reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki styczniowe 2013

reklama
teoretycznie z jednym powinnam zajść..więc szkoda, że do tej pory się nie udało, ale będziemy próbować jeszcze trochę:) co do drugiego...to nie ma czegoś takiego jak udrażnianie...to są tak delikatne i cieniutkie naczynka, że mechanicznie się tego nie robi... Jakby były malutkie zatory, to przy tym badaniu, troszkę by je "wypłukali" ale przy niedrożnych...to już pozamiatane.. no ale cóż...oby ten drugi czasem zadziałał jak należy... Naryczałam się po diagnozie solidnie, ale już się z tym przespałam i ..głowa do góry ..jest jak jest i trzeba działać..
póki co postanowiłam chwilkę odetchnąć i się nie nakręcać..niech mi się brzuch zagoi, trochę schudłam, więc muszę po prostu dbać o siebie.. chwila odpoczynku... może akurat ten prawy przepłukany okaże się w kolejnym cyklu kluczem do sukcesu:)
powodzenia na hsg dziewczyny!

Cześć dziewczyny. Jak mija weekend ??
Iwu a właściwie dlaczego robili ci laparoskopie a nie zrobili drożności mniej inwazyjnie ??

LISTA STARACZEK DLUUUUUUGO CZEKAJĄCYCH NA DWIE KRESKI:

Neta81 - termin niechcianej @
Demsik -termin niechcianej @ 23 styczeń 2014

Iwu - termin niechcianej @ 28 styczeń 2014
Mitaka - termin niechcianej @ 31 styczeń 2014
Waiting4Beans - termin niechcianej @ 4 luty 2014

hmmm..mój gin stwierdził, że hsg to taka starsza metoda i laparoskopia jest dużo dokładniejsza, daje możliwość lekarzowi obejrzenia wszystkiego dokładnie (kamerką oglądają wszystko) i w razie czego - działania od razu (np usunięcie przypadkowej torbieli itp). Dodatkowym wskazaniem u mnie do laparoskopii było stwierdzenie endometriozy przy operacji usunięcia torbieli trochę ponad rok temu. Lekarz w razie zauważenia komórek chorych - ognisk endometriozy, może je od razu usunąć, chyba przez wypalenie. U mnie akurat obejrzał wszystko no i cóż, lewy jajowód pozrastany, przylepione jelito itp... Na zwykłym badaniu drożności - hsg- nie byłoby tego widać... Tak to jest z tą endometriozą://///
Oby u Was wieści były mniej bolesne!!

to może jeszcze zróbmy listę kolejnych kroków - Waszych hsg, to będziemy wiedzieć, kiedy kciuki trzymać:)

hey. Odebrałam wyniki badań i się wku*****:wściekła/y: znów mi się pewnie termin drożności przesunie bo tym razem żadnego grzybka nie ma ale jest znowu bakteria escherichia coli kilkadziesiąt koloni. Niby to nic w normalnych warunkach ale pewnie przed hsh znów mi wpieprzą antybiotyk. I zamiast mieć hsg w lutym to znów się na marzec / kwiecień przesunie. Jutro pójde do lekarza ( zwykłego gin) który mi pobierał wymaz i się go spytam a później ewentualnie skontaktuje się z tym lekarzem z kliniki. Załamka...:blink:

Waiting no zawsze cos.. moze wczesniej zaskoczysz zanim sie tego hsg doczekasz :) fajnie by bylo :-)

dopiszcie mi prosze do listy termin @ 12-14 lutego, bo z kom nie umiem. za ok tydzien dni plodne sie zaczna.

Demsik co u Ciebie? przygotowania do slubu? masz termin @ zaraz, moze nie przylezie?

Ponieważ straszne pustki to sama zaktualizuję listę:happy2:

LISTA STARACZEK DLUUUUUUGO CZEKAJĄCYCH NA DWIE KRESKI:

Demsik -termin niechcianej @ 23 styczeń 2014

Iwu - termin niechcianej @ 28 styczeń 2014
Mitaka - termin niechcianej @ 31 styczeń 2014
Waiting4Beans - termin niechcianej @ 4 luty 2014
Neta81 - termin niechcianej @ 12 - 14 lutego 2014

Demsik
hop hop. Bo Ty pierwsza na liście :-)

reklama
Mitaka super, tym razem się uda. Z wynikami Twojego m musi się udać bo są na prawdę dobre. Pozazdrościć. Pewnie póścił jakiegoś zdrowego brutusa :p:p.
Ja oczywiście znów jadę na globułach, a raczej zacznę po płodnych. I hsg dopiero w marcu jak się pozbędę ustrojstwa. Nic tylko sobie palnąć w łeb. Chyba w tym roku nie mamy co liczyć na bobasa.... jeśli w ogóle będziemy go mieli.
powoli przymierzamy się do myśli że może bez in vitro się nie obejdzie. Planujemy założyć konto i odkładać pieniądzę i jeśli przez najbliższe 2 lata się nie uda to juz będzie nas stać dzidziulka ( chociaż ja nie chce słyszeć o 2 latach. Bo to by w sumie dało cztery ! ) poczekam do końca roku

Ostatnia edycja:
Do góry