reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki styczniowe 2013

Hejka Kochane to znów ja zmieniłam prace znów wracam do Housa :) bardzo się ciesze bo za jakis czas bedzie mogli sie starac o dzidzie... narazie odpoczywamy :)

reklama
Jestem jestem , melduje się;-)
Ślub za pasem, praca wre, wiec za mało czasu na wszystko. Myślę żeby uciec na m-c na L4, może czas zwolnic i odpocząć, bo cały czas aktywnie spędzam czas...;-)
Jeszcze wczoraj 13-sty, jak nie wierze w takie przesady to od wczoraj chyba zacznę...
eM zablokował sobie telefon na kartę, nie może znaleźć PUK-a, dostaliśmy telefon ze nasz dj na wesele nie może u nas zagrać, i jeszcze wczoraj w kuchni spadła nam półka :no::wściekła/y:piękny dzień...
Na szczęście z półką nikt nie ucierpiał, nawet piesek bo tam urzędował, a z dj nowym dziś się spotykamy, mam nadzieje ze podoła naszym oczekiwaniom...i poprowadzi wesele jak się należy!

Podczytuje Was i trzymam kciuki za staraczki!!!

Ostatnia edycja:
Czesc dziewczyny !

demsik tez lubie takie "zakupy" to ci sie trafilo miesko za darmoche !! Ja kiedys kupilam spiwor 30zl taniej bo pani zle nabila numer :-)
neta kijowo z ta kolezanka.kurcze zawsze tak jest ze jak nie chcesz to masz i odwrotnie :-/ mam nadzieje ze sie wyplakalas i jest juz ok.
m-s fajnie ze sie odezwalas.mam nadzieje ze jak zaczniexie starania to sie od razu trafi i juzz dobrym zakonczeniem!
szyszka no tak za dwa tyg impreza zycia.ale to zlecialo.to teraz masz pewnie zawrot glowy.po slubie odpoczniesz.z tym dj to pech dobrze ze znalezliscie kogos nowego.zawsze tak jest ze przed slubem cos sie musi spieprzyc. Ja juz nie pamietam co ale jakiegos nerwa tez mielismy cos nie poszlo z planem.kurcze a ja mam rocznice slubu druga juz na dniach mozna rzec bo 8.09

Dzisiaj o 16 mam wizyte u gina.troche mam stresa bo zmienilam lekarza i u tefo jestem pierwszy raz i zawsze mnie to stresuje.co i jak .jak oni tam funkcjonuja.czy wola pacjentki czy kolejka gdzie karte zakladac.nie lubie :-/ i mam nadzieje ze mi usg bez zbednego gadania zrobi.kurcze place to wymagam i ciekawe ile za wizyte sobiw krzyknie bo ponoc dosc drogi jest.i musze tam szybko jechac bo zaraz po pracy mam wizyte !! Ii licze ze moj pexherzyk ladnie rosnie!!

Szyszunia jak się chrzani od początku to potem jest lepiej niż miało być, przynajmniej ja tak mam jeżeli chodzi o wszelkie plany imprezowe, weselne, wyjazdowe itd itp, a jak się wszystko układa to potem albo dretwo, albo w ogóle kijowo. Także będziesz miała wesele jak ta lala :)

Ja mam drugą rocznice 3 ;) więc jakoś wszystkie niedaleko jesteśmy :) na rocznice nie było o tym mowy, ale pod choinke to mój chciał zebyśmy we 3 byli chociażby w dwupaku, no ale.... Może trzecia rocznica będzie szczęśliwa ;)

Waiting życzę wielkiego, tłustego dojrzewającego pęchola albo i ze dwa :p

Ale aie dobralysmy z tymi rocznicami ;) ja mam 30 sierpnia 10 rocznice ! ;)) i tego dnia zatestuje jesli @ nie przyjdzie ( spodziewam sie jej 28-29).
dzis ta kolezanka byla u mnie, mialysmy pogrillowac ale ciezko bylo, bo musiala caly czas latac za swoim synkiem, nie chcial od niej na krok odejsc sam i marudzil strasznie. w koncu nie miala sily i pojechala.ledwo zjadla cokolwiek.oj ciezko jej bedzie jak jakies objawy sie pojawia.

Neta możemy zorganizować w trójkę jedną wielką imprezę rocznicową :p:p

Byłam u gina. Facet super. Trochę drogi bo 80 zł wizyta i 80zł USG no ale cóż
Ale waiting jest mega płodną dziewczynką normalnie mogłabym się rozmnażać jak królik ( gdyby nie plemniki męża), mało z tego mogę mieć bliźniaki :tak: ale do tego muszą być silne plemniki więc ........

w 8dc
edometrium: 5,5
lewy jajnik - pęcherzyki 12mm i 7mm
prawy jajnik- pęcherzyki 12mm i 8 mm

następna wizyta w sobotę rano. Jestem bardzo szczęśliwa że jestem zdrowa jak koń :-D, tylko trzeba męża podleczyć albo zmienić :-Doczywiście z ta zmianą żartuję :-p za nic w świecie bym nie zamieniła chłopa :-D

No to super, że tak powiem warunki sprzyjają Waiting :-)

Zakupiłam stertę leków: witaminy i na cole
Teraz z witamin mam: selen 2xdzienie, salfazin na zmiane z adrovitem 1x, kwas foliowy 1x, l-karnityne (tu nie wiem:confused: ile ma tego brać-też w rossmanie zakupiłam, napisane jest na tej końskiej tablecie fitmax) i wit C 1000 tą niech sobie jedną wypije.
A na cole dostaliśmy po jednej paczce furaginy (2 tabsy 3x dziennie) i mój jakąś maść do smarowania fajfusa przez 10 dni.
A ja mam oeparol ale to od 10 dc do owu po 1 tabletce bo tyle mi wystarczy (w tamtym miesiącu przepiękne gluty z tego były:-)), wit B6 - i tutaj Waiting jak to brać? A dodatkowo furagin, żurawina, provag i wit c -to na mój cudowny pęcherz.

Oooooo chciałam zrobić tabelkę dla mojego żeby wiedział co i kiedy brac i żeby sobie plusiki wstawiał, bo sam to nie wiem czy się dopilnuje ze wszystkim, a tu offica nie ma bo format był, jajć no dobra lece ręcznie

reklama
mitaka witamine b6 biorę codziennie jedną tabletkę cały czas w sumie bo nie ma przeciwskazań. ona ma wydłużać fazę lutealną

Mój na poczatku też nie wiedział co kiedy ale potem dzielnie załapał dawkowanie.
w salfazinie jest już selen ( ale sprawdz) więc uważajcie żeby nie było za dużej dawki, mój brał tą samą końską l karnityne dwa razy dziennie ( w okolicy śniadania i obiadu)
i androvit brał jedną tabletkę a salfazinu łykał x2 ( rano i wieczorem)

Do góry