Aelreda
Fanka BB :)
ja już nie wiem co tu robić, rano jeść mi się chce tak że aż dostaję boleści i głowa mnie boli, a jak zjem to mnie mdli i ogólnie przyszłam do pracy na 7-mą i palcem nie kiwnęłam, tylko na krześle sie rozwaliła mi tak siedzę . od białego sera mnie tylko nie mdli - ale ile go mogę zjeść - wczoraj zjadłam pół kilo !!!
Popsztykałm sie wczoraj ze swoimi mężem i poszliśmy spać nie odzywając się, spała mjeszcze gorzej niż wcześniej, czy wy w ciąży tez w nocy nie mogłyście spać ??
Nie chcę sie nad sobą użalać ale jestem zmęczona i mam w dupie pracę, a jeszcze dzisiaj zaczynam to chrzanione szkolenie ,
Gorący kisiel i suchy chleb, sprawdzone przeze mnie i pomaga. Kisiel chroni żołądek a chleb doraźnie zapycha go tak by by kilkanaście minut potem spróbować zjeść jakiś posiłek.
A tak to delikatne kaszki, jakieś zupki, byle by coś gorącego.
Spałaś źle boś się z chłopem pokłóciła. Pod koniec pierwszego trymestru możesz zacząć doświadczać problemów ze spaniem.
A marudź ile wlezie, w końcu w ciąży jesteś

Olciaa a nie testuje. Poczekam może tydzień, może dwa..zobaczymy....Co ma być to będzie a ja nie chcę znowu się nakręcać itd.
To się nie dowiem czy będę ciocią????
Czesc dziewczyny
potrzebuje porady bo juz glupieje..
staram sie o dzidzie juz 3 cykle i za kazdym razem okres mi pojawia sie w 17-18 dc a normalnie wczesniej byl 28.. W tym cyklu robilam testy owu ale w poniedzialek okres?O co chodzi z tym wczesniejszym okresem? Musze isc do gina po jakies tabl podtrzymujace w razie co ciaze czy jak?
Miala ktoras z was cos takiego?![]()
Najlepiej byś poszła do gina i on Ci wytłumaczy. Jeśli nawet któraś miała podobnie, to nie znaczy, że z tego samego powodu. Lepiej by gin zrobił Ci ewentualne usg.
Dlatego dobrze, że ja wstrzymałam się z kupowaniem testu owu, bo jak widać można przy nich trochę ogłupieć z powodu niemożności odpowiedniej interpretacji,
Potem kobita się zastanawia jaki dzień, kiedy najlepiej i co oznaczają te inne anomalie, a to źle wpływa na starania.
Myślałam o lasange dzisiaj ale trochę by to zajęło i obiad zjadlibyśmy jak zwykle o 19 ;/
Może jeśli nie chce Ci się długo robić, to risotto z patelni z warzywami? Proste sycące danie, jednopatelniowe rzec można

Kochane ja mam pytanie czy to dobrze że mała prawie ciągle kopie czy to źle?
A no coś się dziwiła na 24 tydzień
a ja za to mam zgage juz drugi dzien, nie jest mocna ale czuje ja w gardle
ohh zeby te wyniki juz przyszly noooo....nie usiedze na tylku
sa jakies domowe sposoby na zgage?
Dobry sposób sprawdzony wśród wszystkich, mówi się że mleko pomaga ale potem pogarsza sprawę, w niektórych przypadkach.
Ale ja robię ciepłe mleko nie gorące i dodaje do niego kakao. Zgaga mi fantastycznie mija i zapominam o niej. Z farmaceutyków można wziąć Reni, mnie osobiście nie pomaga i zostaje przy Manti.
Sweet dla mnie świetnie pomagało zamoczenie końcówki języka w sodzie oczyszczonej. Trzymasz to chwilę w buzi i popijasz wodą. Na moją ciążowa zgagę to było zbawienie!! No i nie pij nic co jst gazowane bądź kwaśne (np. herbata z cytryną) Najlepiej woda.
Paradoksalnie herbata z cytryną właśnie pomaga w przypadku zgagi. Sody też nie polecam bo w ciąży to już to badziew jest.
aha tylko te migdały to takie całe, a nie płatki migdałowe, bo to ta brązowa skórka pomaga
KOBIETO!!! Broń Boże skórka z migdałów nie pomaga! Ona ma właściwości poronne i nie wolno jej jeść!
Migdały trzeba sparzyć, ściągnąć skórkę, opłukać i parę ziaren mielić sobie długo w buzi by wyrobić olejek.
Gdzieś przeczytała o tej skórce?!
Kobity opanujcie się z tym pisaniem, prawie 200 postów od samego rana!?!?!?! No to już mnie się nie chciało wszystkiego czytać
Ostatnia edycja: