reklama

Staraczki na Wyspach

cześć dziewczyny, co tam u Was, ja tu was dalej czasem podczytuję i trzymam kciuki za kolejne fasolki.:tak::-)
Piękne widoczki w Irlandii macie, zdjęcia super.
Ja się w ogóle ciążowo nie czuję, brzuch już przestał w ogóle boleć. Dziwnie tak jakoś, jedynie co to senna ciagle jestem i tym sie pocieszam, że to jednak ciąża. Usg dopiero bedzie w 12 tygodniu więc pozostało mi czekać.
Pozdrawiam gorąco, buźki :-)

reklama
cześć dziewczyny, co tam u Was, ja tu was dalej czasem podczytuję i trzymam kciuki za kolejne fasolki.:tak::-)
Piękne widoczki w Irlandii macie, zdjęcia super.
Ja się w ogóle ciążowo nie czuję, brzuch już przestał w ogóle boleć. Dziwnie tak jakoś, jedynie co to senna ciagle jestem i tym sie pocieszam, że to jednak ciąża. Usg dopiero bedzie w 12 tygodniu więc pozostało mi czekać.
Pozdrawiam gorąco, buźki :-)

bajeczka to tutaj w uk pierwsze usg ma sie dopiero w 12 tyg?? dzwonilas do szpitala czy bylas u gp?? i czy to musi byc w 12 tyg czy moze byc pozniej lub wczesniej??

bajeczka to tutaj w uk pierwsze usg ma sie dopiero w 12 tyg?? dzwonilas do szpitala czy bylas u gp?? i czy to musi byc w 12 tyg czy moze byc pozniej lub wczesniej??
byłam u GP, tam stwierdzili, że skoro testy domowe wyszły pozytywnie to jestem w ciąży i lekarz mi niepotrzebny. :baffled: Dostałam namiary na położną, ustawiłam sie z nią na wizytę za tydzień w piątek. Dostałam też taki pakiet dla ciężarnych i tam jest cała rozpiska co i kiedy, i rzeczywiście najpierw jest wizyta z położna, gdzie założy jedynie kartę ciąży i potem: 12 tydzien - usg i badanie krwi.
Pewnie jakbym poszła prywatnie to by zrobili, ale niestety narazie brak funduszy na prywatną wizytę. Póki nic się złego u mnie nie dzieje to nie panikuję, ale i tak jestem trochę zawiedziona bo myślałam, że lekarz chociaż badanie z krwi mi zrobi, a tu nic.

byłam u GP, tam stwierdzili, że skoro testy domowe wyszły pozytywnie to jestem w ciąży i lekarz mi niepotrzebny. :baffled: Dostałam namiary na położną, ustawiłam sie z nią na wizytę za tydzień w piątek. Dostałam też taki pakiet dla ciężarnych i tam jest cała rozpiska co i kiedy, i rzeczywiście najpierw jest wizyta z położna, gdzie założy jedynie kartę ciąży i potem: 12 tydzien - usg i badanie krwi.
Pewnie jakbym poszła prywatnie to by zrobili, ale niestety narazie brak funduszy na prywatną wizytę. Póki nic się złego u mnie nie dzieje to nie panikuję, ale i tak jestem trochę zawiedziona bo myślałam, że lekarz chociaż badanie z krwi mi zrobi, a tu nic.

co za kraj... a dokladnie gdzie w uk mieszkasz?? sama jestem ciekawa jka to wyglada... ma mam wlasnego fp ale ja biore clo i przepisal mi to gin ze szpitala i po monitorowaniu cyklu babeczka mowila ze gdybym zaszla w ciaze to mam od razu dzwonic do szpitala zeby im powiedziec... ale pewnie bedzie to samo czyli trzeba czekac do 12 tyg... troche dlugo ale coz robic... tutaj u mnie w poblizu nie ma gina prywatnego... musialabym do belfastu jechac a tam hektar mam :-):-):-)

No niestety taka prawda tutaj:baffled: do 12 tygodnia w sumie sie nie ma zadnej opieki, ale od 12 juz podobno jest bardzo dobra, jak przystalo na kobiete ciezarna, to jest to ze tu traktuja ciaze zupelnie inaczej niz u nas, np jesli do 12 tygodnia masz jakies krwawienia to podobno nic nie robia, jesli masz poronic to poronisz, a jesli nie to nie, nie ma zadnego podtrzymywania ciazy wlasnie do tego 12 tc:baffled: troche to bezlitosne bo przeciez ile kobiet mialo podtrzymywana ciaze bo mialy jakies plamienia itp i urodzily zdrowe dzieci, z jednej strony dobrze ze ciazy nie traktuja jako chorobe tylko jako stan bo znowu u nas to czasem przesadzaja, ale z drugiej takie bezlitosne podejscie wcale mi sie nie podoba, to niby taka naturalna selekcja jest:baffled: dla tego wlasnie pierwsze usg sie robi w 12 tc, bo wtedy niby sie konczy ten okres najbardziej zagrozony poronieniem, wiec i ciaze sie zaczyna traktowac juz calkiem serio:no: co kraj to obyczaj:baffled:

no ale nie ma co, trzeba myslec przeciez pozytywnie, ze wszystko bedzie ok, bo przeciez musi tak byc:tak:

Bajeczko dbaj o siebie i o malenstwo;-)

kurcze nie wiem, może rzeczywiście to zależy od lekarza i przychodni. No u mnie niestety tak jest. Mieszkam w Gloucester, niedaleko Bristolu. No i moje kumpelki tutaj też tak miały, pierwsze usg-12 tydzien, przecież to aż 3 miesiące

Bajeczko znajoma byla w ciazy, chciala usg wczesniej oczywiscie bezplatnie nie mogla, ale dostala namiary na inny szpital i tam 30 funow placila, niby tez nie malo, ale ja bym chyba nie wytrzymala az 3 miesiace:-D
dowiedz sie u swojego lekarza jestem pewna ze bedziesz mogla miec gdzies usg zrobione jesli bedziesz chciala oczywiscie i nie za jakas horendalna sume:tak:

kurcze nie wiem, może rzeczywiście to zależy od lekarza i przychodni. No u mnie niestety tak jest. Mieszkam w Gloucester, niedaleko Bristolu. No i moje kumpelki tutaj też tak miały, pierwsze usg-12 tydzien, przecież to aż 3 miesiące

no wlasnie slyszalam o tym ze tutaj ciaze uwazaja jako stan naturalny i co ma byc to bedzie... moze z tego wzgledu ze tutaj tyle osob niepelnoletnich zachodzi w ciaze?? nie mam pojecia ale to by bylo jakies wytlumaczenie... bo tutaj tyle ciezarnych ze masakra... widze jak ludzie tutaj zyja... zapomogi na dziecko ogromne i w sumie czym wiecje dzieci tym lepiej dla ciebie... panstwo za wszystko placi zyc nie umierac :confused: dla mnie glupota ale dla nich bajka... w sumie dobrze bo zawsze wiesz ze panstwo ci pomoze jak masz dziecko ale zeby miec dzieci dla kozysci??!! moze dlatego tak jest??
to jest normalne traktowanie ludzi jak zwierzeta...

no wlasnie slyszalam o tym ze tutaj ciaze uwazaja jako stan naturalny i co ma byc to bedzie... moze z tego wzgledu ze tutaj tyle osob niepelnoletnich zachodzi w ciaze?? nie mam pojecia ale to by bylo jakies wytlumaczenie... bo tutaj tyle ciezarnych ze masakra... widze jak ludzie tutaj zyja... zapomogi na dziecko ogromne i w sumie czym wiecje dzieci tym lepiej dla ciebie... panstwo za wszystko placi zyc nie umierac :confused: dla mnie glupota ale dla nich bajka... w sumie dobrze bo zawsze wiesz ze panstwo ci pomoze jak masz dziecko ale zeby miec dzieci dla kozysci??!! moze dlatego tak jest??
to jest normalne traktowanie ludzi jak zwierzeta...

no mnie to sie tez czasem wlosy jeza na glowie od tych ludzi:baffled:
a juz wogole w tej przychodni w ktorej pracuje to osiwieje chyba kiedys:szok:
malolaty 17, 18 letnie jedno dziecko w wozku, drugie w brzuchu, nie wiem ale na prawde albo sa tacy glupi i nieuwazni, albo robia to specjalnie, bo przeciez antykoncepcja w uk jest za darmo!!!!:szok:

mamy taka parke ciagle po cos przychodza, dziewczyna 19 lat, chlopak 20 maja poltora roczne dziecko, niedawno przyszli i mowia czy moga miec test ciazowy zrobiony w przychodni bo nie maja kasy zeby kupic, nie bylo niestety mozliwosci no ale potwierdzilo sie ze dziewczyna jest znow w ciazy:baffled:

albo inna kobieta, niedawno sie zarejestrowala w ciazy z 7 dzieckiem:szok::szok::szok: dzieci pod opieka socjalna i pod specjalnym nadzorem jako ze jest zagroznie przemocy domowej, facet nie raz kobite uderzyl, nawet w ciazy!!!! no masakra normalnie.

u nas tez sie zdarzaja takie sytuacje, ale tutaj to jest na pozadku dziennym normalnie, az sie wlos czasem jezy na glowie:szok:

reklama
no właśnie dziewczyny tak tu jest w tym kraju i trzeba przywyknąć. Ja jak pisałam wcześniej narazie jestem spokojna bo nic się złego ze mną nie dzieje, wiadomo jakby coś było nie tak to bym leciała prywatnie.
A poza tym spytam się tej położnej czy niema możliwości wcześniejszego usg.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry