• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
Witam sie i ja :) dopiero znalazłam chwilke by sie cos odezwac.Brzuch mnie nadal pobolewa a @ nie przyszla jeszcze.

Necia-powodzenia :)!
fifka-niestety mam to samo..nie moge siedziec chalupie bo tylko guza potem szukam ;( dobrze ze przyjaciolka czesto wpada...bo chyba bym zwariowala
atan-śliczna córcia :)

Atan ależ Amelka jest maleńka! :szok: widać to na zdjęciu z tatą! Konrad to przy niej wielkolud! :-D

Fasolka buziaki dla wielkiej Łu! Kochana jest!

Anna no a moja przyjaciółka jest teraz w Niemczech w pracy... a nawet jak była na miejscu to pracowała od 9 do 17 więc i tak nie było jak się spotykać za często.... ja często do mamy latam... albo u teściów siedzę... też mam kilka innych koleżanek, ale najbardziej to za mężem tęsknie.. :-(

fasolka u tej kobiety kupilam chustke ma tez jeszcze ciensze choc ta moja jest fajna ;-) Chusta półczapka Asia wersja lim. 3 kol 40-44 LATO (2380864602) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
a łucja coraz wieksza i piekniejsza ;-)

anna twoja coreczka tez sliczna;-)

fasolka moze taka http://allegro.pl/bawelniana-czapka-maja-40-44cm-lato-i2506482921.html

fifka nio niunia wychodzac miala 2780g a teraz ma 5800g a powinna miec wedle tych wymogow ze 700g na miesiac wiecej okolo6.400ale spi ladnie nie krzyczy ze chce wiecej jesc a jak dawalam jej 2 tyg dodatkowo sloiczki jarzynowa i jabbuszko i jabuszko z marcheweczka i jabuszko z banankiem to i tak tylko cwiartke zjada nie wiecej.. a i tak po tym cyca je .. nieumiem jej utuczyc szybciej... jakos ma taka przemiane materii jest zadowolona caly czas spokojna nawet nie markotna chyba ze zglodnieje a sztucznego wypija tylko 70ml wiecej niechce bo sprawdzalam bo juz myslalam ze moje mleko slabe ale ona taka ruchliwa ze hej a kupki geste robi wiec mysle ze taka jej uroda ;-) ale zato dluga jest bo zaczynaja 68 byc akurat lub zamale ciuszki...

a my dzis dostalismy zwykla hustawke z tako ;-) rozowiutka sie juz wyprala ;-)

Ostatnia edycja:
Dziękuję Atanku właśnie tego szukam :-)
Amelka niewiele cięższa od mojej Łu. Łucja teraz waży 5200, a jak wychodziła miała 2170 czyli 18 kwietnia o masie urodzeniowej się nie mówi hyhyhy. Na długość my dopiero wyrastamy z 62.
Nam ostatnio w poradni patologii noworodka wyskoczyli,ze mała słabo przybiera. Na co ja ich naskoczyłam,ze mało to ona przybrała u nich w szpitalu bo w 7 tygodni wyszło tylko 800g. Mój mąż powiedział,no najlepiej teraz utuczyć, a później leki na nadwagę przepisywać i się baba zamknęła chyba zauważyła,ze z nami nie tak łatwo

Ostatnia edycja:
urodzeniowa byla 200wiecej .. i w takim przypadku jak to lekarka liczy niestety od wagi urodzeniowej to niunia jeszcze wiecej jej brakuje i znowu mi bedzie przed szczepieniem dupe trula.. nienawidze tego..

Olej babe ciepłym moczem, male jest piękne.
Ja tam wole, zeby Łu była drobniutka niż po mamusi duże wymiary przejęła, ja od dziecka walczyłam z nadwagą dosłownie od 5 roku życia. Babcia mnie raz rozpasła i teraz całe życie mam problem,

Atanku a jak rozmiar tej chustki dobrać?

Ostatnia edycja:
mnie sasiadka kumpeli roztyla bo zawsze bylam niejadek a sasiadki kumpela tez wiec mama jej smakolyki robila i ja jadlam u niej obiadek i potem w domku tez bo mama tezrobila pyszne obiadki i tak to potem sie robi nadwaga potem schudlam a w ciagu 6 lat tylam i tylam potem schudlam do 70 potem znowu przytulam bo efekty jojo i stanelam na 91 a przed ciaza sie odchudzalam z dietetyczka i schudlam do 82 potemzaczelam sie starac o dziecko i bylo 84 wiec na szczescie dzis waga ruszyla znow w dol ;-) ciesze sie jak głupia ;-) choc daleko mi do wagi odpowiedniej ale uwazam ze schudne gdy bede biegac za dzieckiem ;-) bo narazie sie nie odchudzam a chudne karmiac ;-)

Fasolka zmierz główke ja kupilam 42-44 bo zmierzylam miarka glowke i miala 41cm wtedy ;-)i lekko luzna byla wiec rozmiar wedle cm glowki

Ostatnia edycja:
reklama
Fifka :*
Odnośnie smarowania, ja tyłek po kapaniu i kupce smaruje alantanem, a tak nie smaruje przy każdej zmianie pampka i niczym nie zasypuje - stosujemy pampersy pampers od niedzieli już nr 3 ;-)
Ciałka po kąpaniu nie smaruje, tylko tak jak pisałam bambino na twarzyczkę i główkę. Przed spacerem też bambino, ewentualnie jak jest ostre słońce to iwostin z filtrem 50.
A teraz chyba jeszcze kupię z jedno opakowanie emulsji do kąpieli, ale nie oliatum tylko emolinum czy jakoś tak.
W ogóle to muszę chyba komuś sprezentować oilatum soft krem bo ja mam a nie używam i tylko termin ważności leci bez sensu.

Jeszcze mam pytanie odnośnie tych puzzli piankowych, czy wasze też tak zajebiście śmierdziały? Moje walą niemiłosiernie i nie wiem jak je wywietrzyć lub ewentualnie zmienić ich zapach.

Piękna pogoda to dobry czas na starania staraczki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Moje również śmierdziały :dry: ale ja nic z nimi nie robiłam, same wywietrzały! Tosiek też je wcina i nic mu nie jest... nie należę do przewrażliwionych matek pod tym kątem... :-p

witam się i ja z Gosiewa :-D

ciągle zalatane jesteśmy hihi

eve mam nadzieję że wszystko dobrze z tobą i maluszkiem

pyscek :* okropna @ noooo a sioooooooo siooooooo

lamia jak tam rozprawa? :*

Fifka hihi pikantne szczegóły chcesz? ano byliśmy na wieczorno nocnym spacerku po mieście parku itp, poszliśmy na kebaba i piwo i potem do domu taka miła odmiana a jak wróciliśmy to pytają nas co tak wcześnie :-D

sil z Domi już w porządku rozumiem, pyszne te ziemniaki musiały być zazdraszczam

Fasolka ale człowiek durny ileż ja się zastanawialam co to kaszma minima czy jakoś tak haha dopóki nie zobaczyłam reklamy w gazecie. daję mojej Małgosi od 2 dni na noc do mleczka miarkę kaszki ależ jej smakuje nic się nie dzieje i śpi mi do 5 czyli prawie godzinę dłużej :-D

magdalena jak tam Bartuś się miewa?

na fb zarzuciłam fotek kilka :-) jak ktoś looknąć chce

Miłe są takie wypady sam na sam mimo, że ma się dziecko... uważam, że to jest bardzo zdrowe i każdy związek powinien od raz na jakiś czas coś takiego sobie zafundować! To, że jesteśmy rodzicami to nie znaczy, że nic nam się już od życia nie należy :-p

A co do Bartusia to dziękuję, że pytasz! Wychodzi nam już lewa górna dwójeczka i chyba troszkę mu dokucza... :-( najbardziej rano przy śniadanku i nawet przy smarowaniu żelem widzę, że dość cierpi! Ale i tak jest dzielny bo w nocy pięknie śpi i na ogół jest uśmiechnięty ale dziennie drzemki skróciły się od 30 do 60 minut.
ale z nas włóki, ale juz jesteśmy, mała zjadla jak bąk i padła biedolinka :-)
Byłam dzisiaj w mojej pracy, i tak mi sie nie chce do niej wracać, och żeby tak mąż wiecej zarabiał to bym została w domu, chciałabym chociaż być z niunią aż skończy roczek.

ewa: to cudowna wiadomość ze wszsytko jest dobrze, oby tak dlaej

fasola\:
zamawiaj seksi zmysłową koszulkę i wskakuj w nią, no i iczywiśćie musisz koniecznie sie w niej pookazać ;-)

danao, annaLa jakoś nie zanm sie na tych cyklach i nie wiem co to u was moze byc

zapraszam do albumu bo mam nowe fotki

ps. czy ktoś zauważył że moja dziecinka ma już 3 miesiące i jeden dzień, ale czas leci, dopiero co ja urodziłam a ona już taka duża łezka sie w oku kręci

co do odlewów jak ktoś będzie zainteresowany to podpowiem jak zrobić zeby było taniej bo tak za kompelt do tego to około 100zł wychodzi a mozna taim kosztem zrobić samemu

A kiedy wracasz do pracy??? Skąd ja znam to uczucie... :-( ja też bym chętnie siedziała jeszcze w domku! Ja miałam macierzyński do 20 czerwca i jak już się kończył to spać po nocach nie mogłam, póki nie postanowiłam, że wezmę wychowawczego jeszcze do 1 września! A teraz znów to przeżywam bo za chwilę już koniec lipca a sierpień zleci jeszcze szybciej :-(

Super te odlewy!!

Co do przepisu dla Ciebie to nadal go nie mam!!! Widziałam się dzisiaj chyba ze 100 razy z teściową gdzieś w przelocie i za każdym razem zapominałam zapytać.... :wściekła/y:

A Adusia to mały cukiereczek :*

Atanku Amelcia ślicznie wygląda w spódniczce!

Fasolka Łucja niby już taka duża ale nadal drobniutka! A i ślicznie gaworzy :*

Atanku jak ja czytam jak piszesz, że chudniesz karmiąc to normalnie zazdraszczam Ci całym sercem swoim i całą duszą swoją!! :-D (oczywiście tak pozytywnie) mnie też mówili, że dziecko ze mnie wyssie a oczywiście w moim przypadku nic takiego się nie zdarzyło!!!! :dry:

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry