• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Staraczki luty 2013

Hej, dawno mnie tu nie było. To znaczy nie pisałam. Miałam, w ramach odwyku od nałogowego myslenia o zajściu w ciążę, w ogóle na BB nie zaglądać, ale oczywiscie nie wytrzymałam i co widze - AKUKU w ciąży !! Tak mi sie buzia cieszy :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Gratulacje!!!!!!!!!!!!
Teraz prosimy przesyłać ciążowe fluidki zeby reszta z nas za miesiąc miała pozytywne testy ;)

U nas nadal staranka. W tym cyklu biore Castagnus, ale nie widze roznicy. Caly czas obiecuje sobie zrobic badania, ale przez budowe i ciagle chorowanie małej (poszla do przedszkola i zaczela chorowac :angry:) nie mam do tego głowy.

reklama
nuuska zywotnosc jest ok a ilosc martwych plemnikow nie jest niepokojaca, w kazdym ejakulacie tak jst nigdy nei ma 100 % wszystkich prawidlowych plemnikow. Zawsze sa jakies martwe.

A mi bolpo usunieciu minal,pozostalo lekkie plamienie krwia i posmak w ustach. Boje sie jesc zeby mi skrzep nei wypadl albo zeby krwotok sie nie zrobil.

Tysia gdzies ty byla jak cie nie bylo! Opowiadaj co u ciebie

patu$ka czyli jednak usunal ? :| Szkoda, mam nadzieje Kochana, ze szybko dojdziesz do siebie :*

A jak bylo u Was z badaniem nasienia ? jakie u Was byly parametry ?
Wkurzylam sie, kurcze ginekolozka wlasnie dzwonila, ze jutro nie bedzie jej w pracy niestety bo cos waznego jej wypadlo. No i musze czekac do poniedzialku :|

patu$ka przepraszam, ze pytam raz jeszcze ale jestes jedynym wykladnikiem wiedzy na Naszym watku :happy: Czy taka ilosc plemnikow o prawidlowej budowie - 11 % to bardzo malo, czy przez to moga byc trudnosci z zajsciem w ciaze ? Pytam dlatego, ze chcialabym Ł. wykluczyc z kregu podejrzanych a teraz to nie wiem, czy Twoim zdaniem tych wynikow nie trzeba powtarzac ? Bo musimy pamietac ze okres wstrzemiezliwosci byl dosc dlugi - te 12 dni,moze to przez to... ?
Poradz mi Kochana co Ty zrobilabys w takiej sytuacji, czy wzmacniac go jeszcze jakimis witaminkami - dostaje caly czas nieprzerwanie Salfazin, Witamine C, Magnez i Kwas Foliowy :|

patu$ka jednak ząb usunięty... ale teraz przynajmniej nie będziesz miała z nim problemów :-)
mówisz, że z tymi jajnikami to dobry znak? :-) uff ... bo cały czas je czuję... a ja tak czy siak prawdopodobnie dostanę zastrzyk z pregnylu na wizycie (jeśli pęchole będą wystarczającej wielkości). tak mi gin powiedział.
A zresztą doczytałam, że tak się leczy PCOS właśnie - CLO a później w 11-12 dc zastrzyk. Może więc faktycznie gin podejrzewa pcos, skoro od razu powiedział o tym zastrzyku?... się okaże w piątek.

A swoją drogą dziewczyny mam pytanie :-p uśmiejecie się, ale ja naprawdę nie wiem więc postanowiłam zapytać :-) co do tego pregnylu - to gdzie jest ten zastrzyk? W tyłek? :-D

Pregnyl jest dozylnie wiec i w reke bo to jest hormon :)

Nuuska parametry mojego Ł byly lekko slabsze od waszych zreszta ci zaraz tu napisze :)

CO do powtarzania ja bym nie powtarzala wyniki sa ok. A te 11 % nie wyklucza zajscia w ciaze bo twoj Ł ma duuuuuuzo plemnikow :)

Liczba dni od ostatnie ejakulacji 7
objetosc 10,00 ml
ph 8
barwa j.mleczna
lepkosc podwyzszona
agluttynacja brak

koncentracja plemnikow 11,00 mln/ml
calkowita ilosc w ejakulacie 110 mln
ruch postepowy 65%
ruch calkowity 75%
brak ruchu 25%
zywotnosc 90 %
koncentracja komorek okraglych 5 mln/ml

I my nie powtarzalismy wynikow nie ma takiej potrzeby.

Dzięki Patu$ka, pocieszyłaś mnie trochę :-) bo zastrzyków w tyłek to ja nie wspominam zbyt dobrze mimo że miałam tylko jedną taką kurację w życiu :-D

Ja już po pracy :-) dziś mężuś ma dzień wolny za niedzielę więc przynajmniej spędzimy razem trochę czasu bo ostatnio ciągle się mijamy :-(

A rzeczywiście sailor_moon teraz wpadłam na to żeby sprawdzić ulotkę. I jak byk jest napisane że domięśniowo :-D

Nuuuśka dopiero teraz doczytałam o tej Twojej wizytce... Wcześniej przeoczyłam :-( kurczę, to jeszcze niestety parę dni czekania przed Tobą :-( ale razem jakoś tutaj wytrzymamy i miejmy nadzieję, że do poniedziałku szybko zleci :-)

Ostatnia edycja:
patu$ka Kochana Moja dziekuje :*:*
Czyli tragedii nie ma az tak , plemniorow rzeczywiscie ma duuuuzo wiec to chyba na + ? :-)
Tam jest norma minimalna od 4 % wiec jakos tak sie lapiemy nawet :happy: Czyli nie powtarzam mu jak piszesz ze nie to nie :tak:
A jak myslisz witaminkowac go dalej ?

Sailor_Moon lepkosc czyli ? :D bo ja zielona w te tematy :|

Ostatnia edycja:
Witaminkowac nie zaszkodzi.:) Moj czasami piwko sobie strzeli na rozrzedzenie bo lekarz mowil ze piwo tak dziala albo cola. Ale wazne zeby wypic cos nawet wode.

A to ja myslalam ze jest do zylnie

reklama
Nuuuśka witaminek nigdy za wiele :-) myślę, że możesz dalej witaminizować Ł. :-)

Patu$ka generalnie kiedyś słyszałam że pregnyl może być stosowany podskórnie też ale w ulotce jest że domięśniowo tylko. Chyba ze są różne postacie? Kto wie. W każdym razie i tak nie lubię zastrzyków a czekają mnie prawdopodobnie dwa bo mam przywieźć na wizytę dwie ampułki.. Ehh :-) czego to się nie robi żeby się w końcu udało... :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry