące pojechać jako aupair do irlandii i rozmawiałam już wtedy telefonicznie z rodziną po angielsku na rozmowe takżę mnie pytali czy cos potrafie ale wtedy się wycofałam głupia bo mój były wieśniak nażeczony nie chciał żebym jechała i durna nie pojechałam. fajnie by było jakby na spokojnie coś się dało załatwić. a powiedź mi znasz kogoś kto by mnie za nie drogo przenocował do czasu jakbym nie znalazła czegoś na wynajem ??

akuku
ale dałaś sobie rade więc też cię podziwiam :) z tą najniższą krajową to też jaja widze. dzisiaj się go podpytam czy to netto mi podawał czy brutto kurcze nie pojade chyba tam . dzięki wam wiem co i jak tam jest i rzeczywiście zaczynam nawet z tą kasą mieć wątpliwości czy w ogóle mi się będzie tam opłacało jechać jak mi mówi że 5 funciaków za godzine a rzeczywiście jest wiecej chyba że kombinuje żeby mnie na czarno wbić. jezu zgłupiałam już

Witajcie dziewczyny

Nie zrobiłam jeszcze testu bo dopiero go mam:sorry: takze teraz zrobie juz rano jutro...

Byłam dzis u lekarza jeszcze na osluchaniu bo kaszel mnie meczy i boli mnie w plucach ale nic nie ma mowil ze czysto:confused2: to co mnie tak w plecach boli:confused:

Akuku trzymam kciuki:-)

Missi ja ci nie doradze bo u mnie wyjechał maz a teraz mnie sciagnal a jak ja bym miala jechac to nie wiem czy bym dala rade zostawic dziecko:no: hmmm zreszta zalezy tez jak mocna ma wiez dziecko z mama bo moj np teraz nie wykapie sie beze mnie nie polozy i ostatnio mi mowil ze lubi jak jestem w domu:-(Z drugiej strony warto sprobowac... jedz na 2 tygodnie i sie przekonaj czy to wyjdzie czy dasz rade..

Karola jednak co lekarz to lekarz .. dobrze ze skonsultowałas z drugim lekarzem...

hehe Kasolku Ty mój :-D:-D ja również dziękuje za spotkanie po raz 2 hehe
Kasolek to super babeczka może i ma pesymistyczne podejscie do zycia hehe:-D i kiedyś kopa na opamiętanie dostanie ode mnie :-p:-p:-p ale ekstra babka z którą można pogadać na każdy temat co do śluzów temp. itd to kupa śmiechu córeńkę Martusie ma super i szacun za wychowanie (BRAWO) mam nadzieje że ja również będe taką mamuśka :D :-D:-D:-D

Emalia STRASZNIE MI PRZYKRO :(:(:( trzymaj sie

Kamilko - jak jeszcze nie dostalas to chyba juz wszystko jasne:-D
pochwal sie jutro tymi krechami;-)

Limonko - fajnie ze sie spotkalyscie i zzylyscie:-D:-D

Missiiss - pogadam dzisiaj z mezem oki? moze uda sie cos wykombinowac:tak: moze bys u nas przenocowala;-)

ale najpierw rozgladne sie dookola jak stoi z praca w agencjach ok?

moim zdaniem z angielskim sobie super poradzic
bo masz podstawy w pisaniu i czytaniu - a reszta przyjdzie:tak:
mozesz tak jak ja pojsc na mature angielska w college u nas w miescie (cos jak matura z angielskiego w Pl) i wtedy juz wiecej drzwi otworem dla ciebie:tak:

ale na spokojnie oki?

Karola - jezusiu... pekniety oczodol??? i co teraz??
jakies kolejne zabiegi??

tiluchna teraz czeka mnie wizyta u neurochirurga. Okuliści boją się sami decydować co dalej z tym fantem więc mam iść do neurochirurga. Zobaczymy co tam mi powiedzą ale najprawdopodbniej nikt nie podejmie mi się tego ruszać, jest za duże ryzyko bo to pęknięcie oczodołu znajduje się blisko nerwów gałki ocznej i samej gałki.

Cześć Wam :-)

Karola
- jej, współczuję z tym oczodołem...a jeśli nie podejmą się naprawienia tego, to co dalej?

Kamilka
- ja nadal trzymam kciuki za pozytywny test ;-)

Krowkabordo - zdrówka dla małego! I specjalnie na Twoje życzenie mój wielki brzuchol :-D

DSC_0311.jpg

Domi piekny brzuszek :-)

Kamilko ja nadal trzymam &&&&&:-)

Tilli to jak u was tyle pracy to chyba sie tam przeniose :-) :-) :-)
Zreszta wiesz ze ja bym chciala sie wyniesc z mojego zadupia :-) :-)

Missiiss tak jak Tilli mowi na spokojnie wszystko... Za 5 f nie idz.bo to albo na czarno albo agencja na Tobie zarabia ale jeszcze kto wie co... Zreszta to takie.zrodlo... Obca osoba, wiesz lepiej samemu znalesc prace I po niedlugim czasie sciagnac rodzinke :-)
Szczerze to jak pojdziesz do pracy to bylabys w stanie po ok 2 miesiacach ich sciagnac :-) trzymam kciuki :-)

Karola.dzieki za ten opis pod moich wykresem na enpr. mam nadzieje ze masz racje I ze nasze fasolki na dniach sie ladnie przyczepia I beda rosly :-)
Jejku oby sie udalo bo zwariuje... Co ja mowie ja juz zwariowalam... :-P

reklama
Karola - jezusiu... pekniety oczodol??? i co teraz??
jakies kolejne zabiegi??

tiluchna teraz czeka mnie wizyta u neurochirurga. Okuliści boją się sami decydować co dalej z tym fantem więc mam iść do neurochirurga. Zobaczymy co tam mi powiedzą ale najprawdopodbniej nikt nie podejmie mi się tego ruszać, jest za duże ryzyko bo to pęknięcie oczodołu znajduje się blisko nerwów gałki ocznej i samej gałki.

akuku hehe, ja też mam czuja, że i Tobie i mnie się udało! w końcu los powinien mi teraz zrekompensować ten wypadek i te całe przejścia po wypadku :tak:

limonka, kasoku ale fajnie, że spotykacie się w realu, też bym chciała spotkać się z którąś z Was :)

co do znajomości języka angielskiego to owszem jest to bardzo ważne ale jak ja byłam w Anglii to co z tego, że znałam super język jak i tak wylądowałam jako kelnerka w kawiarnii bo owszem było pełno lepszych ofert pracy ale wszędzie trzeba było mieć min rok, dwa doświadczenia pracująć ta mw Anglii. No więc lipa była na początku. Szczęście w nieszczęściu, że szybko udało mi się załapać do tej kawiarni i miałam super staff. Zarabiałam wtedy najniższą krajową *wtedy to było 5.05 albo 5.35 funta / godz bodajże jakoś tak, już dokładnie nie pamiętam, ale ogólnie było super, bardzo dbrze wspominam samą pracę, ludzi, których poznałam, mentalność Anglików (oczywiście wszędzie są wyjątki ale ja trafiałam na samych super miłych) o cały mój pobyt tam.

jeśli tak się ułoży moje życie, że będzie okazja wyjazdu to wrócę ta mbez wahania i wtedy Was wszystkie odwiedzę, w Anglii, w Szkocji i w Irlandii!!!!!

domi piękny brzucholek, wszystkie na taki właśnie czekamy! a jak się czujesz ogólnie?

raczej się nie podejmą bo na chwilę obecną nie ma to wpływu na ruchomość gałki ocznej, nie uciska żadnych nerów, nie widzę podwójnie, oko mi nie ucieka, powieka nie opada czy wszystki wydaje się być OK. Ale na konsultację i tak mam iść, żeby się upewnić.

akuku co do komentarza, odpowiem jak moja koleżanka "nie za ma co" :D

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry