• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

anabelko a dlaczego ty masz takie wnikliwe badania, ze wzgledu na ta anemie????mam ostatnio brak apetytu, co zjem to mam wrazenie, ze siedzi mi na zoladku i w jelitach, taki beton, wiec drobie i drobie, znowu polecialam na wadze, ale waze jescze w normie,nie wiem czy ta nerwica robi takie spustoszenie???pewnie tak.

krowko wiesz co, ja oczywiscie skonsultuje sie z moim ginem, ale cholera to tsh zawsze byl u mnie na dziwnym poziomie, a tarzcyca ok. kurcze chodzi mi to tsh po glowie dzisiaj.
akuku mi sie wydaje, ze ty i karola zaciazylyscie takie mam przeczucie.

Miciur-ka - 12.11.2012-10.12.2012 POZYTYWNE II -Cykl 16 – Teremin porodu 19.08.2013
Domi - 06.11.2012-04.12.2012 POZYTYWNE II-cykl 1- Termin porodu 13.08.2013
Die_perle- 10.01.2013 - 12.02.2013 II KRESECZKI
-7 cykl- PRZEWIDYWANY TERMIN PORODU 19.10.2013
Limonka27 21.01.2013 - 19.02.2013 II - cykl 4
Kamilka 28.01.2013 - 19.02.2013 II kreseczki -cykl 4

Kasoku - 12.02.2013- ------------- - kasoku musi zreperowac swoj cykl
Karola - 03.02.13 - 08.03.13 - 5 cykl
Missiiss- 13.01.2013 - nie wiadomo kiedy- 4 cykl
Edyta01- 14.01.2013 -14.02.2013

Karotka- 18.01.13 ____________
Anabelka
- 29.01.2013- ___________2013 2 cykl
Smerfik- 04.02.13 - 05.03.13- cykl 1

Akuku- 08.02.2013 - 08.03.2013-15 cykl albo dalej

Tiluchna - 23.02.2013 - wielka niewiadoma - 3 cykl
Emalia82

Ostatnia edycja:
reklama
Akuku- a o co chodzi dokładnie z twoją pracą? Czemu/na co na zwolnieniu jesteś? Dowiedz się dokładnie u prawnika i przeczytaj swój kontrakt! U mnie też straszyli że mnie zwolnią ale okazało się że nie mogą więc uważaj bo.mogą tylko cię zastraszac :/

zaraz Was nadrobię ale mam jedno pytanko bo ktoś kliknął na Facebooku, że lubi moją stronę ze zdjęciami tylko teraz nie mogę zidentyfikować kto to jest :-D

przyznawać mi się tu, która nazywa się Marta S. i Justyna B. ????? :-)

KAROLA - i jeszcze jedno- ja patrzylam na Twoj wykres i byc moze owulke mialas wczesniej niz ovu poazalo- a mianowicie 18 dc -20 lutego....ewentualnie 19dc-21 lutego....dzis bylby zatem 8-9 dpo....kiedy masz termin@???

Die ja pierwotnie na wykresie na enpr zaznaczyłam sobie owu właśnie 21 lutego (czyli w 19 dc) i ovyfriend też mi tak wyznaczył, ale potem po wpisaniu kilku kolejnych temperatur owufriend zmienił zdanie i zmienił mi na 24 lutego (czyli 22 dc) więc zgłupiałam i zmieniłam sama na enpr. Nie wiem kiedy powinnam dostać @ bo cykle miałam w cały świat po odstawieniu tabsów- 45 dniowe (@ wywoływana Luteiną), 41 dniowe (@ przyszła naturalnie) no i ostatnio 27 dniowy (@ bardzo skąpa i nawet pomyliłam ją pierwotnie z plamieniem). Zatem pies jeden wie kiedy powinnam dostać @. Gdybym woiedziała to psrawa by była łatwiejsza bo wiedziałabym kiedy mam testować.

Karola kochana nie patrz na poprzednie cykle bo faza litealna trwa srednio 14 dni wiec.po 14 dniach loczac od pierwszego dnia skoku mozna testowac. Jak masz 18 dni po owu to juz 99% ze jestes w ciazy :-) a testy wychodza chyba najwczesniej od 8 dnia po owulacji :-)

Miciurka prosilam ich o zmiane godzin, ze wzgledu na to ze :
1. Moje dzieci maja astme
2. Moj m pracuje w roznych godzinach i tak naprawde nie ma sie kto dziecmi zajac jak ja pracuje wieczorami.
Teraz mam mame ale jak pisalam kiedys nie chce sie uwiazywac mama, b ok to nie jest fajne na dluzsza mete. Nie mam tu rodziny.
W pracy.moj szef sie pyta a przyjaciol a ja mowie tak ale kazdy ma prywatne zycie I nikt jak przyjdzie.po pracy nie ma ochoty zajmowac sie moimi dziecmi na stale przynajmniej 3 razy w tygodniu...

Ogolnoe zawsze pracowalam od 17.00 do 23.00 czyli wdomu bylam przed polnoca, bo pracuje w sklepie I zawsze trzebabylo kupic jakis chleb czy mleko itd...
Zasypialam kolo 1 albo dalej bo bylam tak rozbudzona...na drugi dzien nie moglam wstac zeby dzieci do przedszkola wyszykowac.
Bylam I z.Victorem I Alexem w szpitaku na atak astmy... I lekarz powiedziala ze najgorsze ataki sa wieczorami I ze mam zmienic tryb pracy.
Jestem na zwolnieniu w sumie od pazdziernika z kilkoma probami powrotu... Moja "nieobecnosc" siega 80%
No I tak jak rozmawialam wczoraj z prawnikiem to nie moga mnie zwolnic za to ze nie mam z kim zostawic dzieci, a mam 2 I to jest trudne.
A mi dzis szef powiedzial ze nie moze mi dac godzin ktorych nie maja bo maja over contraced... Itd I ze wg nich kompromisem bylo by jak ja bym przyjela ich opcje a dokladnie to ja prosilam o :
Praca od 9,15 do 14,15 w jakiekolwiek dni pn-pt. Bo tak dzieci sa w przedszkolu.
A tu ich kompromisy:
Praca na nocki(zarabiscie ciezko mam wykladac towar a ja mam problemi z biodrami no I nie wiem.jakbym sie zajela dziecmi po nockach)
Praca w weekendy czyli 9 g w pracy zaplacone za 7,5(jak m w pracy to nie mam z kim zostawic dzieci)
Praca na dot com (zamowienia internetowe tam bylam zatrudniona I bardzo lubie ta prace ale.wlasnie przez moke.biodra bylam przeniesiona na kasy-raz mnie.pogotowie z tesco zabralo)6.00-9.45(tu jest problem ze dzieci na 9 do przedszkola I wtedy jak moj m pojedzie do pracy rano to moja mama musiala by ich wiesc autobusem, no I nie wiem jak dlugo tu zostanie a to by bylo on pn do pt)
praca na kasach 11.00-17,45 a dzieci musze odebrac o 14.30

Nawet pytalam od 11.00 do 14,15 I wtedy 5 dni w tyg. Ale nie bo oni chca mnie do 17.45... To juz zlosiwe...
w kazdym razie dali mi opcje wiedzac ze chodzenie nie chodzi w gre.
Dzis powiedzialam szefowi ze zastanowie sie nad dotcomem...a on ale ja nie chce zebys pracowala na dotcom bo masz problem z biodrami(to po co dali te opcje I inne chodzace) a ja na to ze musze wybrac pomiedzy moim zdrowiem a dobrem moich dzieci... I w tym momencir jest dla mnie wazniejsze dobro moich dzieci.
Oni chca zebym sie zwolnila ...
Pomyslalm ze przyjme dot com I licze na to ze szybko zajde w ciaze. A przynajmniej nawet pracujac bede miala cale dni wolne...

Ot tak opisalam Ci cala historie...

Teraz ze mnie emocje zeszly bo przyszlam I moj noc pociagnal mnie do sypialni zasnelam w sekunde I to tak mocno ze m nie mogl mnie dobudzic... Bo bedzie mi auto naprawial I sie cos pytal chyba czy jutro potrzebuje, nie pamietam...a ja cos odpowiedzialam przez sen I dalej zasnelam ehhh :-(

hello

miciurka
no to masz nieźle w robocie. powiem ci ze ja sobie powiedziałam dzisiaj stanowcze DOŚĆ !! mój szef mnie wykorzystuje! zawsze było w alonie 2 osoby teraz jestem sama jak wyjde raz w miesiącu o 17:30 to cud jest. zaiwaniam te nadgodziny odkat tam pracuje czyli od wrzesnia mam umowe bo wczesniej szkolił mnie 2 tygodnie na czarno. no i tak jakby zliczyć te wszystkie moje nadgodziny to by mi wyszła jedna jak i nie dwie pensje do wypłacenia jeszcze ale nie on porposty ma to w doooopie. tak samo jak prądu nie było 6 godzin i zimno w salonie jak cholera bo duże szyby i już ubrałam kurtke i się ruszałam wszystko wysprzątałam zmieniłam wizualizacje porobiłam porządki w dokumentach i mówie mu jak zadzwonił ze już 15:30 a zimno jak cholera a ten do mnie to załóż sobie kurtke pobiegaj w kółko i wystaw później fakture energetyce że ci zimno było. i szybko powiedział ze musi kończyć bo ma spotkanie. myślałam że mu w ryja dam- tak mnie tym tekstem wnerwił. niech spada na drzewo. umowa kończy mi się z dniem 31 martca mam dwa tygodniowe wypowiedzenie więc powiem mu dopiero dwa tygodnie przed albo poprostu dzien przed koncem umowy ze drugiej nie podpisze. jeżeli walnie mi jakimś podobnym tekstem to mu zrobie tą przyjemność-on mam mnie w nosie i nie dba o swoich pracowników to ja go też będe miała w nosie. tylko on będzie miał problem bo szybko nowej nadającej się do tej nerwówki osoby nie znajdzie a druga sprawa nie wyszkoli jej w pare dni czy dwa tygodnie. bo ja się szkoliłam 5 miesięcy a w sumie nadal jakiś rzeczy które pierwszy raz robie się zdarzają i musze pytać i szukać na serwerze sprzedaży w systemie jak dany proces realizować. nie lubie być chamska w stosunku do pracodawcy ale jak ktoś mnie nie szanuje to ja się też potrafie odwdzięczyć. No to się wyżaliłam. postanowiłam że czy pojade do uk czy nie i tak rezygnuje z roboty. czekam tylko do połowy miesiąca aż dostane nagrode za super wynik ze sprzedaży neostrad i niech mnie wszyscy pocałują w pompke. powalcz kochana o l4 a jak nie u tego lekarza to może u innego nawet powiedź że masz mdłości że ci słabo to go może tym przekonasz.

ot to cały mój wywód ;-)

padam z nóg jutro koleżanka mnie zastępuje (ona w ogóle jest na wychowawczym ale się z nim dogdała że wtedy kiedy nie moge ona będzie i się zgodziła). podziwiam ją bo nasze miasteczko jest małe i jakby ktoś z mopsu się dowiedział ze ona na wychowawczym pracuje to zaraz ona jak i szef by mieli przegwizdane. a ten myśli że sobie zaoszczędzi jak nie zatrudni nowego pracownika choć na pół etatu.

ide spać wszystkie was przeczytałam ale jutro coś ponapisuje do każdej bo padam z nóg kochane moje. ciao do jutra!

Missiiss chyba to do mnie bylo :-)
No ja na l4 tzn. Na sick certificat jestem juz od pazdziernika I nie wiem.czy mi jeszcze da, a po drugie nie wiem ile moge byc na zwolnieniu, bo moze po jakims okresie oni moga mnie zwolnic. Nie wiem, pojde w poniedzialek do prawnika I zobacze co powie.
Spotkanie w pracy mam 8 marca I mam nadzieje ze juz 2 kreski zobacze hehe

reklama
Kasoku fajnie masz przeczucie, oby się sprawdziło :tak:

Krówka polecę prywatą, super masz fryzurę, planuje sobie właśnie taką na wakacje zrobić!

Akuku 8 dni po owu to jeszcze 3 wg ovufrienda, no ale to trzeba by mieć pewnie ten czulszy test.

polubiłaś? no kurcze nie mam Cię w statystykach, buuu :-(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry