reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

Anabelko mialam test pozytywny tzn. Blada kreska ale byla widoczna, I @ 2dni pozniej niz zwykle...lekarz stwierdzila ze skoro mialam plamienie w 7 dniu po owu, to to byla implantacja I wczesne poronienie....

Hmm bolala mnie glowa wczoraj bardzo wiec moze faktycznie od tego ten wzrost.

Dziewczyny ja nie pisalam ze bede brac luteine, tylko dowiadywalam sie o niej, jak sie bierze itd. Ale brac nie.chcialam...

w polsce bede 27 czerwca I wtedy bede robic badania.
Puki co ciesze sie ze wrocilam do pracy :-) duzo mi to pomoglo :-)

Tilli przykro mi, ze Cie znowu boli :-( I te mdloscie :-( trzymaj sie.

Milego wieczoru.

reklama
a z jelitami nic Ci się nie dzieje,bo jeśli jeszcze brzuchol Cię boli to ja bym spróbowała z probiotykami,one zwalczą ew rozwijającą się infekcje i wirus,paracetamol jak paracetamol nie jest aż tak silny,ale za to bezpieczny,na jednych działa a na innych nie.
Póki nie wymiotujesz to ok
Ja Cię podziwiam za to że tak dobrze oceniasz wysokość szyjki :tak:

moja szyjka jest prosta w obsludze;-)
Anabelko - jutro pojde kupic probiotyki:tak:
ja nie wymiotuje
mam okropne mdlosci
powiedzialam mezowi ze jak sie teraz nie uda to zastanowie sie powaznie bo przypomnialam sobie co znacza mdlosci:baffled::-D
i co jeszcze dziwne jest, denerwuje mnie dotykanie niektorych rzeczy:szok: tekstury:szok:
nie moglam prania wsadzic do pralki i jak dotykalam materaca syna zeby zmienic poszewke to sie prawie pobeczalam z irytacji..
moje rece sie strasznie poca

moja szyjka jest prosta w obsludze;-)
Anabelko - jutro pojde kupic probiotyki:tak:
ja nie wymiotuje
mam okropne mdlosci
powiedzialam mezowi ze jak sie teraz nie uda to zastanowie sie powaznie bo przypomnialam sobie co znacza mdlosci:baffled::-D
i co jeszcze dziwne jest, denerwuje mnie dotykanie niektorych rzeczy:szok: tekstury:szok:
nie moglam prania wsadzic do pralki i jak dotykalam materaca syna zeby zmienic poszewke to sie prawie pobeczalam z irytacji..
moje rece sie strasznie poca

zaburzenia SI masz haha :-) żartuje oczywiście :-) może ręce wrażliwe co ? ja mam podobnie,nie lubię dotykać materiałów gdy mam nadwrazliwe ręce na ogół spowodowane myciem naczyń bez rękawic itd.Teraz już wszystko robię w rękawiczkach i jest ok.
Częste mycie rąk też powoduje nadwrażliwość

A ja znowu zaczęłam sikać na testy z ciekawości,no i przykleiłam je jedne obok drugich,zmieniłam firmę i te wychodzą jaśniejsze,ale testowa ma różne zabarwienia i wczorajsza albo dzisiejsza była najciemniejsza (pomieszały mi się),ale to nie to...
Śmieszne to,ciekawe czy u mnie będzie miało to związek z niedoborem żelaza,biorę już prawie miesiąc,gastrolog dał mi dawkę 2x1 i na 3 miechy...A kupsko czarne :-D Jak dawałam do badania to laborantka zapytał co ja jadłam,powiedziałam że od żelaza :-)

Anabelko to zelazo ma wplyw na testy owu? a tak jeszcze wracajac do twojego czekania na okres.. popatrz ja tez nicc nie bralam na wywolanie i organizm s@am sie ustabilizowal :)

tili daj jakiś przepis jak "obsługiwać się" szyjką bo ja się tego chyba nigdy nie nauczę, dobra wysokość jakoś jeszcze łapię, chociaż nigdy nie jestem pewna czy już jest nisko/ wysoko czy nadal jednak średnio no ale najgorsze dla mnie jest określenie otwartości.... dzizas... kosmos jakiś, jak dla mnie to ona jest zawsze średnio wysoko, średnio twarda i średnio otwarta :-)

tili daj jakiś przepis jak "obsługiwać się" szyjką bo ja się tego chyba nigdy nie nauczę, dobra wysokość jakoś jeszcze łapię, chociaż nigdy nie jestem pewna czy już jest nisko/ wysoko czy nadal jednak średnio no ale najgorsze dla mnie jest określenie otwartości.... dzizas... kosmos jakiś, jak dla mnie to ona jest zawsze średnio wysoko, średnio twarda i średnio otwarta :-)

hehe
no u mnie jest tak
dwa palce wsadzam
i jak od razu nie dokonca wsadzone dotykaja szyjki - nisko
jak musze wpychac gleboko i ledwo koniuszkami dotykam - wysoko
wszystko co posrednio - srednio;-)
co do twardosci
jak sie dotyka i nie ugina sie - twarda
jak jest wszystko rozpulchnione i szyjka praktycznie ginie w tym wszystkim - miekka
wszystko co pomiedzy czyli daje sie wyczuc i ugina sie pod naciskiem palca - srednia

co do otwartosci - no coz to jest chyba najbardziej indywidualna sprawa
gdyz u kobiet ktore juz maja dzieci miedzy okresem a owulacja nie jest prawie nigdy zamknieta..
przynajmniej u mnie
jak wchodzi palec bez oporow - otwarta
w dni nieplodne (po owulacji ) najlepiej rozpoznac jak wyczuc zamknieta bo wtedy jest zawsze zatkana nieplodnym sluzem
a jak pomiedzy to srednio otwarta..;-)
ja mialam trudnosci z twarda mieknaca
albo z miekka twardniejaca :-p
wiec pozostalam przy sredniej:-D

witam
czuje sie o niebo lepiej:-D:-D

Anabelko to zelazo ma wplyw na testy owu? a tak jeszcze wracajac do twojego czekania na okres.. popatrz ja tez nicc nie bralam na wywolanie i organizm s@am sie ustabilizowal :)

dlatego moja gin kazała czekać,co do żelaza nie chodziło o wpływ na testy a na owulacje a dokładnie nidobory żelaza,bo ja mam 10 hgb

hehe
no u mnie jest tak
dwa palce wsadzam
i jak od razu nie dokonca wsadzone dotykaja szyjki - nisko
jak musze wpychac gleboko i ledwo koniuszkami dotykam - wysoko
wszystko co posrednio - srednio;-)
co do twardosci
jak sie dotyka i nie ugina sie - twarda
jak jest wszystko rozpulchnione i szyjka praktycznie ginie w tym wszystkim - miekka

wszystko co pomiedzy czyli daje sie wyczuc i ugina sie pod naciskiem palca - srednia

co do otwartosci - no coz to jest chyba najbardziej indywidualna sprawa
gdyz u kobiet ktore juz maja dzieci miedzy okresem a owulacja nie jest prawie nigdy zamknieta..
przynajmniej u mnie
jak wchodzi palec bez oporow - otwarta
w dni nieplodne (po owulacji ) najlepiej rozpoznac jak wyczuc zamknieta bo wtedy jest zawsze zatkana nieplodnym sluzem
a jak pomiedzy to srednio otwarta..;-)
ja mialam trudnosci z twarda mieknaca
albo z miekka twardniejaca :-p
wiec pozostalam przy sredniej:-D

witam
czuje sie o niebo lepiej:-D:-D

tak samo to określam :-)
co do otwartości też pomiędzy okresem a owulacją nie mam całkowicie zamkniętej

tili dzięki za instrukcję, kurcze ja to chyba nigdy nie miałam otwartej tak, żeby można placa wsunąć :baffled:

dziś znów wysoko, dotykam ją tylko opuszkami no i znów twarda.

znalezione w necie:

szyjka_macicy.jpg

wszystko fajnie ale moja szyjka ni pi ni drzwi nie pasuje do żadnej fazy, bo jak jest wysoko to powinna być miękka, a twarda owszem ale wtedy jest nisko... :confused:

Załączniki

• szyjka_macicy.jpg
    szyjka_macicy.jpg
    20,3 KB · Wyświetleń: 42
reklama
DSCF7310.jpg

zabijecie mnie :angry::no::angry:... moj popoludniowy mocz... 9dpo (tylko sie w leb stuknac)
zdjecie zrobione po 5 min od obsikania:sorry2:
test 25miu - tesco
wyjelam z opakowania bo szybka jest mala i wypukla i nie dalo rady zdjecia zrobic :baffled:

Załączniki

• DSCF7310.jpg
    DSCF7310.jpg
    60,1 KB · Wyświetleń: 75
Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry