• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Staraczki luty 2013

Ja folik mam dawac Ł. i sama brac w sumie dawno juz go nie lykalam. Ale tyle sie czyta o tych suplementach ze to pic na wode... Im wiecej czytam tym mniej wiem. Kazdy ma inne zdanie. W aptekach wciskaja co popadnie bo maja z tego zysk...

Wiecie co powiedzialam mojej mamie o IuI i wcale zachwycona nnie byla jakbym sie spodziewala. Wyskoczyla mi z pytaniem to in vitro jest? Mowie jej ze nie. I tlumacze o co kaman, A ona to prawie jak in vitro nie podoba mi sie to. Kiedys kobiety zachodzily i rodzily bez problemow a teraz stale cos. A myslalm z ejest za in vitro i wspomaganiem rozrodu. Noz awiodlam sie dlatego tez nikomu wiecej nie bede mowic bo jeszcze palcem mnie wytkna a nie daj Boze zeby moj ksiadz po sasiedzk sie dowiedzial to na bank wyklnal by mnie z ambony! A sam ma 4 dzieciakow:szok::baffled:

A i zapomnialam Wam napisac hsg bede miec normalnie pol godziny, ale nei wiem ktora metoda? ale chyba kontrast i rentgen bo lekrz cos mowil ze jak im sprzet nie nawali znowu to zrobimy. A Usg napewno maja sprawne bo z niego korzystalam nawet ostatnio.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Patu$ szkoda że mama tak zareagowała i Cię nie wspiera... Ale najważniejsze że macie z Ł. siebie i razem nawzajem się wspieracie.

Co do hsg to ja się totalnie nie znam..
A widzę że niedlugo macie rocznicę :-) obyscie dostali prezent w postaci dwóch kresek :-)

Patuska, przykre ze bliska osoba mówi takie rzeczy.... Ja nikomu nie powiedzialam ze sie staramy, zeby unknac komentarzy.

Ja dzis zamówilam testy ciążowe na Allegro - w sumie 10 szt. W przyszlym tyg powinny dojsc.

EDIT: wlasnie zalogowalam sie na maila. O godzinie 12:24 kupiłam testy, od razu zaplacilam przez PayYou, a 1,5 godziny potem dostałam maila ze moja przesyłak została wyslana :szok::-):-):-)

Ostatnia edycja:
Wiecie moi rodzice sa starej daty i oni chyba uwazaja ze my nei umiemy zrobic dziecka, No fakt oni maja az 6 ale tez zadne nie planowane tak dokladnie.

Oni uwazaja ze na wszytsko przyjdzie czas. I ze za wczesnie na dziecko. Na razie maja male wnuki to maja sie kim cieszyc. Mama sie zawsze interesowala kazda wizyta i w ogole tylko ja uslyszala o IUI to tak jakbym nie iwem o zapladnianu krow pomyslala,albo cos. Jestesmy katolkiam moze ja za czesto do kosciola nei chodze mimo ze pod nosem,ale wierzaca jestem moi rodzice zas non stop do kosciola i fakt nasza wiara nie popiera tego typu rozwiazan ale chyba kazde dziecko to Dar Bozy.

patu$ przykro mi ze mama tak zareagowala, ale tak jak piszesz - Twoi rodzice sa innego pokolenia, rodzice Ł. tez dziwnie na to patrza, bo im wydaje się to przecież takie proste zrobić dziecko.
Wazne ze macie siebie jak napisala natka , najważniejsze ze jesteś Ty i Ł., wspieracie się, Kochacie i to jest najważniejsze :* A cala reszta jest nie wazna. Wiem, jak ważne jest wsparcie ze strony najbliższych, ale czasem po prostu musimy radzic sobie sami i tu ujawnia się Nasza sila i wola walki.
Medycyna tak poszla do przodu, ze możliwość IUI i to jak w Twoim przypadku refundowanej jest na prawde wielkim szczęściem i nie ma tu się do czego przyczepić, ani nie być zadowolonym, bo to cud poczecia, a w jaki sposób się to stanie nie zawsze staje się priorytetem.
Ja wierze, ze u Was mimo wszystko nie będzie to potrzebne, wierze ze poradzicie sobie do października sami !!! :-)

U mnie dziś pojawila się szansa hmm...zaraz Wam opowiem.
Kiedys swego czasu kiedy zaglebialam się w temacie KLN znalazłam u Nas w Katowicach dość popularna Klinike, ze swietnymi specjalistami, ale ceny straszne . Powiem pas z wiadomych powodow. Dzis kolezanka w pracy powiedziała mi, o pewnym lekarzu jak się okazuje to wlasnie jeden z lekarzy pracujących w owej Klinice, który przyjmuje w jej miescie, ma tam gabinet prywatny, wiele kobiet go chwali, ponieważ jest specjalista w leczeniu nieplodnosci oraz endokrynologiem a endo ginekolodzy sa już coraz wieksza rzadkoscia. Cena wizyty wraz z usg u Niego w gabinecie to koszt 100zł. Wielu parom pomogl już w zajściu w ciaze, kolezanka powiedziała mi to w związku z tym ze babeczki z którymi pracuje jej mama, po dosłownie 2-3 cyklach leczenia z Nim po wcześniejszych latach staran zaszly w ciaze.
No i nie wiem teraz co począć, co zrobić. Wiem,ze zycie jest po to, żeby probowac, szukac, bo ilu lekarzy tyle opinii, a na specjaliste z sercem na prawde ciężko trafic.

Zespół – Katowice – gyncentrum.pl tu strona tej KLN - facet nazywa się Dariusz Mencik, dodam jeszcze ze jak się okazało jest ordynatorem Szpitala Polozniczego w Mikolowie ( miescie niedaleko Nas ).

dr n. med. Dariusz Mercik opinie - ginekolog, endokrynolog Katowice - ZnanyLekarz.pl

a tu cennik z tej KLN - Cennik usług Gyncentrum – Katowice – gyncentrum.pl szczerze ? ceny takie same jak u tej gin u której teraz bylam.

Nuuuska to moze warto sie umowic?Zapowiada sie obiecujaco? Ale moz edz do neigo ze swiezymi hormonkami wtedy bedziesz wiedzie cna czym stoisz i od razu zacznie dzialac

Patu$ka ma rację, jeśli iść do niego to najlepiej z aktualnymi wynikami. Myślę że warto spróbować każdej możliwości, a nuż się uda :-) ja bym zaryzykowała, zwłaszcza że mam większe zaufanie do ginekologów mężczyzn (zresztą u kobiety nigdy nie byłam i na razie nie zamierzam iść, ale kto wie- może kiedyś zmienię zdanie) :-)

reklama
No wlasnie czasem powiem Wam zastanawiam się czy moja awersja do ginekolożek nie wynika wlasnie z faktu ze to kobiety. Cala ciaze z Ola, i po ciąży również kiedy mieszkałam z Bytomiu leczyłam się u faceta - swoja droga swietnego fachowca, delikatność po pierwsze, po drugie czułam się zaopiekowana od początku do końca, wiedziałam ze mogę liczyc na tego człowieka w każdej porze mimo ze powiedzmy sobie szczerze - smarkula 18-letnia byłam.
Teraz ta ginka, hmmm...wydaje się bardzo sympatyczna ale już pojawilo mi się ale - z hormonami i stymulacja bo po co mowi o tym, skoro wie ze mam owulacje przecież. Zauwazylam ze kobieta do kobiety podchodzi z duza rezerwa wręcz ignorancja w wielu wypadkach, a mężczyzn bardzo często ce****e konkretność, dokladnosc i rzetelność przede wszystkim.
Wiekszosc z Was chodzi do mężczyzn - wiele znajomych mi kobiet również. Jeśli wizytka kosztuje 100zł z usg to na prawde nie drogo, w Klinice z tego co widziałam pierwsza wizyta z usg partnerska 200zł, kazda kolejna 80zł a z usg - 130zł wiec tyle samo co u teraźniejszej gin a roznica sadze jest duza. Facet z tego co wyczytałam jest prezesem Fundacji z tej Kliniki, dlatego wlasnie zastanawiam się bo hormony będę robic tak czy siak tylko czy uderzać z Nimi do Niego, czy zaryzykować kolejna wizytke u nowej gin.
Kurcze powiem Wam, ze im dluzej patrze na to wszystko tym jestem coraz bardziej przekonana ze "baby" na prawde sa jakies inne :wściekła/y::wściekła/y:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry