• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Staraczki luty 2013

Akuku, kasiol Piękne te Wasze dzieciaczki :-)

patu$ka masz rację - jeden plus jest - wykres jest ładny :-) w sumie ciekawa jestem jak tam jutro tempka. Czy spadnie czy nadal zostanie wysoko hmm

nuuuśka
dobrze, że już choć troszkę Ci lepiej :*

Co do wychowania to powiem Wam, że ja urodziłam się jak moi rodzice byli bardzo młodzi. Jak miałam pół roku to wzięli ślub bo dostali na to zgodę biskupa (moja mama była niepełnoletnia). Zawsze mówili, że bardzo ciężko jest jak ma się dziecko tak wcześnie, ale podkreślali też, że gdyby mi lub mojemu bratu też się to "zdarzyło" to na pewno by pomogli. U nas też były nagrody i kary, ale w życiu nie dostaliśmy klapsa, raczej mieliśmy coś w stylu "karnych poduszek" :-D a później jak byliśmy starsi to mówili, że jak będziemy niegrzeczni to np. nie będziemy mogli iść na dwór :P I w sumie moi rodzice twierdzą, że byliśmy grzecznymi dziećmi :-)
zawsze chciałam mieć dziecko w młodym wieku ale jak widać życie zweryfikowało te plany :-(

reklama
Patuska ja jestem bez matury :-P ;-) bo mimo.dobrych wynikow w szkole postanowilam wyjechac :-P
Ja od zawsze wiedzialam ze bede miec szybko dzieci :-)
W wiekszos,i ludzie mysla ze Alex to wpadka, a Alex byl baardzo chcianym dzieckiem . Szczerze czekalam az 18 skoncze :-P
Nie zaluje ze nie mam matury, ja zdawalam na turystyke i chcialam byc stuewardessa jakos tak sis to pisze :-P ale teraz jak mam dzieci boje sie latac.
Tak wiec bylam jedna z najlepszych w klasie a postanowil inaczej, nie zaluje :-)
A ludzie moga sobie gadac.
Jesli chodzi slub bo dziecko to daleko nie siegac. Moj brat i bratowa sa zs soba od hmm jakos 8 lat. jakies poltorej roku starali sie o dziecko, bratowal chodzila po lekarzach, miala torbiela sprawdzali czy nie rak i sie duzo zamartwiala. Obydwoje sie bardzo kochaja z tym ze moj brat jest nerwus a ona oaza spokoju :-) zobaczymy jak bedzie jak sie dziecie urodzi. W kazdym razie slub wzieli cywilny juz jak w ciazy byla, ludzie moga gadac a kto ma wiedziec ten wie ze ciaza nie byla powodem slubu. Choc wiem ze wiele razy sie tak dzieje :-)
A ja i moj J nie jestesmy po slubie,a to dla tego ze moj m (pisze m bo dla mnie i bez papierka jest mezem,partnerem) jest ode mnie starszy i mial juz zone...dlugo na rozwod czekalismy.
Pewnie kiedys slub wezmieny tylko po to zebym miala to samo nazwisko :-)

Ja dostawalam od mamy czym popadlo... Bracia tez mnie bili dla tego teraz nie chce bic dzieci i zeby oni sie bili. Ale czasem nie moge sie skontrolowac... Choc powiem wam ze nie chce byc taka jak moja mama byla dla mnie, ale tez wiem ze my nie dostawalismy lania dopuki nie zaczely sie problemy z moim ojcem... Mama nie miala sily sama z 3 dzieci a my jej nie ulatwialismy.
Ja jestem zdania ze jak najmniej kar a jak najwiecej nagradzania :-)
No i druga sprawa staram sie im dawac takie kary zeby i ja nie cierpiala, bobwiadomo tymbardziej teraz nie jestem w stanie poswiecic im 100 % czasu.
Tak wiec np. nie dam kary na kilka dni tylko na jeden. I np. wole dac kare zeby np. nie grali w gre niz na bajki , bo jak oni ogladaja np. wieczorem to ja mam czas na posprzatnie itd.
Tak samo uwazam ze nie powinno sie karac kilkoma karami jak to niektorzy robia i wymieniaja. Nie ma bajek, gier, nie wyjdziesz na dwor, nie ma slodyczy itd...
Czyli co siedziec i patrzec dzieci maja ?? Hehe
No i ja staram sie kar nie dawac jak np. cos drobnego zrobia tylko mamy karne krzeselko i jak nie dziala to wtedy :-P
A w sklepie dzis bylo powiedziane ze.kupujemy tylko baterie i prosili mnie o autko po 1f ale powiedzialam nastepnyk razem i obydwoje sobie cos upatrzyli i poszli.
Nawst o slodycze nie prosili by kupic wiec nie mam z tym problemow :-)
Ogolnie nauczylam ich by zbierali pieniazki na cos fajnego i ja dluzej :-) i mimo ze glownie pieniazki maja od nas to uzbierali na x boxa :-)
I nawet kiedys jak kupowalismy cos w sklepie i pytal Alex mamo ankupimy lizaki ? A ja mowie Alex a moze sam kupisz za pieniazki ze skarbonki a on do mnie, ze pieniazki ze skarbonki nie sa na glupotki tylko cos fajnego.:-P
Ale sama go tak uczylam wiec lizaki kupilam ja :-)
Dzieci tez wiedza ze slodyczy sie duzo nie je i nawet jak w swieta maja duzo to zostawiaja sobie na pizniej.nie maja problemow z zabkami itd :-)
Moglabym o nich pisac godzinami :-P

Akuku fajnie ze chlopcy znaja swoje miejsce w 'szeregu" nie wchodza na glowe,i rozumieja ze sa kary jak sa niegrzeczni i ze sa nagrody jesli zachowaja sie jak powinni.

Dzisiaj mialam taki sen ze szok. Snilo mis ie ze dostalam okres ale jakis dziwny a ze byl krociutko to Ł kazal mi zrobic test wyszla blada kreska a jak polecialam na bete to bylo przeszlo 4 tysiace :D kurde jaka ja szcsesliwa sie obudzilsm a po chwili czar prysl,to jednak sen:no:

Patuska jaki sen, ja tez tak mialam, nawet porod mi sie snil jak sie staralismy :-P a teraz nic mi sie nie sni zwiazane z ciaza.

Jeju ale mam mdlosci od rana az mnie trzesie :-(

hej dziewczynki :*:*

Dzis nie będę tu długo, bo Ł. poszedł wlasnie z Ola do Kosciola, ja musze tu trochę ogarnąć, potem idziemy do rodzicow na obiad, a potem będę się musiala wziasc za pakowanie i szykowanie na jutro :baffled:

patu$ka a wiesz ze jak ja patrze na ten Twój wykres to mi się wydaje ze owu moglas mieć w 19dc. wiem wiem nie znam się, no ale jakby na to nie patrzeć teraz masz ladna, stabilna temperaturę utrzymujaca się na wyższym poziomie niż wcześniej.
Za to u mnie....no wlasnie. Ł. miał mi zrobić zdjecie, ale tel. mu się rozladowal, wkleje Wam dzisiejsze zdjecie z tym z piątku. Test mega pozytywny, druga krecha czerwona i tlusta, mało tego rano obudzil mnie bol prawego ( ! ) jajnika, pobolewało po prawej stronie, wiec może to rzeczywiście owu ? choć przy takiej temperaturze ? Czy to w ogole możliwe ?

Uciekam myszki, zagladne do Was popołudniu. Milego dzionka :**

tez tak pomyslalam o tej owu,ale chyba to zasluga lutka w ogole poziom progesteronu wzrasta od 21 dc wiec i tempka sie podnosi. Ale czy ja wiem czy jak pecherzyki sie obkurczyly to znowu urosly mimo brania lutka? Zreszta staranek bylo malo,bo a to w poznaniu a to czasu nei bylo,jeszcze Ł noga. I tak wiecie. Ostroznie. Zaznaczylam sobie granice ale wiekszosc tempek ponizej lini podstaowej wiec watpie ze to owu.

W ogoel czuej sie jak przed @ cyce bola podbrzuche jak czasami. jestem nerwowa placzliwa. Pryszczy to mam tyle ze szok. Mma gdzies ten cykl i tak juz sie nic z tego nie urodzi. niech @ przyjdzie w terminie i jeszcze dwa cykle czerwcowy i lipcowy i niech lepiej fasolinka sie zagosci bo jak sobie pomysle e bede musiala przerwac uracje na trzy meichy to ryczec mi sie che,bo nikt ie daje mi gwarancji ze sama z siebei bede jajeczkowac.

nuuska trzymam kciuki z ajutro i za laparo! Bedzie dobrze!

Hej dziewczynki :*
Akuku dobrze, że nie pozwalasz żeby dzieci Ci na głowę wchodziły :-) i mam nadzieję, że już się lepiej czujesz :-)

Patu$ka ale sen... Ale ponoć jak się dużo o czymś myśli to ma to odzwierciedlenie w snach. Choć oczywiście życzę żeby sen się spełnił :-)

Nuuuśka szykuj się , szykuj i nic się mie martw bo będzie dobrze!! :-)

Ja dziś mierzyłam temp po krótszym śnie (ok. 1,5-2h krótszy niż normalnie) i tempka dziwnie wysoko. A to dziwne bo zwykle po krótszym śnie mam odpowiednio niższą hmm ... A (.)(.) to mnie tak bolą że dotknąć nie mogę :/
Lecę do kościoła :-) miłego dnia :*

natka a powtarzalas tescior ???? bo ta tempka az jest zbyt piekna żeby to nie z powodu fasolci :tak:
Co sadzicie o tej mojej tempce ?

patu$ka napisze Ci jutro eska jak już będę w szpitalu, kolo południa będę mieć lapka, jak Ł. zainstaluje netka będę smigac z Wami do końca dnia :>

Nuuska ok bede czekac na wiadomosc. Przestan trzasc tylkiem! A cod o wykresu to twoj chyba bezowu w tym cyklu. Ale nie jestes sama. Ale ja to mysle ze to zalsuga torbieli u Ciebie,

Natka twoj piekny choc przy twoich cyklach kij wie jak dlugo bedzie faza lutealna trwac. Moze max 16 dni bo wiecej nie powinna.

reklama
Nuuuśka nie powtarzałam testu, w sumie to zastanawiam się czy nie uznać tej temperatury za zaburzoną mimo wszystko. Jutro zrobię test, może betę i zobaczymy.
Wydaje mi się, że u Ciebie faktycznie będzie bezowulacyjny skoro nadal nic się nie dzieje. A testy owu wychodzą pozytywnie bo pewnie organizm "przygotowuje się" do owulacji ale przez torbiel nic z tego nie wychodzi. Ale tak jak mówiłam - nie martw się bo po laparo na pewno będziesz miała piękne cykle :-)

patu$ka no ja zawsze miałam długą fazę lutealną, nawet do 17 dni. Ale zobaczymy, może po tej kuracji będzie w miarę normalnej długości. U Ciebie raczej to nie owu bo temperatury faktycznie za nisko w porównaniu z tymi wcześniejszymi. Ale nie martw się bo na pewno następny cykl wróci do normy :-) zresztą po pregnylu nie będzie problemów w pękaniem. A jaką dawkę dostałaś?

Pokłóciłam się z M :-( kurcze, taki dobry humor miałam dzisiaj od rana a teraz lipa :/ jak mnie czasami wszystko denerwuje! Czasami naprawdę wszystkiego mam dosć...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry