reklama

Staraczki na Wyspach

Osinka przykro mi, że tym razem się nie udało:sorry2: wiem jak to jest człowiek się nakręci jest przekonany ze napewno się udało, a tu przychodzi wstrętna @ i ręce opadają.... Przytulam Cię mocno.....
Noelka no w końcu!!!:-D dzięki za fluidki starałam się nałapac jaknajwięcej zobaczymy czy będzie efekt:-p
Aga fajna ta podusia, synek na pewno sie ucieszy:tak:

U mnie oczywiście bez zmian, test wciąż jest taki sam, dziś mam termin na @ ale jak narazie cisza..... czekamy dalej;-)

reklama
Roxi kochana jestes!!

po cichutku sie ciesze:) nadal trzymam kciuki i zaklinam Kruszynke by byla silna i wytrwala te krotkie 9 miesiecy w Twoim brzuszku :-p (cisza!!! ja nic nie napisalam)

Roxii mam nadzieje, ze @ nie przyjdzie..Tak mi przykro, ze testy na razie pokazuja jedna kreche:( no, ale poki nie ma @ jest nadzieja, a poniedzialkowa bete wszystko wyjasni..Trzymaj sie dzielnie juz niedlugo.

noelka mnie to dziwi, ze co lekarz to opinia..jeden mowi, ze krwiak sie zmniejszyl drugi, ze zmienil ksztalt zwariowac z nimi mozna..najwazniejsze, ze dzidzia rosnie zdrowo:) Uwazaj na siebie w tej pracy

Zuzia do pazdziernika nie jest tak daleko, co ja mam powiedziec jak lekarz kazal mi zadzwonic dopiero w styczniu jak dostane @, a pielegniarka powiedziala, ze mozemy sprobowac w grudniu..Jak juz zrobia Ci usg to wyciszanie zaczniesz tego samego cyklu ok 21 dnia chyba, ze bedziesz miec kiepskie wyniki to wrzuca Cie na krotki protokol jak mnie..

aniolkowa a taka krotka miesiaczke mialas juz zanim zaczelas pic ziolka? ja poki, co postanowilam sie tym nie przejmowac, zobacze jak bedzie wygladac nastepna..

A ja dostalam dzis list z kliniki, z ktorym mam isc do gp..w liscie jest prosba, zeby mi dali recepte na Norethisterone. Zabawne to jest dla mnie..oni w klinice nie mogli mi wypisac tej recepty? A w ogole to strasznie sie pospieszyli..te tabletki bede brac grudzien albo styczen a juz mam isc po recepte..no, ale niech im bedzie. Słyszalyscie w ogole cos o tych tabletkach? Czytalam, ze opozniaja miesiaczke. W jaki sposob te tabletki maja mi pomoc w stymulacji? mam je brac pod koniec cyklu przez tydzien, a nastepnie 2 dnia cyklu zaczac stymulacje

Czesc dziewczyny, dzieki za poprawienie mi samopoczucia, jestescie kochane :tak:

Osinko i Zuziu, u mnie to juz bedzie 5 miesiac staran, powiem wam, ze tez czuje sie zniechecona, tymbardziej ze to staranie o pierwsze dziecko i czasem zdarza mnie sie pomyslec ze strachem, ze moze z nami cos jest nie tak i to bedzie skomplikowane i dlugie. Oby tak nie bylo, bo tu nasze staraczki przez tyle nerwow i rozczarowan przechodza. To w sumie 5 miesiac wiec jeszcze mamy czas na probowanie silami natury. Dlatego wszystkim nam tutaj zycze wiele wytrwalosci, nagrodzonej dwoma kreskami na tescie.

Roxii, kochana nie mysl jeszcze negatywnie, wiesz ja sie nie znam, ale skoro masz 2 kreski na owulacyjnym to chyba nie jest bez przyczyny, cos to oznaczac musi, jakis tam cien cienia jest. Wiec badz cierpliwa, mam nadzieje ze to dobry zwiastun i Wam sie tym razem udalo. Pamietaj, ze masz tu u nas wsparcie bez wzgledu na wszystko.

Noelka, ach ten glupi krwiak, dbaj o siebie i nie daj sie za mocno eksploatowac w pracy. Dzieciatko rosnie a to najwazniejsze. Musisz byc dobrej mysli. A na mdlosci slyszalam ze imbir jest skuteczny, w postaci herbatki, lub swiezy korzen zaparzony wrzatkiem z dodatkiem cytryny. Czytalam tez na innym forum, ze zanim wstaniesz powinnas zagryzc sucha kromka chleba i popic woda, zjesc powoli i dopiero wstac, najlepiej przygotowac wieczorem zeby nie wstawac rano. Ponoc szklanka wody z cytryna tez pomaga. Tyle tych sposobow :) warto probowac, moze niektore ci pomoga.

Ostatnia edycja:

Agnieszka.kk
to sie synek ucieszy!! i pewnie bedzie sie bawil pierwsze 2 godziny, a potem rzuci zabawka w kat :-D jak to dzieciaki...
Osinka synek na pewno się ucieszy a i myślę że po 2 godzinach nie rzuci tego w kąt bo ta poduszka ma służyć do spania raczej a nie do zabawy tym bardziej że teraz śpi na starym żółwiu który już ledwo zipie a ta poduszka będzie świetnym zastępstwem.

Roxii &&& czekamy cierpliwie :tak:
miśka nic nie kumam może dziewczyny pomogą...

Kupiłam rano to ciasto z Lidla francuskie i upiekłam rogaliki,wyszły pyszne,ciasto rewelacja a roboty bardzo mało,polecam:)

Dziewczynki nie wiem co się dzieje, mam bóle takie jak przy @ i w ogóle czuję się tak jakbym ją miała, ale nie ma nic... dziewczyna z innego wątku zasugerowała, że jak biore progesteron to moze on hamować nadejscie @, wiecie coś na ten temat????? Nie wiem co mam robic, czy odstawic te leki czy czekac na betke w poniedziałek:confused: Czuję się fatalnie, zdeptana i zdruzgotana, wiem że juz nie ma nadzieji.....:no:

Ostatnia edycja:
Roxii, nie mysl o najgorszym, czytalam wiele wypowiedzi dziewczyn ktore zaciazyly, ze bol mialy jak na @ a ciaza jednak byla, wiec nie wszystko jeszcze stracone, ciezko okreslic, badz cierpliwa &&&&&&&&&
A z progesteronem nie poradze bo sie nie znam, ale skoro lekarz przepisal to bym sie jednak zastosowala do zalecen. Postaraj sie troszke wyciszyc, spokojnej nocy:tak:

Roxi w ciąży tez ma sie bóle jak na @ także nie jest jeszcze przesądzone. Bierz ten progesteron, bo on utrzymuje ciąże jeśli jest, a @ dostaniesz mimo wszystko gdyby ciąży nie było. proszę cie nie martw sie na zapas kochana

Joasia zdrowa para może sie starać nawet do roku. Zdarza sie, ze kobieta nie owuluje z każdym miesiącem, albo np nie trafienie na owu, albo np żołnierzyki były wykorzystane przed owu i nie zdarzyły sie naprodukowac- różnie bywa, dlatego jeśli po roku nadal nie ma ciąży to gdzieś jest problem. Wiem, że jak pomyslisz że jeszcze 7 miesięcy jest normalne sie starać to idzie sie załamać, ale może u ciebie nie zajmie to aż tak dużo czasu. Jak tylko masz okazje (np w Polsce jak będziesz) to zbadaj prolaktynę i hormony tarczycy, bo one są główną przyczyną bezplodności. Dostałaś juz @ czy jeszcze czekasz? Testy dalej negatywne?

miska właśnie nie bardzo pamietam kiedy mi sie zaczęły takie cykle, ale chyba już po piciu ziółek. myślisz że ziółka mogą sie do tego przyczynić? Nie mam nic przeciwko jednodniowym @ ale to chyba nie jest normalne.

Snilo mi sie dziś, że poszłam z noelką na betę i Noelka mi mówi, żebym tez sobie zbadała tak na wszelki wypadek. I wyszło mi że jestem w ciąży :-) I wtedy pomyślałam, ze stąd ten 1-dniowy @, bo przecież jestem w ciąży. Szkoda że sny śnią sie na odwrót :baffled:

Pozdrawiam was z przepieknej snowdonii, pogoda nas nie rozpieszcza, ale nie jest źle.

aniolkowa dzięki za odpowiedz, no właśnie juz sama nie wiem jak to jest, inna dziewczyna napisała mi, że jak biorę dupka i lutke to @ nie przyjdzie:baffled: ja juz nie wiem jak to jest, w necie tez nic konkretnego znaźć nie mogę. No nic poczekam na ten poniedziałek i na bete, ja się naprawde wykończę:-p
Fajny sen miałaś:-D skoda tylko że nieprawdziwy:sorry2: a robiłas test??? może jednak??

reklama
Roxi ja bym czekała, został ci tylko jeden dzień, dasz radę!!
Co do ciąży to mam dopiero 9dc a 3 dni temu miałam usg, także 100% w ciąży nie jestem :no: A może to proroczy sen, łapie noelkowe fluidki :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry