• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Staraczki luty 2013

reklama
paulinka mam nadzieje, ze wizytka bedzie udana. Baaa, nie ma innego wyjscia ! :tak:

patu$ tak jak napisalas nowy cykl :) mam nadzieje, ze w koncu udany.
"wsiowe" powietrze musi pomoc, w koncu na wsi ludzie maja duuuzo dzieci jak to ostatnio mi Ł. powiedzial :wściekła/y:

Nuuśka kochana teraz to już wszędzie mają mało dzieci:) W mojej uliczce jest jedna rodzina z czwórką dzieci. Reszta ma przeważnie 2:) Hehe kurcze średnią zaniżam:)

paulinka heh wiem wiem, ale kurcze az sie czasem zastanawiam sie co tu jest nie tak ze tam gdzie nie trzeba to dzieci az nadmiar a tu kurcze ani me ani be :no: co do termometru - ja rowniez mam taki sam, i tez kupowalam na allegro :-)

A czy wierze w planowanie plci ? hmmm ciezko powiedziec, ale na pewno cos w tym jest, chox w Naszym wypadku chyba to nie jest istotne, wazne zeby byla dzidzia :) Ale wiem ,ze niektorym sie udawalo :tak:

paulinka dla mnie to kompletna bzdura,nie wiem jak mozna w to wierzyc?

Na kwietniowkach napisalm jak to jest z ta plcia

płeć dziecka zależy od tak zwanych chromosomów płciowych ;

komórka jajowa kobiety ma zawsze chromosom X , natomiast plemnik X lub Y ;

gdy szybciej do komórki jajowej dotrze plemnik z chromosomem X , powstaje wówczas para chromosomów XX i płeć żeńska;
a jesli do komorki jakowej dotrze szybciej plemnik z chromosomem Y, powstaje wowczas para chromosomow XY i plec meska

Wiec jesli sie komus udalo to chyba raczej czysty przypadek niz zapalnowanie (np. kochajac sie przed czy po owu)

jeśli w wyścigu plemników szybszy okaże się ten z chromosomem Y , powstaje para XY i z tego układu narodzi się dziecko płci męskiej.

a ja uważam ze jest to mozliwe, przykład? znajomi planowali każde dziecko, jak ktos jest zdrowy , nie ma problemów z hormonami, to Wieksze PRAWDOPODOBIEŃSTWO CÓRKI jest jak staranka tylko przez ovu,a na syna w trakcie...
znajomi mają już 4 dzieci i każde wiedzieli kiedy co i jak:) ale oni to są bardzo wtajemniczeni w swoje ciała:) żyją "zgodnie z nautrą" nawet dzieci nie szczepią...
a znajoma druga, walczyła o pierwsze dziecko długo, i w koncu sie udało na syna, a później postanowili od razu się starać, i w miesiacu w którym był jeden raz staranek i to w 5dc zaszła w ciąże-urodziła córe:) a jest pielęgniarką i nie uwiezyłaby gdyby to jej nie dotyczyło:)
mój gin co prowadził mnie z Kaliną tez mówił o terminach staranek na córke i syna, a ma 60 letenie doświadczenie:)teraz jest już na emeryturze

patuś tempke masz dobra nie amsz sie co martwić na zapas:)

Ostatnia edycja:
Moze i to jest mozliwe,ale ja tam sceptycznie do tego podchodze. Dla mnie to egoizm lekki. Bo chyba neiw azne jaka plec? Wazne zeby bylo zdrowe silne i kochane a nei ze syn jest beeee albo corka beeee.

reklama
Patuśka kochana tą wiedzę to ja mam:) W każdym liceum tego uczą:) Chodzi bardziej o to jak zwiększać szanse na to, żeby właśnie plemnik z danym chromosomem dotarł pierwszy. No i to, że plemniki z chromosomem X są wolniejsze, ale żyją dłużej, a Te z Y są szybsze, ale szybciej też umierają jest udowodnione. Dlatego kilka dni przed owu dziewczynka, w owu chłopak:) Jak facet ma idealne parametry nasienia to może się sprawdzić, a jeśli ma problem z żywotnością czy poruszaniem się to du... blada. Poza tym zawsze wśród plemniorów wyjątki się zdarzyć mogą i będzie jakaś szybka dziewuszka albo żywotny chłopaczek. Tak więc nie zawsze to działa( chociaż u nas się sprawdziło- dwa serduszkowania- dzień przed owu i w dzień owu- i mamy chłopaka). Bardziej chodzi mi o to, że podobno większe znaczenia ma dieta... No i tu też by się zgadzało, bo moja dieta jest bardziej "chłopcowa". A że ja jakby nie patrzyć chciałabym dziewczynkę, bo bardzo mało ich u nas w rodzinie i różu jestem spragniona, czesania kiteczków, ubierania sukieneczek. Jeśli teraz panna się nie uda to raczej nie doświadczę już w życiu bycia mamą dziewczynki:( Bo więcej dzieci nie planujemy. No i się zastanawiam czy warto chociaż na jakiś czas zmienić dietę w pierwszej fazie cyklu i wspomóc naturę:)A jak będzie chłopak to przynajmniej będę wiedzieć, że to bujdy na resorach no i cieszyć się będę z kolejnego kawalera:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry