• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Staraczki Weteranki...

miło mi że mogę z kimś porozmawiać, prawie wszystkie dziewczyny z którymi zaczynałam starania już mają dzieci
dlatego mamy to forum :))))
Mmm mój jak robił badania ponad 2 lata temu kiedy jeszcze "intensywnie" się staraliśmy i coś tam badaliśmy też miał kiepsko.. w drugim mu się poprawiło ale jak tak patrze to np. był defekt główki a po witaminach ogonka, więcej i tak dupowato. No i 90 to były anormalne, ruch ujdzie. Jak teraz nie wiem.. dopiero się do badań przymierzamy i oczywiście mamy nadzieję, że uda nam się naturalnie.. u mnie swego czasu było wszystko dobrze z hormonami ale nie wiem jak zrosty chociażby..

Mama, no ja 3 mam ostatni dzień.. wszystko się okaże jaka tempka będzie, bo ja nie chcę testować.

Wiecie co, jak Mama pisała że tu siedzi a ma dzieci mi też dziś się tak dziwnie zrobiło.. nie potrafię pomijać tematu Judki.. ale właśnie to gdzie mam się podziać?? Starać zaczęliśmy się jak miała rok.. ma już ponad 5.. wiem, wiem były krótkie przerwy ale to i tak kupa czasu heh :( I cud, że ja jeszcze w naturalke wierze ..

Betusia, u mnie pałki o 19 na stół wjadą :D
ale nie wazne mamy czy nie mamy ale laczy nas wspolny cel staramy się i mamy gdzie sie wspierac :)
najgorszym problemem jeśli chodzi o starania jest niepłodność męska, kobiety dużo łatwiej leczyć
no wlasnie wiele czytalam nawet amerykanskich badan i napisalai ze meska nieplodnosc jest raczej nie do wyleczenia... dlatego dobrze ze pozostaje jeszcze ifv...

ja juz moge z glodnym porozmawiac palki i slatka sa juz w moim brzuszku, ktory zaraz mi peknie ;)

dziewczeta najwazniejsze ze mamy siebie :)))))))))) bo ktonas zrozumie jak nie my same...

reklama
2539_23952539_274.jpg
Bukiet "Dwa Serca" taki bukiet mamusi mej przeslalam pocztra kwiatowa :)

właśnie najbardziej mnie denerwuje, że lekaż nawet nie docieka czym są spowodowane takie słabe wyniki M i od razu proponuje inf. nie wiem czy przede wszystkim nie cjodzi o kasę :(

a tak z innej beczki skoro już mowa o jedzeniu, zajrzyjcie, może to was do czegoś zainspiruje Magiczna kuchnia - Onet.pl Blog

Betusia, piekny bukiecik wysłałaś :tak: Ja swojej kupiłam z tulipanów i zaśpiewałam jej "najmilsza na świecie jest mi mama..." - to się popłakała hehe.
mmm, ja mam na imię Kasia, lat prawie 26 i jestem z Płońska.

widzialam widzialam pysznosci :)
co do lekarzy to czlowiek zawsze bije sie z myslami czy nie chodzi im o kase ale w przypadku slabej armii to sceptycznie sa niektorzy nastawieni do leczenia zaleczy tez co bo oprocz badania nasienia lekarze sprawdzaja jeszcze inne rzeczy jak np hormony... ale nie wszystko co powoduje a w zasadzie bardzo czesto pozostaje tylko ifv to od nas pacjentow zalezy jak podejdziemy do tematu czy sprobujemy dawac naszym m. witaminy i rozne leki tylko ze to trwa... nie miesiac dwa a moze i nawet rok dwa pytanie czy chcemy tyle czekac a czasami cuda sie zdarzaja czytalam ostatnio ze kiepskie wyniki byly a mimo to sie udalo bez ifv... kazdy z naz jest zmienny osobniczo ale warto probowac ....
ja sama natomiast nie wie czy mam sile aby to jeszcze trwalo i trwalo wobec czego zobacze co powie androlog na jakie jeszcze badania wysle mojego m i przede wszystkim trzeba powtorzyc badania nasienia za 3 miechy wtedy zobaczymy...
a znalazlam jeszcze takie badanie ze u jednych mezczyzn badania nasienia oscyluja caly czas wokol jednego wyniku a u innych sa bardzo zmienne raz lepsze raz gorsze wiec to czasem jak loteria... najwazniejsze to sie nie poddawac :)

kochane ja zmykam moze wpadne wieczorkiem... jedziemy do sklepu a potem do tesciowej...

kahaka nie dziwie sie ze sie poplakala moja pewno tez ... o to piekny z tulipanow :) ja mojej chcialam konwalie bo je uwielbia w maju ale nie bylo ;(

a ja mam 30 lat i imie jak w nicku ;)

Ostatnia edycja:
Betusia- śliczny bukiet-mama na pewno sie wzruszy...tymbardziej,ze bedzie na koniec dnia...pomysli,ze zapomniałyście a tu niespodzianka :)))

mmm-zaraz popatrze co tam smacznego na blogu...

Mmm już zaglądam :) ja jeszcze 45 minut na moje pałki muszę czekać :)
A powiedzcie mi proszę, ile ICSI albo IVF kosztuje w Polsce. Albo jakąś stronkę gdzie jest rozpiska.. bo z tego co się orientuję, to płatne w UK jest baardzo bardzo drogie.
Mmm a konsultowałaś to jeszcze z innym lekarzem? Bo wiesz jak to czasem bywa.. że właśnie kasa, kasa, kasa.

Betusia śliczny!! Ja mam taką stronkę gdzie ze słodyczy się bukietki robi ;p

Mama, no Ty tak.. ja lutki nie mam więc i nie ma się co pocić i napalać :D Jak się spóźniać zacznie i tempka będzie ok to wtedy zatestuje dopiero.

Wszyscy się przedstawiają a ja zapomniałam :zawstydzona/y:
Nazywam się Patrycja, mam 25 latek [ do sierpnia ], jestem z Bielska - Białej, od prawie 4 lat mieszkam w Liverpoolu.

Ostatnia edycja:
reklama
widzialam widzialam pysznosci :)
co do lekarzy to czlowiek zawsze bije sie z myslami czy nie chodzi im o kase ale w przypadku slabej armii to sceptycznie sa niektorzy nastawieni do leczenia zaleczy tez co bo oprocz badania nasienia lekarze sprawdzaja jeszcze inne rzeczy jak np hormony... ale nie wszystko co powoduje a w zasadzie bardzo czesto pozostaje tylko ifv to od nas pacjentow zalezy jak podejdziemy do tematu czy sprobujemy dawac naszym m. witaminy i rozne leki tylko ze to trwa... nie miesiac dwa a moze i nawet rok dwa pytanie czy chcemy tyle czekac a czasami cuda sie zdarzaja czytalam ostatnio ze kiepskie wyniki byly a mimo to sie udalo bez ifv... kazdy z naz jest zmienny osobniczo ale warto probowac ....
ja sama natomiast nie wie czy mam sile aby to jeszcze trwalo i trwalo wobec czego zobacze co powie androlog na jakie jeszcze badania wysle mojego m i przede wszystkim trzeba powtorzyc badania nasienia za 3 miechy wtedy zobaczymy...
a znalazlam jeszcze takie badanie ze u jednych mezczyzn badania nasienia oscyluja caly czas wokol jednego wyniku a u innych sa bardzo zmienne raz lepsze raz gorsze wiec to czasem jak loteria... najwazniejsze to sie nie poddawac :)

kochane ja zmykam moze wpadne wieczorkiem... jedziemy do sklepu a potem do tesciowej...

kahaka nie dziwie sie ze sie poplakala moja pewno tez ... o to piekny z tulipanow :) ja mojej chcialam konwalie bo je uwielbia w maju ale nie bylo ;(

a ja mam 30 lat i imie jak w nicku ;)

jeszcze bardziej mnie zdenerwowało, że lekarz mówił o usg jąder, ale go nie zronił, powiedział że przy następnej wizycie (jeździmy do ginekologa-androloga, speca on niepłodności) i tylko za rozmowę skasował nas na 150 zł!!

jeśli chodzi o ruch plemników to polecam androvit, mojemu M bardzo pomógł, a słyszałyście może coś o MACY?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry