• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

reklama
Dziewczyny kupilam castangus i traying for a baby i jeszcze tabl. Z zurawina. I bylam juz pewna ze @ dostalam a to tylko sluz.... Kuuurrr... Ja mam cykle 28 dniowe a dzisiaj juz 33 dc :-(
No nic czekam dalej. Castangusa kupilam na dwa miesiace a to trying for a baby na miesiac.

Uff wlasnie wyszlam z kibielka i mam @ juppii jaja juppi jajaja :-)
Wiec oswiadczam wszem i wobec ze moja faza lutealna wydluzyla sie o jeden dzien.
Teraz sie zastanawiam czy.mierzyc tempke.
W kazdym razie w tym miesiacu nie staram sie typowo, bedziemy sie kochac jak bedzie ochota.
Ten miesiac poswiecam sobie :-) bede cwiczyc chodzin na basen i saune, bede jesc zdrowo i mniejsze.ilosci kto wie moze jak troche schudne to pomoze ??
normaln ok nie wierze ze sie ciesze z @:-) chyba podswiadomie nie.chcialam teraz zeby sie udalo, bo jednak bylam chora i jeszcze w sumie jestem.

Victorek w przedszkolu pierwszy dzien, bylo w.miare dobrze. Troszke zaplakal bo chcial do mnie i jak przyszlam sie uspokoil. Bo to dzien probny byl i nie zostawialismy go samego. Pozniej mieli free time i biegali miedzy grupami wiec Alex mu wszystko pokazal, pozniej snack time i dali go do Alexa grupy, potem poszli na dwor i tam powiedzial ze mozemy isc.
ogolnie dzieci pytaly czemu nie mowi.po angielsku a ja na to ze mosie sie nauczyc :-) nauczy sie, Alex tez mowil tylko po polsku a dzis bylam zdziwiona jak do Pani mowi my coat is green and its in clock room. Albo thats mine. I wang milk and aple please . Fajnie bo nigxy przy mnie nie mowil zdaniami.
A dzis probowal po polsku bo mam wrazenie ze on mysli ze jak ja jestem to moze mowic po poslku bo wszyscy rozumieja hehe.

no ciesze sie ze ten @ przyszedl :-)

Die trzymam kciuki pamietaj !!!!

Akukus słono- jesli sie cieszysz to i ja sie ciesze- prosze sie zatem slicznie przestawwic na liscie:) a wiesz z tym zdrowym i sportowym zyciem to ponoc najlepsza dorga do zaciazenia- tak mowila moja lekarka- zdrowe jedzenie ruch- oczywscie nie ekstremalny- powduja ze cala gospodarka hormonalana pracuje super! a jak jest super to sukces murowany!

DZIEKUJE ZA KCIUKI- ale cos brzuch mnie boli wiec chyba tez @ przyjdzie:P

Mamolinka -23.10.2012 - 21.11.2012 II kreseczki - cykl 4 - termin porodu 30.07.2013
Miciur-ka - 12.11.2012-10.12.2012 POZYTYWNE II -Cykl 16 – Teremin porodu 19.08.2013
Domi - 06.11.2012-04.12.2012 POZYTYWNE II-cykl 1- Termin porodu 13.08.2013
Kasoku -
20.12.12 - 5.02.2013- 9 cykl
Karola - 08.01.13-08.02.13 -4 cykl
Missiiss- 13.01.2013- 14.02.2013- 4 cykl
Die_perle-
10.01.2013 - 12- 14.02.2013
-7 cykl
Edyta01-
14.01.2013-14.02.2013

Limonka27 21.01.2013-
16.02.2013 - cykl 4
Emalia82-
21.01.2013 - 17.02.2013-
Cykl 9
Kamilka87-
28.01.13- 27.02.13-
Cykl 4
Anabelka-
29.01.2013- ___________2013 2 cykl

Smerfik- 04.02.13-05.03.13- cykl 1
Akuku- 08.02.2013 - 08.03.2013-15 cykl albo dalej

Akuku na dzien kobiet!!!!!:*

Ostatnia edycja:
Die dziekuje ze mnie.zmienilas. No zobaczymy jak to bedzie :-)
Ja nie bede ekstremalnie cwiczyc tylko np. pol godz. na rowerku pozniej z 10 minut sauny i ok pol. godz moze godzine na basenie. No i codziennie spacerek z dziecmi. A w weekendy basen z dziecmi :-)
Zakaz slodyczy calkowicie, nie bede jesc kolacji tzn. cos malego o 18 i to na tyle. I ok 18 bede chodzic na basen itd.
A powiedzcie mi czy na 10 minut mozna isc na basen w trakcie @??

Kochana a co ja mam sie nie cieszyc ?? Pewnych rzeczy nie przeskocze :-) widocznie tak mialo byc, moze to prze chorobe ?? Organizm oslabiony... nie wiem :-)
Nie bede sie tu nieczeko doszukiwac ani zalamywac bo to mi napewno nie pomoze :-) a jak zaczne dbac o siebie i sie dobrze czuc ,albo coraz lepiej bo zeby dobrze czuc sie w swoim.ciele to jeszcze troche czasu mi potrzeba :-)
Chyba nadszedl taki magiczny moment ze nie chce cajsc w ciaze ponad wszystko... Chce i to bardzo ale nic na sile.
Jak sie uda to fajnie, a jak nie to bede sie dalej starac:-)
Tylko ze teraz postaram sie nie myslec i nie nastawiac :-)
Tzn. nie bede podpozadkowywac zycia.a co jesli :-)
Bo np. balam sie chodzic na silownie bo co jesli, nie wypilam ani lyka alkoholu bo co jesli, nawet syropu na kaszel nie wzielam bo co jesli... I tak ze wszystkimmm, dziecku nie pozwolilam wskoczyc na moj brzuch, nie chcialam sie przemeczac, nie chcialam isc na saune...nawet myslalam czy dobrze robie ze wlosy farbuje. To juz byla paranoja wiec teraz zyje jak kazda normalna kobieta i czekam na planowana wpadke :-)
Bede miefzyc tempke dla sprawdzenia cykli itd ale nie bede sie nakrecac temperaturami bo jak widac u mnoe dwa cykle kompletnie inne :-)

Kochana a z tym testowaniem to jeszcze nie wiem jak dlugi bede miala cykl. Tzn. teraz mialam 32 dniowy a wczesniej 28 wiec jak bedzie 28 to testuje 8.03 a jak dluzszy to ok. 12. No nic zobaczymy jak to bedzie :-)

mam problem z obserwacja szyjki wiec nie będę obserwować bo ja nic nie wyczuwam :P
:no::no:

a zrobilam te faworki i jablecznik, dzieci nei chcialy nawet probowac ( bo to cos nowego ?) znaczy troche zjadly i te co zjadly to im smakowalo, za to Paniom smakowalo i co zostalo to do domu wziely :P hehe

Brzuch mnie boli i plecy, ale przynajmniej jest powod :)
dobra ide do dzieciorkow :):tak::tak:

akuku
pewnie poczułaś ulge ze w koncu coś wiesz. najgorsza jest ta niepewność bo to oszaleć mozna. ale ciesze się że i ty się cieszysz ;-)

die
ty mnie chyba nie zrozumiałaś :tak: ja wiem jak się mierzy tempke i jakie są zasady, chodziło mi tylko o to jak się posługiwać enpr.pl bo chciałam sobie tam wykres zrobić ale nie potrafie dac daty wstecz bezsensu. jeżeli chodzi o mierzenie tempki to zaczęłam 3 lata temu jak w pierwszą ciąże zachodziłam hehe ;-)

coś czuje że jutro może będzie owu albo po jutrze. dzisiejszy dzień mój wypełniony kłuciem z lewej strony a mój test owu był ciut ciemniejszy niz wczoraj. śluz wokolicach szyjki i czasem na zewnatrz też był niekiedy ciągnący sę więc błagam o kciuki bo już mam taki dzien cyklu ze raczej okresu powinnam się spodziewaća nie owulacji.

karola a ty w kazdym cyklu a wywolanie bierzesz luteine???boje sie, ze ja juz ormalnie @ nie dostane cholercia i bede musiala sie faszerowac ta luteina, a paskudnie sie po niej czuje...

do tej pory tak, w ostatnim cyklu nie brałam bo już nie miałam Luteiny a mój gin był na urlopie i czekałam aż wróci a w między czasie dostałan naturalnie @ (w 41dc). Teraz stwierdziłam, że szkoda mi kasy na chodzenie o tego Gina bo 5 miesięcy i nic, plamienia mam nadal bo nawet mu się nie chciało poszukać przyczyn tych plamień, nie ide do niego, Luteiny nie biorę , bo nie mam zresztą, pierdziele, niech się dzieję co się chce :crazy:

reklama
Missiiss to z tym enpr jest tak ze jak wejdziesz i kliknkesz na pierwsza lepsza date to wyskakuje takie okienko gdzie sie wpisuje temperature i inne objawy. I na tym oknke jest tez kalendarz, wybierz date i zaznacz tempke itd. a potem juz po.kolei zaznaczasz temke :-)
Ja sie ciesze ze przyszla bo zaczelam nowy cykl. Ciazy nie ma to na co czekac:-) pewnie ze chcialabym juz dwie kreseczki ale jak nie ma to nie ma... A tak zaczelam nowy cykl nowe nadzieje :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry