• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Staraczki luty 2013

Dziewczyny piszecie, żeby się nie nakręcać, nie zwracać uwagi na wykres, a to nie jest możliwe:) Nawet jakby wykresu nie było to byle zakłócie i już pojawia się nadzieje. I warto żyć tą nadzieją chociaż przez te głupie kilka dni w cyklu:) Uwierzcie mi, bo ja na tą nadzieję czekam i liczę dni:) Lepsza jest łudzenie się nawet niż ta pustka, która mi towarzyszy przez cały cykl. Jedyne co mi pozostało to podkradać co rusz Waszą nadzieję i wyczekiwać razem z Wami czy się udało. Wstawać rano i pierwsze co włączyć kompa, żeby zobaczyć jak tam Nuuśkowa tempka, a potem będzie tempka Kasiol, a potem Natki i Patuśki. Ale przyjdzie październik i będzie też MOJA:)))))))

reklama
Pewnie, ze tak :) Warto zyc nadzieja zawsze ! Bo innego niż ona Nam pozostaje ? :tak:Będzie dobrze, zobaczycie już niedługo żadna z Nas nie nedzie musiala patrzyć na wykres :happy:

Smigam spac, padam :/ Slodkich snow :***

paulinka ja już mysle o jutrzejszej i jednego czego się boje ? - tego ze rozwali się jak ostatnia :-(

Hej, my bylismy na spacerku I dopiero co dzieci polozylismy, tzn po 21 , zjadlam kolacje I teraz ide spac :-)
Nie pisalam wam chyba, ale dostalam.od lekarza masc dla mnie na te plamy, powiedziala ze miala takie same na twarzy co ja mam na szyji I miaka to w ciazy wlasnie, a tydz. Temu tez miala pacjentke ktora miala idnetyko jak ja na szyji I albo to jest hormonalne albo zapalenie skory, wiec mam masc I mam smarowac.

A dla Alexa dostalam krem /plyn do kompieli w jednym ba atopowe zapalenie skory... Bo nie wiem czy wam pisalam alex na 99% mam AZS...

Zmykam spac, bo jutro od rana czeka nas park zabaw, w piatek truskawki I wieczorem robie torta I inne jedzonko urodzinkowe.

Nuska trzymam kciuki za jutrzejsza i kazda kolejna tempke :-)

Milych snow :-)

paulinka wiem co czujesz, bo sama miałam problemy z cyklem i wiem, że wtedy jest totalna pustka. Choć powiem Ci, że brak nadziei wtedy znosiłam lepiej bo wiedzialam że nie żadnej szansy. A teraz? Niby cykle ok więc jakaś nadzieja jest a i tak przychodzi @ i z nią jeszcze większa depresja..

Śmigam do pravy, miłego dnia dziewuszki :*

hej:)
natka ja mam cykle prawidłowe i też mi sie nie udaje, ja mysle bardziej ,ze to wina pecha, bo zawsze cos tam nam wyskoczy...ja bardzo chciałam ,zeby mi jakies leki przypisali ale nikt nie widział potrzeby-więc czekam aż los sie nam odmieni:)
w tym miesiącu oczywiście też-jedyny dzień bez staranek a ovufr. dziś zmienił mi ovu z 11 na 12 dc:)wiedziałam ,ze jak jeden dzien pouścimy to własnie ten z ovu:)choc mam jeszce nadzieje ze jutro znów zmieni zdanie bo ja stawiałabym na 13 dc-po objawach:) zresztą -czy to ovu czy nie ovu nie tylko od tego zależy powodzenie-sprawdziłam na sobie:):):):)
paulinka a musisz do tego października czekać ? może tak już zacząć staranka:) bierzesz tylko antykoncepcyjne:)??? ja po sobie załuje ze tak późno starałam sie o drugie dziecko, że radze wszytskim robić to odrazu:)
dziewczyny ja mysle,że mierze tempke jeszcze przez 5 dni a dalej daje spokój, tzn zmierze co drugi dzien-a to dlatego-ze moje wykresy są przewidywalne :)a za bardzzo sie stresuje te 2 tygodnie po ovu :)ostatnio na wakacjach mierzyłam tak troche o innych porach ale widziałam że tempka spada... teraz mysle ostatnie pomiary:)

Tak biorę tylko anty, ale nie bardzo chcę przerywać, bo po 3 miesiącach to mi cykli może nie uregulować. A wtedy sześć cykli od nowa... Więc się boję. A co do wczesnych starań to jak najbardziej się zgadzam:) My chcieliśmy mieć dzieci rok po roku, więc podjęliśmy decyzję o kolejnym kiedy Mikołaj miał 5 miesięcy. Mimo, że ja przecież miałam pierwszą cesarkę. No a tak wyszło, że jak będzie dwa lata różnicy to się będę mego cieszyć:) Niestety nie zawsze jest tak jak chcemy....

Paulink a podobno zaraz po pierwszej ciazy jest sie bardziej plodnym :-P
U mnie sie sprawdzilo bo zaczelismy sis starac o Vikiego w kwietniu a w maju juz zaszlam w ciaze. Chcialam dziecko ze stycznia a ur. 5 luty :-P
A o 3 dwa lata staran...
I bede miala 6 I 4 lata roznicy miedzy starszakami a najmlodszym maluchem.
Duzo...
Ja wiem ze.moj starszy o 5 lat brat zawsze byl dla mnie za duzy...
No ciekawa jestem ale zrobie wszystko by moje dzieci mialy do siebie szacunek I sie bardzo kochali jako rodzenstwo.

Kasiol mozesz wcale tempki nie mierzyc :-P

Nuska where are you ?? Chce zobaczyc Twoja tempke.

U nas dzis jednak plaza bo za cieplo na landmark :-P
ZA CIEPLO W SZKOCJI!!!
Dzis jednak bede madrzejsza I nasmaruje dzieci no I chyba zostana w koszulkach.
Jakies jedzonko sie zrobi I lecim.

Zaraz spagetti przygotuje na obiado kolacje.

Dziewczyny ja chyba jednak pojde do tego gina w pl, on mi w 12 tyg. Powiedzial ze Alex to chlopak.
No nie moge sie doczekac az sie dowiem :-P
Nie wiem juz sama. Zobaczymy.

Milego dnia

masz racje,trzy miesiące szybko zleci :) jak Kali sie urodziła ,też juz myslałam o dziecku ale dopiero co prace znalazłam... taki los, a póżniej mieliśmy stresy i problemy, jak sie skończyły to zaczeły sie problemy z zajściem...nie zamsze mamy tak jak chcemy;/
a ja na jutro urlop wypsiuje:) pora wracać do pracy:)

Dziewczyny, czy moglybyscie wesprzec inicjatywe uporzadkowania zycia wczesniaczka po narodzinach?
Chodzi o to, by dziecko takie mialo uporzadkowany harmonogram badan, kontroli i badan po wyjsciu ze szpitala, bowiem niestety na dzien dzisiejszy rodzice rzucani sa gleboka wode i musza sami sie dowiadywac, biegac, by taki dzieciaczek dobrze sie rozwijal, a to wymaga specjalistow i jesli nie jest dobrze zorganizowane, to latwo o pominiecie czegos i tym samym prZeoczenie jakiegos problemu w rozwoju...
Poprzyj nas
Z gory Wam dziekuje :)

reklama
witam :-D
jutro piateczek :-D:-):-D:-)

ale się rozpisałyście....

Nusska, ja caly czas mocno trzymam za ciebie kciuki.

Popieram ze najlepiej starac sie o drugie dziecko zaraz po pierwszym, ale nie zawsze tak sie da..... My musielismy uregulowac pewne kwestie, ja zmienilam prace, zalatwilismy kredyt na dom i dopiero tak w miare ogarnieci zyciowo moglismy w koncu zaczac staranka. No i widac za bardzo chcemy bo to juz 6 cykl.... Ale musi sie udac ;)

Paulinka, nie musisz nam podkradac nadziei, po to ejstesmy żebys czerpała pełnymi garściami ;)

Wracam do pracy, bo zaraz 10 a ja poki co tylko kawe wypilam ;) Ale dzis jaka pogoda taka ciężka .... Wy tez sie czujecie jakby was samochod przejechal :baffled: nie lubie tak....:dry:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry