reklama

Starania od wiosny/lata 2013 :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Dorcia GBS to badanie na obecność paciorkowca w drogach rodnych, jak jest dodatni to podają antybiotyk żeby dziecko się nie zaraziło.
Zdrowie Nelki? Hmmm udało mi się ją zapisać na 17:50 do lekarza, cud! Zasmarkana ciągle, kaszel jej przeszedł, ale chcę żeby ją pediatra zobaczył i osłuchał. Ciągle ma zaropiałe oczy, kropelki za 20 zł nie pomogły ani na te oczy, ani na katar.
Uwielbiasz takie maluszki? hehe ja lubię jak śpią :) Cieszę się że Nela jest już taka duża, samodzielna, kumata, bo jak była mniejsza to nie wiedziałam co mam z nią robić :)

reklama
Dziewczyny mam problemy z tarczyca, tsh za wysokie, czekają mnie wizyta u endokrynologa i dodatkowe badania.

Dorcia to badanie na paciorkowca, chyba każdej kobiecie teraz każą robić

Wasila jakie masz TSH....powyżej 2,5 ???????????????????

Carla nie słyszałam nigdy o tym badaniu...przy Młodej na bank nie miałam czegoś takiego !!! Trzymam kciuki za wizytę ... biedna Malutka ...katar potrafi umęczyć !!!
Ja dzisiaj po moją do szkoły leciałam bo się źle czuła,podobno wymiotowała :(
Chyba jelitówka się zaczyna bo dzieciaków mało w klasach )

Dorcia o kurcze, oby córce szybko przeszło i żeby Was nie zaraziła...

Pochwalę się fotelem :) Mąż dziś przywiózł, więc wyprawkę dla młodego uważam za zamkniętą :)
2013-09-20 14.47.12.jpg

Przy okazji pokażę co dziś ujrzałam po obudzeniu się- patrzę w dół, a tam stok narciarski :)
2013-09-20 08.35.18.jpg

Załączniki

• 2013-09-20 14.47.12.jpg
    2013-09-20 14.47.12.jpg
    28,6 KB · Wyświetleń: 45
  • 2013-09-20 08.35.18.jpg
    2013-09-20 08.35.18.jpg
    15,2 KB · Wyświetleń: 46
Wasilia - a ft 3 i ft4 w normie ? zapewne endokrynolog przepisze leki dla wyrównania i co miesiąc będziesz musiała robić badania , ja miałam za niskie tsh , wszystko będzie dobrze i przykro mi że w pracy dają Ci odczuć że im się nie podoba Twój stan.

Vinga - fajnie byłoby spędzić święta już u siebie :)

Carla - już niedługo będziemy tu wszystkie z Tobą rodzić :) nie mogę się doczekać haha , fotel super , fajne kolory , a Tomuś się nieźle wygina :)

Aniołek - też mi się wydaje że mocz w ciąży często odbiega od normy

Dorcia - a mojej byś nie chciała też wziąć ? ;) , zdrówka dla córci .

dostałam @ więc mam podły humor :/ , chyba czas iść do lekarza

Ostatnia edycja:
Amelia wezmę z miłą chęcią...naprawdę ... wolę mieć trójkę kilkulatków niż jednego Młodego pięcioletniego :-D:-D:-D

Wasila musisz pójść do lekarza...niestety leki będą potrzebne...akurat rozmowa na ten temat jest na innym wątku,więc tam wyczytałam że TSH powyżej 2,5 musi być skontrolowane przez lekarza i leczone ... trzymam kciuki !!! Będzie dobrze !!!

Carla nooo stok narciarski Tomeczka superowy....chyba nie za wygodnie już małemu ??? Ja pamiętam jak mi brzuchol "falował" ...póki nie sprawiają harce bólu to jest super !!!
A fotelik MC extra...lubię mc :)

wasila ja jestem ostatnio w temacie tarczycy!

jak zaczynaliśmy starania to byłam kompletnie zielona w temacie tarczycy, wtedy tsh wyszło mi 2,6, teraz wiem, że było za wysokie ale wtedy nie miałam o tym pojęcia, Gin w sumie też nic nie powiedział, ani tym bardziej nie zasugerował wizyty u endo. :wściekła/y: Zaczęłam brać witaminy z jodem (Gin podkreślił, że koniecznie mają być z jodem), potem do tematu tsh więcej już nie wracał, sama sobie powtórzyłam z ciekawości po 5 miesiącach a tu zonk, tsh poszło w górę! 3,05 :szok: zaraz goł do Gina z wynikami, to kazał mi dorobić ft4 i ft3, wyszło mi

ft4 18,28 (norma 10,5-19,4) 87%
ft3 4,60 (norma 4,0- 8,3) 14%

Gin nadal, że jest ok ale dziewczyny na forum (te które chorują na tarczycę) pisały, że nie jest ok i żebym szła do endo, no więc poszłam, endo luknęła na wyniki, zrobiła mi usg tarczycy, usg wyszło ok, ale w związku z tym, że kilka osób w rodzinie choruje na niedoczynnosć tarczycy, stwierdziła u mnie podejrzenie niedoczynności i dostałam Letrox, miałam brać 3 miesiące i po tym powtórzyć TSH, zrobić dodatkowo aTPO i aTg (teraz biorę Letrox 2 miesiąc, czyli badania za miesiąc)

ale coś chyba musiało być na rzeczy bo do tej pory bardzo często miałam cykle bezowulacyjne, przez pierwsze pół roku po odstawieniu tabletek anty, nie miałam wcale owulacji, potem raz na jakiś czas... a po zaczęciu brania Letroxu miałam owulację w dwóch cyklach pod rząd :szok: co do tej pory nigdy mi się nie zdarzało :tak:

reklama
Carla - ale się wypiął skubany:) pewnie już mu troszkę ciasno się robi, fotelik super, widzę, że z Tesiakiem poszłyście w firmowe foteliki, ja myślałam, że kupie taki razem z wózkiem 3 w 1 ale teraz sama nie wiem.
Dorcia - no teraz podobno panuje jelitówka, obyście się nie pozarażali.... zdrówka la córci...
Amelia - a to wredna @.... który to już cykl starań??
Wasila - ja sie na tarczycy nie znam, ale pewnie bez wizyty u lekarza się nie obejdzie.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry