• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Staraczki luty 2013

Nuuuśka u nas też może być burza, duchota straszna.. Ale chyba coś kropić zaczyna.. Ja wróciłam z pracy, nawet jakoś specjalnie ochoty na obiad nie miałam więc zjadłam tylko kilka ciastek własnej roboty. I za niedługo będę musiała zacząć się szykować na wizytę u gina. Boże, jak mi się nie chce... Byle tylko jakieś dobre nowiny przekazał to może chociaż samopoczucie się poprawi hmm :-)

Patu$ka sprzeczki się zdarzają, sama zresztą pewnie wiesz :-) pogodzicie się :-) zresztą znam takie sprzeczki bo my z M też oboje uparci i żadne nie chce odpuścić ;-) ale godzenie się jest faaajne :-D

Akuku ja bym poszła na zwolnienie w Twojej sytuacji. Nie ma co ryzykować.

reklama
Wiecie co ja jeszcze w pl zobacze co gin powie, co on uwaza. Najwyzej poprosze go o zwolnienie i jak mi tutejszy lekarz nie da to dam to z pl. i tak bede w pl w czerwcu wiec bede mogla wziasc jakas.ew. Rozpisana wersje z wytlumaczeniem tym szkotom dla czego zwolnienie, jednak biodra, ciaz wa, dzwiganie... Dlugie starania a tu ciezka praca.
Glupia jestem bo sie przejmuje co ludzie w pracy beda gadac.. Bo oni maja podejscie ze biore zwolnienie bo pracowac mi sie nie chce, a tu nie o to chodzi bo na jestem o 10 w domu, wiec tak naprawde mi to obojetnie, bo sie nie zdaze zmeczyc jako.godzinami pracy... Ale kurde no jednak dzwiganie.

Pojde tu do gp najwyzej i powiem ze bylam w pl i ze lekarz powiedzial ze powinnam byc na zwolnieniu, jak sama nie da.

Wiem ze zwolnienia z pl.sa akceptowanie, ale nie wiem jak to jest jak zwolnienie jest na cala ciaze, z drugiej strony jak wezme na cala ciaze to mnie wsadza na macierzynskie juz w grudniu (maja takie prawo.w tesco miesiac przed porodem jak siedze na zwolnieniu)wiec wolalabym zeby mi tu dala, bo tu.na.cala ciaze nie daje, wtedy ja mowie ze chce wrovic.do pracy i nawet dobrze by bylo bym wrocila np. na dwa dni i znowu zwolnienie, albi tylko przynosila zwolnienie i dodawala ze chce wrocic, wtedy dopiero macierzynskie bedzie sie liczyc od terminu kiedy to ustale, czyli pewnie najpozniej dam tydzien przed terminem.

natka lec do gina i czekam na same dobre wiadomosci !! :tak: U Nas wlasnie troche popadalo :| Az troche bardzo a ja bez parasola grr...

patu$ka nie martw sie Ł. tak maja,ze sie kloca o byle glupoty, a potem ciezko sie pierwszemu odezwac :crazy: Ł. moj tez ma ostatnio humory, chodzi jakis nierozgarniety co doprowadza mnie do szalu, ale zawsze wtedy mowie sobie - STOP trzeba wybaczyc. To tylko facet ;-):rofl2:

No moj tez jest rozdrazniony jakis.

Ja uciekam na cmentarz tesciowi grob ogarnac troszke cieplo sie zrobilo to cos moge podzialac.

Ja już po wizycie. Patrząc po wynikach i objawach jakie mam to jednak prawdopodobnie PCO... Generalnie na lewym jajniku pusto mimo CLO, na prawym pęcherzyk 20 mm i 17-18 mm. Dostałam zastrzyk z pregnylu (jednak w.tyłek ;-)) i w niedzielę i poniedziałek mamy najintensywniej działać. W przyszłym tygodniu wizyta kontrolna i jeśli pęcherzyki pękną to mam zapisanego dupka... Zobaczymy jak to wszystko bedzie...

natka hmmm czyli w sumie trochę do bani i troszkę nie :|
No dobrze, ale jeśli on uważa, ze to może być PCO to jak widzi dalsze działanie? bo tu by chyba trzeba było zacząć myslec, o badaniu droznosci jajnikow, i jeśli wyjdzie ze to to - udroznic je :-(Sama nie wiem,pozostaje mieć nadzieje, ze Wasze weekendowe staranka dadza rezultat :tak:

To jest tak, że jedną z metod leczenia jest CLO + obowiązkowo pregnyl (nie czeka się na pęknięcie tylko stymuluje się to zastrzykiem) i Ewentualnie duphaston. I na razie próbujemy tak, jak nie bedzie efektu to wtedy będziemy myśleć o innej metodzie :-)
Z jednej strony się cieszę, w końcu pęcherzyki są i bardzo prawdopodobne że po pregnylu pękną (choć pewności nie ma czego dowodem jest moja kuzynka), a z drugiej trochę się załamałam...

reklama
hej natka! Nie jest zle! Piekne pecherzyki a ze na lewym nic nie ma to nawet dobrze za duzo pecherzykow tez nei jest dobrze. Lewy sie pobudzi. ALe na prawym sa trzy jest dominujacy wiec spokojnie,po zastrzyku pekna.

U mnie ze staranek chyba nici,bo chyba infekcjie zlapalam wczoraj mmnie zaniepokoil sluz bo przezroczysty ale z bialymi kropkami nie byly to grudy jakies duze ale kropki bardzije zaczelo mnie troche piec wiec to chyba grzybol. A juz myslalam ze to cholerstwo nie wroci,ale zastanawiam sie od czego antybiotykow nie bralam ale w przychodni korzystalam z toalety ale to na malysza :D no nie iwem. Zobacze do wieczoraj jak objawy sie nasila to clotrimazol w ruch i z przytulanaek nici.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry