reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki styczniowe 2013

hej kochane moje- weekend u mnie był oj aktywny bardzo bardzo:-):-)grill małe co nie co %%% i wybraliśmy się na miacho w 6 - całe rodzeństwo tzn. nas troje i nasze połówki, wracałam na boso:-pjakos iść na wysokich korkach już było ciężko, nogi bolaly:-pwczoraj wycieczka z dzieciaczkami zeby frajde mialy przed srodowym wylotem do domku i wieczorem meczyk w siatkę(jak wiadomo gram to i lubie ogladac) no i małe %%%. głowa boli, a za chwile budze malego i jedziemy do dentysty, o zgrozo:szok:

co do dzidzi - podziwiam was- badania, specyfiki itd, ja jakoś teraz chyba odpuściłam, aż się sobie dziwie.a moze własnie przez to, ze tak duzo się osttnio dzialo, ze mysl o malenstwie gdzies sie skryla...
mitaka- oby nie przylazła, oby...

reklama
demsik fajnie że weekend się udał !! też lubię takie wypady :):)

Jak sobie waiting radzi z brakiem upragnionego maleństwa?? A no nie radzi sobię, ale żeby wypełnić sobie jakoś czas próbuje piec i gotować różne dziwne rzeczy. I znowu się Wam muszę pochwalić, taka samochwała ze mnie ;-) Moje cake pops :
h 008.jpgh 010.jpg

Załączniki

• h 008.jpg
    h 008.jpg
    49,4 KB · Wyświetleń: 44
  • h 010.jpg
    h 010.jpg
    44,9 KB · Wyświetleń: 38
waitig ale to smakowicie wygląda, daj przepis plissssss
dla starających moc ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

waiting- muszą być pyszne te lizaczki-chrupaczki- ja coś takiego robiłam, ale nie na patyku tylko kuleczki z masy krówkowej obtoczone w posypkach różnego rodzaju, ale twoje to ciasteczka tak?więc przepis na coś nowego poproszę:tak:
zobaczysz kochana,że wkrótce i Wam się uda, musi!!!

• Ciasto podstawowe:

140g cukru białego

3 łyżeczki kakao
    125 ml mleka
    60g masła
    170g mąki pszennej

½ łyżeczki sody oczyszczonej
    1 łyżeczka cynamonu
    1 łyżeczka przyprawy do piernika
    1 jajko
    1 żółtko
    Masa na około 25 ciastek
    170g serka mascarpone
    1 łyżka oleju
    110g orzechowo-czekoladowego kremu do kanapek albo polewy czekoladowej
    300g czekolady - najlepiej białej lub deserowej,

Wszystkie składniki przygotowujemy na tyle wcześniej, by zdążyły osiągnąć temperaturę pokojową.
    W niewielkim garnku mieszamy cukier, kakao i mleko. Podgrzewamy, dodając w międzyczasie po kawałku masła. Jednolitą mieszankę gotujemy przez 2 minuty, odstawiamy do ostygnięcia.
    W międzyczasie tortownicę o średnicy około 20 cm lub keksówkę o wymiarach około 10 x 20 cm smarujemy masłem. Piekarnik rozgrzewamy do 170°C.
    Gdy kakaowa mieszanka wystygnie, dodajemy do niej wymieszane sypkie składniki – mąkę, przyprawy i sodę, całość miksujemy.dodajemy po jednym żółtku cały czas miksując
    Ubijamy białko, gdy będzie już sztywne . Ubite jajka przelewamy do misy z masą, delikatnie mieszamy bez użycia miksera, przelewamy całość do formy. Ciasto będzie się piekło ponad 40 minut, do suchego patyczka.
    Po wystygnięciu musimy pokruszyć bardzo drobno upieczone ciasto.
    Okruszki ciasta ugniatamy z serkiem i kremem, zbijamy w kulę i po zawinięciu w folię spożywczą chowamy na kilkanaście minut do zamrażalnika.
    Ze schłodzonej masy wycinamy małymi foremkami kształty lub rolujemy kuleczki o średnicy nie większej niż 3cm, ponownie wstawiamy do zamrażarki.
    W międzyczasie w kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę, a po wyjęciu ciasteczek z lodówki maczamy w niej końcówki patyczków do lizaków i wbijamy w przygotowane porcje ciasta nie dalej niż do połowy wysokości. Po raz kolejny chłodzimy ciasteczka, podgrzewamy czekoladę dodając do niej olej i dokładnie mieszając. Zimne ciastka na patyczkach zanurzamy w czekoladzie lub oblewamy je nią równomiernie z łyżeczki.

Obtaczamy w posypkach lub polewamy strużkami czekolady w kontrastowym kolorze.

Waiting oj gdybym byla Twoja sasiadka to pewnie bym juz ze 20 kg do przodu byla ;)) pysznie to wyglada :)))
mitaka, jak owu 15-21 dc to mysle ze pierwszy monitoring w 14 dc bedzie optymalny.
@ sie skonczyla, pierwszy raz od poronienia trwala niecale 5 dni a nie 7, i nie byla tak bardzo obfita jak ostatnio, zatem moze organizm w koncu wrocil do normy sprzed ciazy, troche to trwalo, ale jakos pojawila sie nadzieja,ze bedzie dobrze.

Waiting Ty zdolniacho :-)
Demsik aj jak wakacyjnie u Ciebie :) Fajnie Ci, że odpuściłaś, ale widzisz Ty już masz jednego szkraba a jak się nie ma to się nie wie o co chodzi i czy w ogóle będzie się mieć i stąd to wszystko, lepiej w pore działać niż potem obudzić się z rączką w nocniku.

No i po wizycie u urologa. Powiedział, że wyniki dobre i że to 4% też dobre biorąc pod uwagę resztę parametrów tj ilość i ruch (nie wiem czy facio się nie zna czy faktycznie panikujemy) dodatkowo pomacał co trzeba i gdzie trzeba i że urologicznie wszystko ok. No to teraz ja- hormony i monitoring na ten miesiąc a potem to już nie wiem...klinika..... pożyjemy, zobaczymy. Idę robić pierogi z jagodami :-D. Lubie jagody ale nasza Jagoda się nie chce coś pojawić.

A znacie ten kawał:
"-Mamo - a dlaczego Jagoda nazywa się Jagoda?
-Bo jej mama lubi jagody
-A dlaczego Róża sie nazywa Róża?
-Bo jej mama lubi róże
-Mamo no a Ty co lubisz?
-Oj Wacek, nie zadawaj głupich pytań" :-p

Mitaka- masz rację- inaczej jest, gdy ma się pociechę w domku, chyba ciut łatwiej, bo zawsze ten mały uśmiech na ciebie czeka i daje buziaka przesłodkiego...życzę Wam wszystkim takiego samego szczęścia i doczekacie się....ja wróżka prawdę Wam powiem:tak:
dobry żarcik hehe:-):-Dten, który mitaka napisała oczywiście;)

Ostatnia edycja:
reklama
A ja dziewczyny cała w skoronkach bo bolą mnie jajniki ale też bolą mnie piersi. Nie mogę się dotknąć a jak dziś wpadłam jadąc samochodemw dziurę to też mnie zabolały. A mnie nigdy nie bolały przed @ piersi nigdy nigdy, Ostatni raz tak mnie bolały jakieś 1,5 roku temu w pierwszym cyklu po odstawieniu tabletek. To może to dobry znak :tak:

Do góry