reklama

Staraczki Weteranki...

Błonka dzięki za ~~~~~~~~~~~~
i dla Ciebie za jutro&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&-odpocznij w nocy i jutro czekamy na dobre info ;)

Carola u mnie dziś 15d.c. wiec jeszcze sporo do końca ....

reklama
Carolina - ja jeszcze nigdy nie jadlam ciasta marchewkowego...

mama - dobre, żze się chociaż odezwałaś:)) Długa imprezka CI się szykuje!

Błonka &&&&&&& za jutro! Prześlij po wizycie świeże fluidki, bede łapała na zapas:)

Cześć Weteranki :-)
Oj widzę, że się działo dzisiaj.
Gorące dyskusje ;-)

Wiem ,że TSH powinno byc jak najniższe, ale czy koniecznie trzeba je zbijac przed ciaża, skoro jest w normie.Moze wystarczy kontrolowac??

Hej. TSH powyżej 3 bym zbijała. Teoretycznie nie wymaga leczenia ale w przypadku starań jest za wysokie. I nawet nie chodzi o zaciążenie ale o pierwsze tygodnie ciąży. Jak Ci się uda zaskoczyć to zobaczysz że momentalnie będziesz miała TSH 5-6 a to bardzo niebezpieczne dla zarodka. Jeśli miałabym doradzać to powinnaś brać lewotyroksynę w małej dawce, powiedzmy 25 i jodit, na wsparcie pracy tarczycy. Wcześniej zrobiłabym jeszcze przeciwciała Anty TPO żeby wykluczyć Hashimoto - wtedy jod jest niewskazany Oczywiście dobrze wyczytałaś, o badaniu hormonów. Koniecznie zrób FT3 i FT4. Może być tak, że jak jesteś sama to tych hormonów Ci wystarcza, ale w przypadku zajścia w ciążę już będzie niedobór. A masz jakieś objawy niedoczynności? Jak z twoją wagą? Prl bym też zbijała mała dawka bromka nie zaszkodzi a na pewno pomoże. A taka wartość prg mogła świadczyć o braku owu w tym cyklu, z resztą potwierdzałaby to długość cyklu.
Daj znać jak wyniki. Powodzenia w starankach.

hej Wam staraczki :)
~~~~~~ na poczatek :)
ja dopiero weszlam do was teraz bo od rana sie krzatam.. to zakupy to piskowi cos ugotowac to obiad a teraz siedze i czekam az mama skonczy prace.. ma przyjechac przed 15 :)
jutro na 10 rano mam badania genetyczne, moze ujrze siusiaka albo maleńka cipeczke :P

Heja Błonka, ja miałam dzisiaj ale cipeczki nie zobaczyłam. Ginka mnie wyśmiała jak jej kazałam szukać. Powiedziała ze moze za miesiąc ;-)

jeera, ja też się starałam 2 lata, a teraz zobacz! Ale powiem Wam, że coś jest w tym, że ciąża przychodzi w niespodziewanym momencie. Ja zaszłam w cyklu, który spisałam na straty, bo mąż wyjeżdżał.

He he, pamiętam to dokładnie. To było coś :-)

Mnie nawet te @ tak nie załaują...teraz za to jestem zalamana, że już kolejny miesiąc nie mogę się starać, bo mam jakąś bakterię, kur...a. Teraz to już musze się pozbyć bakterii, dostałam takie leki, że już żadnych bakterii nie będę miała, potem szybciutko odbuduję florę bakteryjną, przyjdzie kolejny cykl i do dzieła (teraz to już będzie 4 cykl leczenia...)
Najgorszę jest to, że jak się pozbędę bakterii to znowu zacznie się stymulacja, monitoring, iui...ja wyniki mam dobre, mąż też a nic z teo nie ma...

u mnie już 3lata starań, 2 bardzo intensywnych...

Wiki czytałam na 28 dni. Cholera by wzięła. mam nadzieję ze to już końcówka Twojej męczarni. Teraz będzie nagroda ;-)

Sama juz nie wiem czy z ta psychika to prawda tez slyszalam o tych wszystkich blokadach ale nie wiem...

A wiecie co ja wyczytałam że naukowcy udowodnili, ze ogromny wpływ na płodność ma stan uzębienia. Zarówno u mężczyzny (ma wpływ na nasienie) jak i u kobiety - jakikolwiek stan zapalny przyzębia, czy ogniska próchnicy organizm odczytuje jako nieprawidłowość i niesprzyjający czas na ciążę. Źródło: M jak Mama ;-)

nie wiem wszystko jest dziwne u mnie to raczej nie psychika ( chyba ) tylko cos sie u ktoregos znas porabało czekam na swojego aby mu obwiescic ze sexu nie bedzie dopoki badan nie zrobi a ze teraz @ sie zbliza wiec akurat abstynencja i wio do kibelka w przychodni:-Dbiedny ten moj chłop dzisiaj bedzie

He he, no jednak będziesz musiała go dopuścić bo zbyt długa abstynencja przed badaniem jest nie wskazana ;-)

Nikogo Wam nie brakuje??????????????????? :-D

Helooooł!! :-)

ciasto to ja na kilometr wyczuję ;))))

jestem dopiero teraz na chwilę bo ..rano w pracy ,potem odebranie dzieci..potem zakupy..spacer z Bono i ...do kuchni...
zaraz będzie moja siostra z mężem i 4,5 letnią Julką..
gotowałam na maxa ,żeby później jak najwięcej z Nimi posiedzieć-będą do piatku..

Lopop,Agnieszka,Wikula,Carolaaa cześć kobietki:):)

Palemka,Kahaka ,Bree,Błonka -ciężarówki ~~~~~~~~~~~~~~~~~przesyłać potrzebującej;))

Mama i reszta gangu ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~- proszę, świeże po badaniu, od 62 mm szkraba.

jutro od 10 prosze o kciuki bo jade na prenatalne i sie boooje :( ide juz sobie spac bo sie denerwuje i glowa mnie boli...
buziaki!!

Ja dziś myślałam że nie opanuję rozwolnienia z nerwów ale na szczęście wszystko ok. Dzidzia fika. ma wszystko co mieć powinna. Nt 1,6 czyli ok. Uff. Łapała się za głowę i wkładała rączkę do buzi niezły widok ;-)

Całuski dla Was ;-*

Cześć Weteranki :-)
Oj widzę, że się działo dzisiaj.

Mama i reszta gangu ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~- proszę, świeże po badaniu, od 62 mm szkraba.

Ja dziś myślałam że nie opanuję rozwolnienia z nerwów ale na szczęście wszystko ok. Dzidzia fika. ma wszystko co mieć powinna. Nt 1,6 czyli ok. Uff. Łapała się za głowę i wkładała rączkę do buzi niezły widok ;-)

ciesze się że z dzidzią dobrze:) i zdrowo rośnie! :) to najważniejsze!
łapię fluidki! ! ! :-) też ich potrzebuję bardzo :tak::rofl2:

no prosze jakie pyszności:))
ja wczoraj sobie pozwoliłam na spory kawałek ciasta tortowego aż mnie potem zemdliło heh

mykam spać
Dobranoc :)

Hej
Bree dzięki za odpowiedź.Nie mam żadnych objawów niedoczynnosci.Moja waga stała od paru lat, tzn 56 kg :)Zrobiłam sobie TSH tak z ciekawosci, zobaczę co mi powie ginka, wczesniej zrobie ft3 i ft4, jeżeli zleci wizyte u endo to pójde i będę sie leczyć.Z drugiej strony dziewczyny mówią,że po zajsciu w ciaze TSH spada pod wpływem hormonu HCG.
Pozostaje cierpliwie czekac na wizyte u ginki i bez paniki.

reklama
hej Kochane :*
oczywiscie co przylazła ale dzis nie jestem zła bo dziwne nic mnie nie boli gdybym nie poszla z rana do kibla tobym nie wiedziala zawsze byl ból a dzis zero:szok: wczoraj gadalam z moim i tak mi go szkoda juz wiem czemu sie broni od badan powiedzial ze jak wyjdzie cos nie tak to bedzie nie jak facet tylko bezuzyteczny jakby ktos mu obcial:-(szkoda mi go

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry