• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Staraczki luty 2013

akuku ja jestem alergikiem od urodzenia na slonce, pylki, pierze, kurz i kiedys wczesniej na siersc ale na siersc zaniklo juz. Od malego sie z tym mecze, w zeszlym roku jak bylam u takiej "madrej"alergolog spytala sie mnie gdzie ja widze ta swoja alergie skoro w testach skornych nic nie wyszlo. Powiedzialam jej ze u mnie testy skorne nigdy nie wychodzily tylko z krwi to cos tam odburknela a ja wyszlam i wiecej tam nie wrocilam. Idiotka.
Oli na szczescie zadne alergeny nie wyszly ( miala robione dwa razy ale tez tylko skorne ) wiec na razie mamy spokoj, choc do alergologa wybieramy sie w najblizszym czasie zeby mimo wszystko powtorzyc badanka.

patu$ka pizamka bardzo ladna na prawde :) niczym sie nie rozni, wsadzilam od razu do pralki i jutro bede prac :D
szybko od dentysty wrocilas :) ciesze sie, ze wszystko w porzadku. My tez jakoz z Ł. w tym cyklu malo sie przytulamy ale to w glownej mierze z powodu tego ze czesto sie mijamy bo tu targi tuznowu cos innego i tak jakos nie po drodze :dry:

natka no tylko ja niestety w piatek do pracy :(:(

reklama
nuśśśśka ja tez w piątek do pracy:) tylko ,że ja to z chęcia popracuje w takim spokoju,że za dużo osób nie bedzie:)
ja za to skurne mam na całe ręce:( trawy, zboża,grzyby i większośc drzew... od 1 roku życia byłam na wziewach, jak wyjechaliśmy do Londynu po 15 latach odczulania ,czułam sie swietnie i 2 lata leków nie brałam , a po powrocie do Polski zaraz byłam w ciąży wiec tez leków nie brała choc powoli alergia wracała, w zeszłym roku miałam kryzys i znów mocne leki, teraz tez nie biore choc jak jade do lekarza to na spirometri mi wychodzi przykurcz ;/ a sciemniam że biore leki... ale jakos chce sie przemęczyc bez leków tylko w razie mocnej duszności coś nosze przy sobie

kasiol ja na szczescie zawsze funkcjonowalam bez lekow choc na pierze mam straszne uczulenie, bo na wsi gdzie jezdzimy na wakacje, sa tylko poduszki z pierzem i ja wtedy na kocach spie poskladanych do kupy :|
W tym roku chyba zafunduje sobie specjalna poszuszke na wies :happy2:

wiecie co tak mysle nad tym Naszym spotkaniem, moze by sie udalo ????

Ja też miałam alergię - na roztocza kurzu i pyłki brzozy. Testy skórne wyszły mi w młodości pozytywne, później nic już w skórnych nie wychodziło, a 4 lata temu znowu wyszło, ale z krwi. Ale na lekach nie jestem, nie jest źle, najgorzej na początku maja, teraz już mi katar przechodzi :-) miałam też astmę ale wyrosłam i już od lat nie miałam ataku :-)spotkanie? Ja jestem jak najbardziej za :-)

Tak sie wlasnie zastanawiam gdzie :D i wpadlam na to, ze mozemy spotkac sie gdzies posrodku ze tak powiem zeby kazda z Nas miala mniej wiecej blisko - i pomyslalam o Krakowie :-D

No ja mam do krakowa daleko, dobre 270 km :-( a Patu$ka i Kasiol to jeszcze ze 100 km więcej pewnie więc nie wiem czy akurat Kraków szczerze powiedziawszy :-)

Ja proponuje może gdzieś miedzy Poznaniem a Katowicami :-)

Ostatnia edycja:
Tysia, kasiol dobrze ze sa mdlosci tzn. ze hormon wzrasta.
a co do mdlosci to z Alexem mialam ok. tygodnia ale myslalam ze to zatrucie... A z Vikim mialam mdlosci ze nic jesc nie moglam do 5 miesiaca i wtedy bylam pewna ze corka... Tak wiec teraz czekam na usg...

reklama
A co do alergii to Alex ma tez astme i ataki. Ale puki co nie zauwazylam zadnych konkretnych sytuacji w ktorych go lapie. Bo np. bawi sie z psem na dworze i jest wszystko ok...a innego dnia siedzimy w domu bo np. pada i ma dusznosc. Biega codziennie i tez dusznosci codziennie nie ma.
No nic musze obsewowac. Na pewno przechodzi gorzej chorobh, wirusy, gorzej mu sie oddycha.
A tak to ostanio sie w nocy obudzil z kaszlem juz ostatnim tchem i az go na wymioty bralo, dalam inhalator i minelo.
Bede musiala zobaczyc jak z tymi alergiami, dac jajka zaobserwowac, pozniej zabrac i znowu dac i jak sie powtorzy to ograniczyc jaja maksymalnie.

A z tym zastrzykiem to jak np. Alex dopadnie sie do orzechow i syrop odczulajacy nie zadziala to mam dac zastrzyk, bo jemu puchna usta, a kto wie czy jak wiecej zje.to czy mu jezyk nie bedzie puchl.
Akurat takke reakcje uczuleniowe sa bardzo trudne i trzeba uwazac. Raz sie wafelkiem u kol. Poczestowal myslalam ze smietankowy i po pieciu minutach mial nabrzmiale usta i cale w kropkach.
Pierwszy raz to zauwazylam jakies 3 lata temu , jak mi jednego orzeszka z miseczki ukradl i mu spuchla buzia... Jeszcze auta nie mialam a Victor byl malutki i musialam gnac do apteki po cos na odczulenia ... Jeszcze mu w aptece podalam i pamietam ze kazalam Alexowi do mnie mowic i otwierac buzie...patrzalam czy mu nie puchnie.

A Victor od kilku dni narzeka na oczka.... Mysle ze uczulony na trawe jest :/:/ kupilam krople do oczy i juz go tak nie swedza, nie placze i czerwonych nie mial. A mial codziennie orzez kilka dni... Zawsze jak wracalismy z dworu, wiec albo trawa albo inne pylki..
Moj brat ma takie uczulenie ze co roku na poczatku roku szkolnego i zakonczenie byl chory, katar z nosa i wlasnie oczy... Cos czuje ze Viki odziedziczyl to.

A moja lekarz ta ktora umawiala mnie na bete jak dzis sie z nia widzialam to nic o ciazy sie nie odezwala..wiec w koncu mowie ze wie ze jestem w ciazy ?? A ona noo tak spogladam ale nie chcialam pytac bo roznie bywa. Super babka bo faktycznie tfu tfu jakby cos, nie chcialabym by wszyscy pytali.
Pytala czy mam mdlosci a ja ze okropne a ona tzn. ze dzidzia rosnie wiec sie ciesz :-)
No i powiedziala ze bedzie trzymac kciuki by to nie bylo alergikiem :-) i jako jedyna nie powiedziala ze ma nadzieje ze to dziewczynka :-)
Wiecie ja bym chciala i bym sie cieszyla, ale jak tak kazdy mowi oby dziewczynka to sobie mysle a jak chlopiec to co ??
No tak wiec ja choc w glowie mam same sukieneczki i widze sliczne kitki to staram sie nastawiac ze jednak 3 chlopiec.

Mdlosci mi minely jak bylam u kol. I napilam sie latte :-P
W domu jak znowu przyszly zajadlam je zupa ogorkowa (na ktora mam ochote od miesiecy bo nie pamietam kiedy jadlam )
No ok zagryzlam lodem hahaha

Nie moge sie doczekac jutra :-)
Oczywiscie chodzi mi i tescik Kasiolka :-P

A jesli chodzi o spotkanie to moze chcecie nad lochness ?? Hahaha
Ja z trojmiasta wiec juz wogle nie podrodze nawet jak bede w pl.
Ale jak bedziemy jechac na wakacje i objezdzac inne miasta to nie mowie ze nie wpadne do was na soczek :-P
Hehe
Tak wiec szykujcie sie :-P jak ktoras jeszcze nie zaciazy to bedzie miala szanse sie "poobcierac :-P " hahaha

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry