• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Staraczki Weteranki...

Nie, nie!!! Ja nic nie myślę ;-) Wydedukowałam to z Twojego wcześniejszego postu ;-)
Ale skoro można na NFZ to walcz o skierowanie! Najlepiej pogadać z ginem i przedstawić mu swoją sytuację. Z doświadczenia Ci powiem, że jak lekarz prywatny wyczai, że można ciągnąć kasę od pacjenta to będzie to robił jak długo się da. Ja jak powiedziałam mojemu poprzedniemu, że jesteśmy spłukani i dosyć mam ciągle badań, z których nic nie wynika poza dużym rachunkiem, to nagle ją olśniło i skierowała nas na IVF do innej kliniki. A z kolei w InviMedzie nasz lekarz powiedział, że ta Pani już 4 lata temu powinna nas do niego skierować :wściekła/y: No i sam nam powiedział jakie badania można na NFZ a za jakie trzeba zapłacić.
Także jeśli to badanie na NFZ rozjaśni coś w Twojej sytuacji to nawet bym się nie wahała :tak:

reklama
kochana - sie selen bierze na przeciwciala. nie tylko pomaga T3 ale tez zbija przeciwciala (choc ich nie wylecza). a fragmentacja 18% nie jest zla - powyzej 30% trzeba sie martwic
No na wyniku norma byla do 15%, a 15-30% daje obnizona plodnosc, a powyzej 30% zagrozenie nieplodnoscia. Generalnie lekarze twierdza, ze 18% jest spoko, dlatego wlasnie potwierdzaja, ze mozemy zajsc naturalnie... tylko jakos nam to nie wychodzi...

Nie, nie!!! Ja nic nie myślę ;-) Wydedukowałam to z Twojego wcześniejszego postu ;-)
Ale skoro można na NFZ to walcz o skierowanie! Najlepiej pogadać z ginem i przedstawić mu swoją sytuację. Z doświadczenia Ci powiem, że jak lekarz prywatny wyczai, że można ciągnąć kasę od pacjenta to będzie to robił jak długo się da. Ja jak powiedziałam mojemu poprzedniemu, że jesteśmy spłukani i dosyć mam ciągle badań, z których nic nie wynika poza dużym rachunkiem, to nagle ją olśniło i skierowała nas na IVF do innej kliniki. A z kolei w InviMedzie nasz lekarz powiedział, że ta Pani już 4 lata temu powinna nas do niego skierować :wściekła/y: No i sam nam powiedział jakie badania można na NFZ a za jakie trzeba zapłacić.
Także jeśli to badanie na NFZ rozjaśni coś w Twojej sytuacji to nawet bym się nie wahała :tak:
No bo można na nfz po prostu lekarz powiedział jakie mogą być minusy tego. Kazda ingerencja w szyjkę macicy jest niebezpieczna... A prywatnie nie będą tego robić bo mają odpowiedni sprzęt. Właśnie powiedział mi że jeśli nie mamy kasy to zrobi to z ingerencją w szyjkę bo nie mają innego sprzętu w szpitalu. Nie moge powiedzieć bo np za wizyty liczy mi nie raz połowę ceny...
Sama już nie wiem co robić :-(

jestem po zakupach i z Domisiem- na tarasie wcina jogurt...bo jakże by inaczej ..

Oliwka- kawkę proponuję :)

Suzi-kochana...ja mam ten sam problem...zachodzę ,ale się nie utrzymuje...pierwsze poronienie miałam w 2004 potem w 2005 urodziłam Zuzę potem w 2007 urodziłam Domisia wcześniej mi sie to nie zdażało ..a teraz-we wrześniu biochemiczna...w listopadzie podejrzenie pozamacicznej ,ale na szczęście "oczyściło " się samo po odstawieniu lutki-beta była 259...
w marcu biochemiczna...
a ja już rodziłam i z macicą jeste wszystko si...więc u mnie to na pewno nie zrosty....

co do badania na nfz -poszukaj-może jednak jest szpital gdzie mają taka kamerkę......

Amalfi-ależ ja Cię nie wyganiam:)))poprostu ja też leciałam,więc się z Tobą ładnie pożegnałam :)

rybka w piekarniku,zaraz myję głowę,ładuję baterię w aparacie i powoli sie szykuję na zakończenie ;)

Mama potem czekamy na fotki całej rodzinki :)

Idę do sklepu, ale ja do wiejskiego i się nie maluję ;)
Kurcze, nie wiem co na obiad zrobić... Jakie mięso...szkoda, że MMM nie ma to by mi coś doradziła ;)

Ostatnia edycja:
Oliwka- :szok::szok:jak to z łóżka nie wstałaś???chora jesteś czy dziś masz Światowy Dzień Lenia???:)))))))))

Martusia- &&&&&&&&&&&&&&& za działania :)
jak uda nam sie zrobić całą rodzinką to jasne ,ze Tom wstawi :))))

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry