• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Staraczki luty 2013

kasiol tak zrobie :tak:

patu$ a masz dobrego stomatologa ? pamietam jak kiedys pouczano mnie co moze wydawac sie smieszne ze powinnam wyleczyc zeby zanim zaczne sie starac o dzidzie, bo bakterie zawarte w jamie ustnej wedruja ze slina po Naszym organizmie i rowniez moga powodowac niemoznosc zajscia w ciaze :zawstydzona/y: a ja mam te chore osemki i czasem zastanawiam sie czy to nie ma wplywu ;/

reklama
Tak mam dobrego stomatologa. I wlasnie dlatego wyrwalam te dwa zeby zeby juz ich nie leczyc bo iwem ze zeby leca w pierwszej kolejnosci w ciazy bo dziecko przechywtuje duze ilosci wapnia i wtedy nasze zeby sie oslabiaja.

A o niemoznosci zajscia w ciaze nie slyszalam,zeby zeby mialy wplyw. Mowiono mi ze migdalki ropne maja wplyw i co usunelam i i tak ciazy nie ma.

Nuuuśka rób tak jak ginka Ci kazała, choć powiem Ci że pierwszy raz spotykam się z tym żeby badać tak późno. No ale widać co lekarz to ma inną teorię.
To możesz wypić kawkę :-)

A wiecie co Wam powiem? Ja w tym cyklu nie biorę już zadnych witamin- pisałam Wam o tym? Przeczytałam gdzieś (w gazecie jakiejś) że zbyt dużo witamin też może utrudniać zajście w ciążę. Zobaczymy czy to coś pomoże choć nie jestem specjalnie optymistycznie nastawiona na ten cykl bo tempka do bani.

Ostatnia edycja:
natka no wlasnie :sorry2: a jak Ty bys zrobila ? zastanawiam sie nad tym, bo przeciez co to za sens badac hormony po @ jak wszedzie informuja ze pomiedzy tym a tym dc. Dzis babeczka w laboratorium tez mi to potwierdzila zreszta.
Sama nie wiem co o tym myslec. Chyba ze zbadam jutro i tyle :blink:przepraszam ze ja tak truje, ale kurcze nie ma sie kogo poradzic a Wy jestescie dla mnie wykladnikiem wiedzy. Jak juz mam placic to za cos konkretnego bo sama bym chciala wiedziec jak hormonki sie klaruja, w 6dc nie wiem jaka bedzie roznica :blink:

Ostatnia edycja:
Nie wiem sama co bym zrobiła. Ostatecznie można zbadać dwa razy (choć wiadomo że to znowu dodatkowa kasa...) ale chyba najlepeij zrób tak jak ginka zaleca bo później będzie Ci robić problemy ze nie sluchasz zaleceń..
Hmm dziwne to wszystko...

Edytowałam poprzedni post.

Witam ;)

Nuuuska, dziwne ze kazala ci zbadac hormony w 6DC jak wszedzie pisza ze ma być badanie miedzy 2 a 4 DC :confused::confused::confused: Pytalas ja dlaczego?

Na twoim miejscu zrobilabym tak jak kazala.

Kasiol - ładny wykres ; )chociaz chyba nie tak ładny jak poprzednie?

Natka - u ciebie tez temperatura ladnie w górę ;) super. Co do witamin to nie słyszalam zeby nadmiar utrudnial zajscie w ciaze, ale jak bierze sie witaminy czy inne wspomagacze to siłą reczy czlowiek sie nastawia. mysli i co za tym idzie blokuje sie psychicznie.
Odstawiamy witaminki i odstawiamy myslenie ;) Trzymam kciuki zeby to u ciebie pomoglo.

natka dobrze, ze odstawilas :) ja kiedys bralam tego wiecej, teraz skupilam sie tylko na wiesiolku, Castagnusie,foliku i magnezie. Wydaje mi sie, ze raz na czas przyda sie ogolne oczyszczenie ze tak to nazwe :tak: u akuku sie sprawdzilo :-)

tysia dzis rano kiedy z Nia rozmawialam powiedzialabym ze chcialabym teraz zbadac, a ona mi na to - ze za wczesnie, zebym zbadala zaraz po skonczonej miesiaczce. W sumie wiecie co, mowi sie, ze powinno sie badac tak i tak, ale jezeli na wyniczkach sa normy dla poszczegolnych dni cyklu to chyba nie ma to wiekszego znaczenia prawda ? teoretycznie prolaktyne i progesteron tez powinno sie badac w okolicach 21dc a ona mi kazala na raz wszystko i wiekszosc osob rowniez ma tak badane hormonki. Zrobie jak kazala, a w srode spytam sie jej jakie to ma wedlug Niej znaczenie :blink:

dokładnie:)cykle tez mają różną długość wiec dla jednych 4 dc to co innego w organizmie i hormonach niz dla innych...a nuśśka nie masz 28 dniowego cyklu:)
tysia, w tym cyklu zuciłam Castagnusa, moze dlatego taki inny:)brzuchol a raczej jajnik pobolewa jak zawsze w tym czasie wiec nie miłe to ...;/a moje cykle są ładne :) bo jak twierdzi gin ze mną wszystko ok:);/we wrzesniu bada sie m.

To nie są normy dla poszczególnych dni cyklu tylko dla faz: folikularna, okołoowulacyjna i lutealna. Przynajmniej ja tak mam na swoich wynikach :-)

A co do witamin to ja brałam zestaw dla kobiet w ciąży i starających się. Teraz nie biorę nic :-) znaczy od dziś duphaston ale to nie witamina hehe :-D

reklama
natka ach no tak, ale faza to faza i folikularna na pewno w poniedzialek bedzie jeszcze trwac wiec nie bede juz sie tym martwic :tak: tak tak ja tez biore jeszcze te witaminki dla starajacych sie, dowiedzialam sie ze jod, ktory jest w Nich zawarty nie wplywa wcale jak co poniektorzy twierdza na tarczyce wiec powinno byc ok, ale mysle, ze od jutra przestane lykac folik osobno, bo kazali mi brac podwojna dawke, a w witaminach dla kobiet planujacych jest przeciez zawarty wiec wydaje mi sie, ze to w zupelnosci wystarczy :happy2: trzeba sie troche oczyscic a nie wiecznie "nacpanym " lekami chodzic :wściekła/y:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry