reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki styczniowe 2013

reklama
Hej dziewczyny! Mamy badanie nasienia niestety chyba bez rewelacji

abstynencja: 4 dni,
objętość ejakulatu 4,9 (norma 1,5-5,00),
ph 7,6 (norma 7,2-8,00),
liczba 48 (norma 15-120,00),
ruch postępowy 55% (norma 32%);
szybki postępowy - 30,
ruch oscylujący - 7,
ilość plemników prawidłowych 4% (dolna granica 4%),
pleminiki patologiczne 96% (górna granica 96%)-
patologia główki 96,
patologia wstawki 43,
patologia witki 12,
pleminiki niedojrzałe 1,
aglutynacja 0 (norma 0-10,00).

Stworzyłam nowego posta może ktoś bardziej obeznany w temacie się odezwie. Morfologia kiepsko wygląda, reszta chyba ok.... choć pewności nie mam bo się nie znam. Ale 96% patologicznych? koszmar jakiś:-( A jak jeszcze wyjdzie, ze u mnie coś szwankuje to już pozamiatane ehhhh:-(

Mitaka, wyniki rzeczywiscie nie najlepsze, ale tez nie najgorsze. na pewno duzo zdziala suplementacja. Ja mojemu mezowi daje Salfazin ( wczesniej bral Androvit) i Maca+Bioselen firmy A-Z Medica. daje nu wieczorem do reki bo sam by pewnie bral ze dwa razy w miesiacu jakby sobie przypomnial.
Co tam u reszty dziewczat, cisza taka...

reklama
Pocieszam się , że i tu jest w miarę dobrze
pleminiki żywe 89% (minimum 58)
HOST 82% (minimum 58)

Neta fajna kombinacja tej macy z selenem, 2 w 1 :) chyba tez dokupie do salfazinu, wit c 1000 i wit e. a i jeszcze kwas foliowy mu aplikuje tylko rano ;) a reszte później.

Dzisiaj robił posiew nasienia żeby wszelkie cholerstwa wykluczyć. Jak pójdę do ginki to jej zaniose cała dokumentacje niech radzi. A mojego do urologa wysyłam niech go wymaca i powie skąd te uposledzenia czy nie ma jakichś żylaków czy coś.
Kurcze jak ja się cieszę, że namówiłam go na starania w tym roku bo tak byśmy się obudzili za te 3 lata z ręką w nocniku a tak to jeszcze jest czas na leczenie....
Ja spróbuje przed wyjazdem usg jeszcze zrobic żeby wady u siebie wykluczyc a reszta to juz sie zajme po powrocie, chyba hormonami na początek. Czy tsh, ft3 i ft4 teraz zrobić? jak myslicie? czy wszystkie hurtem w jednym cyklu?
Sory, ze tak o sobie tylko ale jestem mega nakręcona na działanie i teraz przynajmniej nie będę ryczeć co @ bo wiem, że długa droga przed nami....

Do góry