reklama

Staraczki Weteranki...

hej dziewczyny ;) witam się i ja po dłuuugim weekendzie ^^ przeczytałam ostatnich 5 stron i znowu nie wiem o co chodzi :D mama super weekendzik miałaś, pozazdrościć i to jeszcze w tak licznym gronie, to wesoło musiało być :) a jeśli chodzi o clo wiesiołki kręciołki, to ja do clo w którymś cyklu dostałam receptę na estrofem, estrofam czy coś takiego, on tam polepsza stan narządów :P że tak powiem..przynajmniej ja tak zrozumiałam, że na to ten lek dostałam, czy "ładniejsze endometrium" tak moja lekarka to ujęła
nikusia jakże ktoś by śmiał o Tobie zapomieć ;):P trzymam &&&&&&&&&&&&&& za histeroskopię i wogóle.. i nie bój się :)
kinga Egypt wooow, superaśnie, ja też chcę :) kiedy ja się doczekam jakiegoś fajnego wyjazdu, non stop tylko praca i zbieranie kasy na rzeczy nieosiągalne, przecież ja nawet nie mam własnego mieszkania :(
zjola, kora,mama, kwiatuszek i pozostałe dziewczyny którym zbliża się @, oby nie przyszła już przez długi czas :)
wogóle to ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~``

lopop jeśli o femifertil chodzi, to nie wiem, spróbować zawsze można, zaszkodzić napewno nie zaszkodzi :) ale to chyba cenowo jakoś tak nieciekawie, bo raz też patrzałam co to za cudo, moim zdaniem to coś w stylu castagnusa, na mnie takie specyfiki nie działały, polecam make, mace-czy jakoś tak, to się nadaje i dla faceta i dla kobiety..
zjola, kwiatuszek.. i kto to tu jeszcze taki chory był?? kinga?? zdrówka Wam życzę, mnie też coś bierze, mam katar i kicham..ale to chyba alergia na pyłki ;)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Mari - kopę lat! Gdzieś ty się podziewała dziewczyno? Widzę, że sprawy idą do przodu. My będziemy podchodzić do inseminacji, jeżeli teraz nic nie zaskoczy. Trzymam kciuki za ciebie i zaraz grzebnę w normach i podam ci.

NORMY
hormon
dzień badania
norma

[TD="width: 75"]
FSH​
[/TD]
[TD="width: 161"]
3dc (ew. 2 lub 4dc)​
[/TD]
[TD="width: 113"]
3-12 mIU/ml​
[/TD]

LH​
[/TD]
3dc (ew. 2 lub 4dc)​
[/TD]
2-13 mIU/ml​
[/TD]

LH​
[/TD]
dzień piku LH​
[/TD]
> 20 mIU/ml​
[/TD]

Prolaktyna
NORMY
[TABLE="width: 457"]
[TR]
[TD="width: 88"]
hormon
[/TD]
[TD="width: 103"]
norma
[/TD]
[TD="width: 227"]
co oznacza wynik
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 88"]
PRL
[/TD]
3-15 ng/ml​
[/TD]
wynik idealny​
[/TD]
[/TR]
[TR]
15-20 ng/ml​
[/TD]
wynik dobry
(leczenie tylko w wąsko wybranych przypadkach)​
[/TD]
[/TR]
[TR]
20-25 ng/ml​
[/TD]
łagodna hiperprolaktynemia​
[/TD]
[/TR]
[TR]
> 25 ng/ml​
[/TD]
hiperprolaktynemia​
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
Przelicznik: 1 ng/ml = 20 mIU/l

Rozwala drugą tabelkę ale chyba się połapiesz? Musisz wszystko przesunąć o jedną kolumnę.

Ostatnia edycja:
ja mialam prolaktyne 329,9 a norme mialam 127-697 i mialam ok

ja sie zarazielam od mojego on mial katar

Szukam kogos kto wie cos wiecej o endometriozie znajoma ma problem albo komus komu sie udalo z ta choroba

Doczytałam, ze w innych jednostkach norma prolaktyny jest do 530. Skoro w tej tabeli 1 ng/ml = 20 mIU/l, to trzeba by to wszystko przemnożyć razy 20, a 25 razy 20, to 500, więc twój wynik jest w normie :tak:

czesc wam
Zyje po 1wszym dniu pracy..hee

Kinga Kora no nie,,super gratki tych wyjazdów(kora) i planow(kinga)...mnie nigdy chyba nie bedzie stac...echh
Mama
jak w prACY,ODPOCZELAS??

Ja jutro jade do Kina z dziecmi za darmoche...hehee...a potem mam jakies skzolenie o 15..grrr

Carol jak dieta??

a ja od dzisiaj zaczynam cwiczenia,,tylko cikawe na ile...:cool:bom szybko sie znechecam:(((

jestem po pracy:))

Koralikowa -tak:-D:-Dodpoczęłam -tylko 2 klientki miałam :))

Nikusia,Kora-wstawię zaraz fotki jeszcze raz i potem usunę..

Mari-no buziaki- i wlatuj częściej..&&& za przygotowania do In vitro-a wyniki masz ok:tak:
co do lh i fsh to sie dzieli jedno przez drugi-najlepszy wynik to 1..
ja mam 0,43 wiec małą mam rezerwę jajnikową:-(

Esme witaj kochana ciężaróweczko:))

Kahaka ??????????

Wikula ??????????

Kora &&&&&&&&&&&&&& zaciskam jak nie wiem co!!:-)

pozdrawiam wszystkie babeczki i idę poszukac dzieci bo gdzieś pojechały rowerami-pewnie siedza u którejś sąsiadki-powsigiry:-D

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry