• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Staraczki luty 2013

Tysia nie czytalam ale ogladalam film i mi sie podobal. Ja wogle malo ksiazek tu mam . Bede musiala sobie z pl pozamawiac.

Mam pytanie kochane, bo teraz we wtorek bede miala to usg. I wychodzi na to ze w piatek mialabym w pl i co roboc w pl czy nie ? Nie wiem czy mi plec powie, a po co mi drugie usg po trzech dniach jak mi plci nie powie ;? Ehh

Po co mam wydawac 200 sl lepiej zostawic ta kase i zrobic tu usg w np. 17 tyg. Za 70 f a tak to bym musiala.wydac i w.pl i tu jak tam mi nie powiedza.
Ahh juz sama nie wiem co robic.
Bo myslalam ze do pl zajedziemy na koncu i wtedy na pewno bym zrobila ale jwst zmiana planow i nie wiem juz sama jak to zrobic.

reklama
Hej dziewuszki :*
Zaraz śmigam do pracy. Normalnie z dnia na dzień coraz trudniej jest mi zwlec się z łóżka :/ ahh byle tylko do urlopu i może wtedy coś się poprawi...
A wczoraj wieczorem coś mnie gardło bolało :/ mam nadzieję, że nie będę chora...
akuku ja bym nie robiła dwa razy w tyg usg bo w trzy dni raczej nic się nie zmieni. Generalnie to ja akurat wyznaję zasadę że co za duzo to niezdrowo i moim zdaniem nie powinno się robić za często usg, zwłaszcza dopochwowego, bo mimo wszystko to jakieś promieniowanie. Ale oczywiście jeśli są ku temu jakieś wskazania to wiadomo że usg robimy tak czesto jak potrzeba :-)
A swoją drogą kochana, matko- 200zł za usg??? Szok dla mnie że tak drogo ;-)

Miłego dnia :*

heja:)
nuśśśka patuś na moja Kaline Augmentin nie działa, nawet ten dozylny silniejszy ,raz dostała od rodzinnego na gardło a za dwa dni zapalenie płuc i szpital, drugi raz dostała dożylnie w szpitalu i za miesiac choroba wróciła-tam lekrz tez krytykował kolege ze podał Augm... ale wiem ,ze to zależy od dziecka, organizmu... wiec mam nadzieje że na Olcie dobrze zadziała!
tysia nigdy nie mierzyłam, akuku chyba próbowała:)akuku tez nie robiłabym dwóch usg pod rząd, choc maszyny są różne, jedni mają lepsze inni gorsze -lepiej później i konkretnie-może 3 d:)
natka a ja właśnie spac nie moge;/ nie wiem czy przez to słońce czy jak;/ o 5 dzis sie obudziłam i wierciłam do rana;/a jak rolety zewnetrzne spuszcze to duszno u nas ,że umrzeć można;/

ovufreend wskazał ovu w 11 dc -ale przerywaną linią:)
miłego dni dziewczyny:)

hej dziewczynki :*

tysia ona wlasnie dużo w tej chwili nie choruje, ale chorowala bardzo dużo i miała już chyba "wszystkie"skarby swiata :/ Ma rogowacenie przymieszkowe, czy jak kto woli atopowe zapalenie skory ( ale to niestety odziedziczyla po mnie ), 2 lata temu okazało się, ze ma refluks przełykowo-zoladkowy nocny, w tej chwili doleczony nie daje o sobie znac, poza tym niedosłuch - dwukrotny drenaż, we wrześniu jak nic się nie zmieni czeka Nas kolejny, szczęście w nieszczęściu tylko na lewe uszko, bo prawe obudzilo się do pracy. Co jeszcze..wada wzroku ( okularki nosi od roku ), ma krzywy kregoslup i płaskostopie. Nie wiem czy cos jeszcze ale wole już nie myslec :zawstydzona/y: A pamiętam jak bylam w ciąży czytałam ze dieta w ciazy ma bardzo duzy wpływ na zycie dziecka, jego rozwój w przyszłości. Dbalam o siebie jak glupia, wykluczałam rzeczy które podobno były szkodliwe, a i tak nie pomoglo :-(
Wymaz z noska robiliśmy jej po pediatra powiedziała, ze może warto byłoby zobaczyć czy te zawalone zatoki nie maja podloza bakteryjnego, czy to po prostu taki "zwykly katar" no i wyszlo co wyszlo:baffled:szok normalnie. Jakie swinstwa potrafimy zlapac,w glowie się nie miesci.

paulinka a może i dobrze ze tyle Nas zostało ? :) Ja się ciesze, same zaufane osoby, dzięki temu moglysmy się lepiej poznac, i chyba takie grono jest bardzo fajne :tak:

kasiol to dobrze ze w 11 dc :D ja od paru dni nie umiałam zalogowac się na owu :zawstydzona/y:kurcze mam nadzieje, ze ten Augmentin zadziała nie wiem, nie mam pojęcia, bo szczerze chyba nigdy go nie brala :/

akuku ja tez bym nie robila raczej kochana. Jedno usg w zupelnosci wystarczy, nic jak pisze natka w ciągu trzech dni się nie zmieni, a ja tez wyznaje zasade ze co za dużo to nie zdrowo, nawet jeśli jak pisala misia z kwietniowek, ze podobno promieniowanie nie jest szkodliwe i można usg teraz robic nawet codziennie ja bym się chyba troszkę bala.

A wiecie co ? ja się zastanawiam czy te bole brzucha to nie wzdęcia :-D
jedziemy zaraz na zakupy także będę po południu :* miłego poranka :*

Ostatnia edycja:
Nuuska, jejku, ale twoja Olcia się nachorowala .... Szok. Ja całą ciążę objadałam się frytkami i grejfrutami. A tak poza tym to tym na co miałam ochote. Na szczescie poza uczuleniem na mleko krowie (mamy do tej pory chociaz w łagodnej formie) raczej nie narzekam na jej stan zdrowia. Co prawda po tym jak poszla do przedszkola w ciagu 2 m-cy miala 2 razy zapalenie ucha. Teraz ledwo, ledwo obronilismy sie przed anginą. Wczesniej chporowala nam moze raz w roku. Obawiam sie oby te uszy nie wracaly i zeby nie bylo powikłan.
Trzymam kciuki za twoja Ole zeby sie tez szybko wygrzebala z chorób ;)

Akuku, ja bym pewnie na twoim miejscu zrobila wszytskie mozliwe USG. Szkodliwe nie sa, a jeden lekarz moze dostrzec to czego inny nie zobaczy ;)

Powiedzcie jak to jest, jak dni niepłodne to ochota na seks jest. I czas jest. A im blizej dni płodnych to my wiecznie zajęci, G pozno wrca ;/ Cos czuje ze zrobienie dziecka jeszcze trpoche u ans potrwa....

tysia dokładnie:) w niepłodne to jest szaleństwo, a w płodne hmmm;/ jakoś tak juz na siłe;/ a ja w dodatku w ovu jestem bardziej śpiaca i nerwowa,więc czesto są jeszcze fochy:)

Dzien dobry laski.

Akuku ja bym dwa razy w tym samym tyg tez nie robila usg. Szkoda kasy a przez 3 dni nie wiele sie zmieni.

Ja wczoraj zle zaznaczylam tempke,w ogole 3 pomylilam z 5 jak sprawdzalam na termometrze... dzis dopiero sie skapnelam przed zmierzeniem.

Kasiol jum widze po owu :-) dobrze,dobrze widzisz nie mow m bo jak nie wie ze plodne to codziennie dziala hahaha!!!

Kochane ja chce to usg tylko i wylacznie po to by poznac plec, tu mi tak wczesnie nie powiedza,a w pl juz tak I tylko o to chodzi :/

No jeszcze zobacze bo moze tu kobita sie zlituje I powie a jak nie to moze faktycznie zostawie kase I zrobi tutaj w 17 tyg, jak wrocimy z wakacji-prywatnie. Tylko tu jest drozej.
W pl samo usg chyba 140 zl (ten gin ma zajebisty sprzet z Alexem w 12tyg mi powiedzial)
On ma duzo certyfikatow z za granicy I ogolnie dobry jest w tym co robi. Troche zaluje ze chodzilam.do tego drugiego bo on ma gorszy sprzet ale za to super lekarz I wogle.
Wiec teraz moze bym te 4d zrobila w pl..ahh w sumie sama nie wiem. Zobacze co bedzie po tym usg I wtedy zadecyduje :-)

Ide sie myc I z Vikim do lekarza (dr chce go zobaczgc, pewnie w sprawie tych uczulen :/:/)
A Viki wstal dzis o 8.30 a Alex o 9!!!! Szok... Mama twlaczyla Vikiemu bajki a my splaismy do 9.00

Nuska nadal ladna tempka I nadal skacze jak w moim udanym cyklu. Kochana wez nie zgapiaj mojego wykresu co ?? Heh :-) a jak juz to z takim samym zakonczeniem prosze :-)

Milego dnia

Ostatnia edycja:
Nuska chyba Ty sie pytalas jak z Victorka uczuleniem, tak wiec wczoraj mu spuchlo oczko, codziennie daje mu krople do oczu. Ale juz tak mocno jak wtedy mi nie spuchl. Tak wiec jest lepiej, ale I tak nie wiem co to bylo :/ bo jezeli alergia na trawe to caly czas by to mial... Testy zrobimy ale jak bedzie mial 5 lat ...

Dobra obiad wyszykowalam wiec zaraz gdzies mykamy.

reklama
tysia chyba tego sie nie da niestety przewidziec, sama widzisz. Ja staralam sie az chyba zbyt przesadnie a Olcia od poczatku bardzo chorowita byla. Baby ktore wszystko maja gdzies pija , cpaja i bog wie co jeszcze robia rodza zdrowe dzieci. Gdzie tu sprawiedliwosc ? Bede dzis rozmawiac z mama, bo zeby bylo zabawniej wczoraj na wies Ola z tesciami jechala i z drogi praktycznie ich zawracalam zeby antybiotyk inny zabrali. Mam nadzieje, ze to jej pomoze, bo czasem na prawde juz mysle za co ja to spotyka choc wiem ze niestety nie zawsze mamy na to wplyw :zawstydzona/y:
A co dni nieplodnych i plodnych to chyba wszedzie jest tak samo. Nam wiecznie dp wypadaja na popoludniowkach i co ? i ja czekam do polnocy albo i dluzej na Ł. jak wroci z pracy i wieczne gonienie sie i stres :no:

akuku ja wcale nic nie zgapiam :P ona sama tak :-) ale jakby to mialo zalezec ode mnie to mogloby tak byc do samego konca :-p
Dobrze ze z Vikim juz lepiej,co do alergii mnie tez dzis podsuneli pomysl, ze ten katar moze byc alergiczny wlasnie bo to cos dziwne na ta pore roku takie zawalone zatoki :-(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry