reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

die bardzo ładne zdjęcia, najbardziej podoba mi się 4 bo tam jest najładniejsza głębia, jaki masz aparat?

missii no ale jak to? coś tu nie halo jest jak regulaminu wcześniej nie widzieliście... teraz to sobie mogą zmienić jak im pasuje tak, żeby najlepiej nikomu kasy nie dać, to tak jak by teraz napisali "wg regulaminu pieniędzy nie dostaną kobiety powyżej 130 cm wzrostu i mężczyźni z dwiema stopami" :crazy:

co do kasy to ja się wczoraj podłamałam bo przyszło mi pismo z ubiezpieczeń, że nie dostanę ani grosza z ubezpieczenia OC...

:-( :-( :-( :-( :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y:

reklama
karola
własnie wydaje mi się że mi się one należą jak najbardziej ponieważ byłam wtedy pracownikiem caly luty a umowa sama mi sie kończyła dopiero na koniec marca. jeżeli mi wypłacą tej kasy pójde do pipu i sprawe im założe jeżeli rzeczywiście mis ię to należało:wściekła/y: jestem tak wnerwiona że nawet nie mam siły o niczym innym myśleć. z tego co piszesz tou Ciebie też widze że lipa totalna z tym OC. Masakra co się dzieje...

ja mam dość na dzisiaj wszystkiego. jutro dzwonie do ppus ię dowiedzieć czy mogą coś takiego zrobić. chyba sobie jaja jakieś robią...

za ubezpieczenia to oni kasę umieją zabierać ale jak przyjdzie co do czego i ktoś się stara od odszkodowanie to oni mają tysiąc osiemset wymówwk byle tylko nie dać ani grosza...

:wściekła/y:

Anablko ja juz w tym miesiacu mialam 2 dni wyzszych temp. Wiec sie tym wogle nie sugeruje... Zreszta 36.6 to juz kilka razy mialam.w tym cyklu.

Missiiss ale ty wygrywajac ten konkurs jeszcze nie bylas na wypowiedzeniu, wiec powinno Ci sie to jaknajbardziej nalezec. Dowiedz sie... No kurde poszlas im na reke a jeszcze Ci twk pod gote robia :/:/

Karola ale jaja... Ja tu dostalam odszkodowanie po stluczce (facet nam w doope wjechal) I mnie szyja bolala ale u lekarza nawet nie bylam... Dzieci dostaly za straty moralne... A malo tego ja sie o to nie staralam, dzownili do mnie z 10 razy a ja zawsze mowilam ze nie chce odszkodowania, bo za co... Az facet do mnie to nie chce pani pieniedzy ??
W uk jest latwo z odszkodowaniami, czeka sie dosc dlugo ale jednak.
Kurde w szoku jestem...
Ja gdybym tu do lekarza poszla to dostalabym 2 razy wiecej ale nie moglam bo musialam pracowac a zle zrobilam bo glowa mi pekala przez ponad tydzien I kark mnie bolal.
No ale ja nie myslalam o tym wcale, wazne byly dzieci czy im nic nie jest.
Tu w uk wprowadzili odszkodowanie jak doszlo do stluczki powyzej chyba 25 mil na godzine, bo ludzie na parkingu sie obtarli I tez odszkodowania brali...

milego wieczoru.

Karola canon Eos 60 D obiektywem EF24-105mm F/4L IS USM - choc jak mam być szczera nie potrafie jeszcze wpelni wykorzytać jego możliwosci- mojemu Małzowi duzo fajniejsze zdjęcia wychodzą ale on to jest troche dewiantem i lata z tym aparaatem i wszytko fotografuje w kółko:Pa ja to tak okazayjnie i dopiero sie ucze ale jak to mówią ćwiczenia czynią mistrza chyba:P

Missis- powiem Ci że jak nie miałaś regulaminu- to możesz sie odwoływać co do tej decyzji-pod warunkiem że nigdzie nie było informacji gdzie możesz owy regulamin przeczytać! swoja drogą jaja sobie robia- co tylko mozna zeby człowieka oskubać z ciezko zarobionych piniędzy masakra!

ja już chce zrobić ten test i mieć spokój, mam takie napięcie jak w cycach :-) tkliwe jak nie wiem.Stanik większy musiałam założyć,a jak rano wstaję to je trzymam by nie bolały tak bardzo hehe :-) Idę się kąpać i ulżyć sobie :-) ciepła woda troszkę pomaga :-) i wepcham sobie palucha by wymacać co tam słychać u szyjki :-D :-) Dobranoc dziewczyny,kolorowych wiosennych snów hihi

karola
a co ci powiedzieli?? ze znak ostzegawczy był uwaga leśne zwierzęta ??

napisali, że nie ma sprawcy w postaci osób trzecich (jeleń jak widać się nie wlicza w definicję sprawcy) i odszkodowanie nie należy mi się bo to tak jak by "wypadek losowy" i że jak chce to mogę skarżyć koło łowickie, skarb państwa albo zarządcę dróg. Tylko co mi po tym, od koła nic nie uzyskam bo oc innego gdyby to było latem i np było by jakieś polowanie, nagonka i w związku z tym on nam wyskoczył, zarządca dróg też się na nas wypnię bo znaki ostrzegawcze były tylko na kij mi znak, mogę jechać nawe 20 km/ h a i tak coś może wskoczyć mi na auto i zonk.

dzwoniłam do prawnika, zeskanowałam jej odpowiedź ubezpieczyciela i zobaczymy co ona powie czy jest sens odwoływać się i co robić teraz. Ja to bym jeszcze coś wojowała ze szpitalem, za źle postawioną diagnozę, to że buraki nie zauważyli jak byk pęknietego oczodołu i to z dużym przesunięciem kości twarzoczaszki... bo teraz każdy lekarz czy to okulista czy neurochirug dziwią się dlaczego nie zajął się mną jakiś specjalista (chirurg szczękowy, neurochirurg) odrazu po wypadku.

kuźwa, w tym kraju to chyba trzeba medycyne studiować we własnym zakresie i samemu się diagnozowac bo jak się człowiek zda na leży to predzej wykituje niż do zdiagnozują i wyleczą...

czesc

oj karola to nieźle zrobili :/ łącze się w nerwie bo ja tez wkurzona...

die
kochana no własnie ani nigdzie odnośnika do regulaminu nie było ani nie ma ogólne warunki proste zostały nam przesłane od dyrektora orange i tyle. ma mi dzisiaj wysłac taki regulamin i jeżeli będzie trzeba to będe walczyć o swoje co oni sobie myślą.

dobra ide do pracy, dzisiaj mam pogawędke wspr tego konkursu i mojej pracy te pół miesiąca i zobczymy co wynegocjujie...

reklama
Dzien doberek :)

Karola ja swojego czasu jak w polsce pracowłam na policji zajmowałąm się między innymi szkodami w mieniu policji- mielismy kiedys podobny przypadek- jelen "zaatakował" radiowóz i "lekko" go poturbował- ubezpieczyciel odmówil pokrycia kosztów powstałej szkody z uwagi własnie na znak drogowy który był umieszczony na tym odcinku "uwaga zwierzyna lesna" co nakazuje kierowcy zachować szczególną ostrożność- próbowałam wieloma metodami powołujac sie na wiele przepisów jednak zmienic decyzje ubezpieczyciela..niestety nie udało się i za szkodę powstałą w mieniu policji musiał zapłacic policjant króry kierował wtedy autem...Jest to dla mnie nie logiczne do dzis- i zycze aby Tobie udało się jednak wywalczyć swoje u ubezpieczyciela- bo po to płaci sie ubezpieczenia! nikt celowo w jelenia nie wjechał!

Missis trzymam mocno ckiuki za dzisiejszy rozwoj wydarzen! nie daj sie kochana! zarobiłas uczciwie pieniądze że tak brzydko powiem " nie daj się c*ujom wydymać" !!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry