• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Staraczki luty 2013

My w tm roku to raczej nigdzie nie wyjedziemy. ten remont pochlonienas i z czasu i z kasy. Ale mieszkamy nad jeziorem blisko lasu i w ogole nawet na jednodniowa wycieczke nei jest nigdzie daleko wiec cos napewno sie wymysli.

reklama
Ja też zawsze ciężko miałam żeby coś wyrzucić, zawsze było mi żal i myślałam że jeszcze kiedyś to założe :-) a jeszcze ja mam wiecznie "napływ" ciuchów po moich kuzynkach bo one mają kasę i szybko im się ciuchy nudzą (bo "przecież nie założę dwa razy rej samej kiecki na iMprezę z tymi samymi ludzmi" :P). Więc dzięki temu często mam prawie nowe, drogie ciuchy :-) ale ostatnio postanowiłam sobie, że połowę szafy oddam koleżance, której sie przydają i mam nadzieję, że wytrwam w tym postanowieniu :-)

Nuuuśka tak, 400 to właśnie ta dawka o którą mi chodziło :-) bo często w suplementach jest tylk 200 i byłam ciekawa jak w tym Twoim :-)

My na wakacje na razie nic nie planujemy. Raczej będzie to spontan jeśli już albo jakieś last minute. Bo my mamy w pracy o tyle dobrze, że możemy tak się umówić co do irlopu żeby z dnia na dzień wziąć.

Odkryłam kolejny minus CLO. Zdaje się, że strasznie wysusza pochwę. normalnie rano to myślałam że z bólu nie wytrzymam jak chcieliśmy się poprzytulać. Znaczy nawet nie sam ból ale raczej takie pieczenie i obcieranie. Normalnie aż się popłakałam. Nawet wystraszyłam się, że to jakaś infekcja ale chyba nie bo normalnie jest ok i nic nie boli, tylko przy przytulankach więc mniemam że to to. Zresztą przy drugiej próbie po jakimś czasie użyliśmy tego żelu durexa 2 w 1 i było znacznie lepiej, bez porównania po prostu. Już się boję jutrzejszego usg...

Natka nawet na ulotce jest ze moze wysuszac u mnie bylo tak przy pierwszym cyklu. Potem nic takiego sie nei dzialo. pisze ze moze uposledzac sluowke i wyszuszac pochwe. kup sobie Illadian albo Lactovaginal i na noc sobie wez poczujesz sie lepiej a to zapobiegnie infekcji,bo to rozni moze byc.

No właśnie widziałam w ulotce, tylko tam było że to występuje rzadko. Także śmiałam się z mężem, że niby rzadko ale oczywiście mi się to musiało pojawić bo ja pechowa jestem :-D

natka ja niestety nie znam sie kompletnie na wartosciach lepszych i gorszych ale te preparat u Nas polecaja i chyba jak piszesz ze dawka jest ok, to warto go brac :tak:
Juz mi przeszedl ten potworny bol glowy, ale musialam zaopatrzec sie w dwa ketonale ;X Nic innego na mne nie chce dzialac kurcze.
Biedna jestes przy tym CLO...:| ale oby to wszystko przeszlo jak najszybciej.

Zastanawialam sie dzis nad tym, co mi powie ginka w poniedzialek. Bede wszelkimi silami dazyc do tego, ze jesli uzna laparo za najlepsza opcje, to zeby bylo to jak najszybciej zrobione, najlepiej jeszcze w maju, bo nie chce czekac :zawstydzona/y: A Wy zgodzilybyscie sie na to ? Bo kurcze co osoba to ma inne podejscie, i czasem juz sama nie wiem co byloby dla mnie lepsze :dry:

nuuuśśśka dokładnie-powiedz ,że nie chcesz tracić więcej czasu, jeśli uważa że ta wielkość nie kwalifikuje do laparo to moze sa srodki zmniejszające które mozna brać i sie starać-bo wiem że te anty działają na torbiele dobrze-ale jak zaczniesz to pewnie z pór roku trwa taka kuracja,luteina podobno też zmniejsza (?) a jak nie ma takiej możliwości to laparo na cito:)

Ja podbijam kasiola jesli jest mozliwosc farmakologicznego leczenia ktore przyniesie korzysci to po co ingerowac w organizm mechanicznie,ale jesli nie ma inneg wyjsci i lepszej metody to takjak kasiol na cito zebys nie musiala dlugo czekac.

Nuuuśka jak ma taką dawkę kw foliowego to na pewno jest dobry :-)
Co do laparo to tak jak wcześniej Ci mówiłam- moim zdaniem warto, bo po kuzynce wiem że efekty przynosi. Ale najlepiej poradź się ginki bo ona na pewno najlepiej powie Ci co będzie dla Ciebie najodpowiedniejsze :-)
Ja kiedyś miałam okropne bóle głowy, ale rodzaj bólu i badania nie wskazywały na migrenę. Też budził mnie rano ból i nawet ketonal mi nie pomagał, a miałam zapisaną tą najsilniejszą dawkę. Neurolog nie wiedział co jest przyczyną, zresztą do dziś nie wiem a badania są ok. W każdym razie w końcu dostałam inne leki, znacznie słabsze od ketonalu, ale z dodatkowymi składnikami, jedyny jaki pamiętam to kofeina. I to zaczęło mi pomagać. Więc może jak Ci się to powtórzy to spytaj w aptece może coś tego typu bez recepty też jest- może pomoże :-)

natka wlasnie musze, bo czasami mozna juz oszalec z tymi bolami glowy :baffled: i nie wiem na prawde czy Ola tego nie ma po mnie, bo w koncu takie rzeczy sa dziedziczne, a z tego co pamietam moja "matka" tez cierpiala swego czasu na migreny :dry: wiec w sumie calkiem mozliwe.
Chcialam potwierdzic Wasze zdania, bo pamietam co pisalas, ale utwierdzilam sie w przekonaniu ze warto :* Dziekuje Ci bardzo za pomoc, mam nadzieje, ze i mnie pomoze. A lykasz wiesiolek ? Bo tak mysle, moze on by pomogl cos na ten brak sluzu :confused::happy2:
Ale dzis piekna pogoda, az szkoda ze musze siedziec do wieczora w pracy

kasiol patu$ka widzicie jak to jest - ja chyba nie chce czekac kolejne pol roku zreszta same wiecie zreszta jak to jest. Wiem ze to inwazyjny zabieg, ale z drugiej strony to cos na "juz" a chyba najbardziej tu chodzi o czas.Poza tym przemawia za tym fakt, ze podczas takiego zabiegu wyyyogladaja Cie od srodka, i przede wszystkim maja mozliwsc zrobienia badania droznosci jajowodow ;X Pogadam z Nia w poniedzialek ,ale wydaje mi sie dziewuszki, ze zgodze sie na ten zabieg. Zaszkodzic raczej nie moze,marne ku temu szanse a moze pomoze ? :|

Ostatnia edycja:
reklama
Musi pomóc Nuuuśka :-) i będę trzymać kciuki żeby właśnie tak się stało :* i za to żebyś po laparo zaszła w ciążę tak szybko jak moja kuzynka :*

U nas też pogoda ładna a ja mimo to nie mam na nic ochoty. Od rana myślę tylko o pracy, o tym że jutro mam okropnie dużo roboty a jeszcze czekają mnie wizytacje u dwóch klientów... nie wiem jak się z wszystkim wyrobię... :-(
Wiesiołka nie biorę bo w sumie nigdy nie miałam problemów z suchością, u mnie to właśnie raczej w drugą stronę było- Zawsze taki "potop" że aż strach :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry