• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Staraczki luty 2013

Kasiol przykro mi ze tempka spadla :-(

Patuska u Ciebie jeszcze kilka dni bo jak pozniej owu to pozniej @ faza lutealna jest nie zmienna, a przynajmniej powinna taka byc.
wiec nie przejmuj sie tempka :-)

Ja wlasnie mysle cze nie odstawic termometru calkowicie po owu.

U nas ciezko, Victorek wymiotuje :-( :-( pojedziemy do lekarza ehh...wirusy noo.

A mi sie chce spac okropnie :-( :-(

reklama
Nuuuśka dokładnie, ach ci faceci :-)

akuku a czemu chcesz zrezygnować z pomiarów tempki po owu? Żeby się nie nakręcać? Zdrówka dla Victorka życzę, mam nadzieję że to nic poważnego :-)

Akuku no wlasnie , czemu chcesz odstawic pomiary ? Nie martw sie, wszystko sie jeszcze ulozy zobaczysz. Zdrowka dla Victorka, taka pogoda, ze wirusa na "kazdym rogu" mozna zlapac :dry:

Ja w pracy dzis mam ze tak powiem az zbytni luz - jest tylko jeden lekarz i dla zamiany dzis zanudze sie tu chyba na smierc :blink:a jeszcze pogoda na spanie ze hej .

natka maz pochwalil za pomalowana rame drzwi? Ja to zawsze musze glosno mowic,ze zrobilam to czy tamto bo Łukaszowi mam czasem wrazenie bardziej by sie okulary czasem przydaly ode mnie.

hej:)
a ja czekam na ta @ i robie porządki w ciuchach:) miałam plan powyrzucać połowe , a zamiast tego jak co rok tylko przejzałam:) ale ze mnie wariatka:)
zdrówka dla Viktorka !!!! a mierzenie jest dobre, bo widać czy @ sie zbliża-przy takim spadku jak mój-dziś powinna się pojawić czy moze nawet jutro?
nuuuśka też nie znosze nudzić sie za bardzo w pracy:)

W sumie to powiem Ci Nuuuśka że wprost nie pochwalił :p ale powiedział że ładnie :-) a zauważyć musiał bo z delikatnego żółtego jaki był zrobiłam brzoskwiniowy (znaczy wg mojego męża pomarańczowy :-D)

natka hehe no to grunt ze zauwazyl :D My musimy pomalować balkon bo po zimie lekko Nam wszystko zbledło ale przez ta pogode niestety znowu trzeba bedzie odlozyc. Ale i tak dopiero w przyszlym tygodniu bede kwiatki sadzic, wiec moze jeszcze pare dni malowanie poczekac.
Matko ale dzis leje :-D i chyba nie zapowiada sie na to, zeby szybko przestalo.

kasiol juz w zeszlym cyklu zauwazylam ile zalet ma mierzenie tempki, bo wyraznie bylo zaznaczone kiedy spadla, i w tym dniu przylazla @. Ale po cichu mam nadzieje, ze teraz nie przyjdzie

wiecie co tak patrze teraz na ten moj wykres i ja to podzielilabym sobie na 3 etapy :
I faza - 1dc-11dc
II faza - 12dc - 19dc
III faza - 20dc - ....

Nie wiem czemu ale tak mi sie jakos nasunelo na mysl patrzac na ten wykres :)

Ostatnia edycja:
hej!
Akuku zdrowka dla Victorka

Nuuska jak chcesz dzielic sobie cykle to sa 4 fazy

menstruacja srednio 4 dni dajmy na to
faza folikularna (od ostatniego dnia krwawienia! nie liczac plamien (srednio dni- 10 dni zalezy jaki cykl)
owulacja wiadomo 1 dzien a nawet kilka godzin faza lutealna
faza lutealna srednio 14 dni

Moge ci nawet podac niby ksiazkowe tempki
Dla 1 fazy to jest tak od 34 i paru kresek do 36 i paru kresek
2 faza tak samo jak w pierwszej chociaz przed sama owu moze spasc
3 faza NAJWAZNIEJSZA gwaltowny wzrost nawet do 0.5 st. choc zaklada sie ze wystarczy 0.2 i tu jedne ksiazki podaja ze owu nastepuje w dniu gwaltownego wzrostu a inne ze w dniu poprzedzajacym spadek wiec bierzemy sobie zakladke na te dwa dni.
I dla 3 fazy od 36.9-37.1 choc zdarza sie ze kobiety osiagaja tempke wyzsza niz 37.1 ale zeby wykluczyc stan mocno podgoraczkowy i zeby to nie zaburzylo wykresu zalecane zeby nie przekraczala 37.3 st :)

No ja sie tam nie martwie o tempke bo nie licze na ten cykl specjanie. Moja faza lutealna ma 14 wiec @ napewno sie przesunie.Dzis mnie cmilo w prawym jajniku WYJATKOWO! :D

No zauważyć to zauważył :-D co do balkonu to nas czeka porządkowanie bo wszystko po remoncie tam jeszcze nam leży ;-) jakieś stare rurki i w ogóle.. Ale na razie też pogoda się zepsuła i padać zaczyna więc nici ze sprzątania :-) a Ty Nuuuśka do której dziś w pracy siedzisz?
Wykres rzeczywiście Ci się "obudził" po 12 dc więc coś w tym jest że to takie jakby 3 fazy :-D

Ale mi dzisiaj hormony szaleją... Raz płaczę, raz się śmieję, a jeszcze innym razem wydzieram się na mojego M :-) ciężko dzisiaj ze mną ma :-D

Patu$ka to jeszcze 4 dni do terminu @ i testowania? Już po pracy kochana? :-)

Ostatnia edycja:
patu$ka to ja chyba wole jednak pozostac przy tym co mam, bo ja naleze do tych ciezko rozumiejacych takie rzeczy wiec musialabys mi wszystko ze 4 razy duzymi literami tlumaczyc :blink:Ale na szczescie mam Was, wiec licze jak cos sie bedzie dzialo dziwnego to od razu mnie powiadomicie :-p Piszecie mi o fazach a ja ledwo zaczelam sie lapac w pomiarach :wściekła/y:

natka no wlasnie - takie jakby :-D ostatnio wyczytalam ze podobnoz mozna dzielic cykl na 3 fazy, ale ja sie chyba jeszcze do tego nie nadaje :sorry2: Dzis obawiam sie ze nie predzej niz normalnie czyli o 20 :| Szefowa sie obajwila teraz i wielce zdziwiona ze ludzi nie ma. No na prawde, coz za zdziwienie, ze dzis 2 maja, dluugi weeend w dodatku pogoda do bani a Nas malo kto zaszczyca swoja obecnoscia :blink:

reklama
No bo jest tak, że jedne źródła podają faktycznie podział na 3 fazy, ale większość dzieli cykl tak jak napisała Patu$ka, czyli na cztery fazy :-) bo wtedy okres miesiaczki liczy się jako osobną fazę.
Powiem Ci że ja się zdziwiłam jaki ruch w mieście u nas mimo kiepskiej pogody. Kolejki wszędzie, pełno samochodów i problemy z parkingiem :-) na szczęście my mieszkamy w samym centrum praktycznie więc wybraliśmy się piechotą :-)
To jeszcze 3 godzinki Cię czekają... Mam nadzieję, że szybko zleci :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry